Spor salonuna nasıl hazırlanılır?

efesz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller, öncelikle 17 yaşındayım 184 boyum 80 kilom var 4yıldır mobilyacıda çalışıyorum çok fazla mobilya koltuk takımı vs. taşımışlığım oldu yani açıkçası biraz fiziğim iyi gibi. Şimdi asıl konumuz bunu biraz daha ilerletmek fiziğimi geliştirmek için spor salonuna gitmek istiyorum şu anda çevremde 2-3tane farklı spor salonu var ama en güzeli fitstation Barbaros gibi geldi 1 yıllık şu an 10500TL istiyorlar. Hadi yazıldım yazmadan önce ne yapmam lazım? Kaç günde bir gitmem lazım?(sadece 1gün iznim var saat akşam 8'de paydos ediyorum) gittiğim zaman kaç saat çalışmam lazım? Bu protein tozu falan almam lazım mı? Ve daha fazlası. Kısacası bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve bilen birini de tanımıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi Sosyaller, öncelikle 17 yaşındayım 184 boyum 80 kilom var 4yıldır mobilyacıda çalışıyorum çok fazla mobilya koltuk takımı vs. taşımışlığım oldu yani açıkçası biraz fiziğim iyi gibi. Şimdi asıl konumuz bunu biraz daha ilerletmek fiziğimi geliştirmek için spor salonuna gitmek istiyorum şu anda çevremde 2-3tane farklı spor salonu var ama en güzeli fitstation Barbaros gibi geldi 1 yıllık şu an 10500TL istiyorlar. Hadi yazıldım yazmadan önce ne yapmam lazım? Kaç günde bir gitmem lazım?(sadece 1gün iznim var saat akşam 8'de paydos ediyorum) gittiğim zaman kaç saat çalışmam lazım? Bu protein tozu falan almam lazım mı? Ve daha fazlası. Kısacası bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve bilen birini de tanımıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam haftada 1 günün çok da faydası olmaz.

Merhaba iyi sosyaller, öncelikle 17 yaşındayım 184 boyum 80 kilom var 4yıldır mobilyacıda çalışıyorum çok fazla mobilya koltuk takımı vs. taşımışlığım oldu yani açıkçası biraz fiziğim iyi gibi. Şimdi asıl konumuz bunu biraz daha ilerletmek fiziğimi geliştirmek için spor salonuna gitmek istiyorum şu anda çevremde 2-3tane farklı spor salonu var ama en güzeli fitstation Barbaros gibi geldi 1 yıllık şu an 10500TL istiyorlar. Hadi yazıldım yazmadan önce ne yapmam lazım? Kaç günde bir gitmem lazım?(sadece 1gün iznim var saat akşam 8'de paydos ediyorum) gittiğim zaman kaç saat çalışmam lazım? Bu protein tozu falan almam lazım mı? Ve daha fazlası. Kısacası bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve bilen birini de tanımıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
1.Spor salonunun fiyatı bana biraz fazla geldi.
2.Programdan programa değişir yazıldığın zaman hoca program yazar.Ben mesela split yapıyorum 4 gün gidiyorum.
3.Programına bağlı saat olayı, ilk başladığından büyük ihtimal full body verir.
4.Protein Tozu almana gerek yok, tavuk vs vs onlardan protein alsan yeter, mesela ben tavuk falanda yiyorum ama tariflerde vs tat versin diye protein tozu aldım.İleride kreatin alabilirsin suplement olarak.

1.spor salonunun fiyatı bana biraz fazla geldi.
2.programdan programa değişir yazıldığın zaman hoca program yazar. Ben mesela split yapıyorum 4 gün gidiyorum.
3.programına bağlı saat olayı, ilk başladığından büyük ihtimal full body verir.
4.protein tozu almana gerek yok, tavuk vs. Onlardan protein alsan yeter, mesela ben tavuk falan da yiyorum ama tariflerde vs tat versin diye

protein tozu aldım. İleride kreatin alabilirsin suplement olarak.

Hocam ilk defa gideceğim temiz bir yere gitmek istiyorum orasıda güzel ferah gözüküyordu çok mu pahalı.

Haftada minimum 3 gün gitmen lazım 3gün gidip 1 offday yani dinlenme günü yapman gerek.
Biraz yanlış cevap bence direkt kendine göre vermişsin gibi geldi bende, split yapar mı hemen bilmiyorum ama her gün farklı bölgeye çalışıcak ona göre dinlenme ayarlar yani.

Hocam ilk defa gideceğim temiz bir yere gitmek istiyorum orasıda güzel ferah gözüküyordu çok mu pahalı.
Yani ben şahsen ucuz salonları tercih ederim, bakacağım şey makineler iyi mi, hocaları iyi mi, google planları nasıl, gidenler memnun mu.

Pazartesi, salı, perşembe, cuma gidebilirsin. Hafta sonu boş bırakabilirsin. Ben o şekilde yaptım. Protein tozunu hemen almaya başlamaktansa önce bir salondaki hareketlere alış, kreatin kullanabilirsin, ilk haftalar kendine çok yüklenme. Ve mümkünse çok geç saatte gitme. Hele yemek yedikten sonra asla gitme yapılmıyor... Yemekten min 1.30, 2 saat sonra git. Kardiyona özen göster ve disiplinini bozma.

Hocam split vs hiçbir şey bilmiyorum dedigim gibi fiziğimde biraz iyi gibi illa her gün gitmem mi gerek.
Hocam şöyle diyeyim genelde spora başlıyanlara full body ile başlatırlar yani bir günde tüm vücudu çalışıyorsun ileride split geçiyorsun split ise bölgesel çalışma.Hayır her gün gitmene gerek yok programına göre gidebilirsin.Ben split yapıyorum 4 gün ard arda gidiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı