Spor salonuna yeni başlayan birine tavsiyeler

Şekere duyulan özlemi arttırıp ve kişinin daha fazla yemek yemesine yol açabiliyor. Dediğiniz gibi şu şu zararları var gibi bir durum olmasa da diyet yapan bir kişinin tüketmesine gerek olmayan bir içecek. Kaldı ki arkadaşın dozunda tükettiğini hiç zannetmiyorum.
Hayati olmayan şeylerin hiçbirini tüketmemize gerek yok zaten. Şekere özlem yaratsa 5 yılda en azından bir kere bile başıma gelirdi diye düşünüyorum. Günde 1.000 kalori açıkla 3-4 su bardağı tüketiyorum uzun zamandır, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Merhaba. Spor salonuna yazilali yaklaşık 1 hafta oldu. Kayıt oldum diye farklı bir konu açmıştım zaten. Kilom fazla, 90 kiloyum. Sabahları gidiyorum, kardiyo ve koşu bandında kısaca kilo verdirecek hareketleri yapıyorum. Her alette 20'şer dakika tabii bu süre zarfında kiloma da dikkat etmem lazım. Yeme içme önemli fakat kendimi çok kasıyorum. Kola gördügumde çok zorlanıyorum. Bunun için Zero kalorili kolalar varmış internette baktığım kadarıyla 1 kalori falanmis. Eğer cidden kalorisi bu kadar azsa kendimi kola konusunda sıkmadan içsem sorun olur mu? Her zamanki gibi koşu yapsam, kardiyo vs, dediğim tek kola için geçerli. Ahiretten kas çalışıyorum fakat konu fazla uzun oldu kusura bakmayın. Buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederim.
Hocam kaçınılmaz olarak şöyle bir durum var. Colanın çok zararlı olduğunu biliyorsun, spora başlamışsın bir sonuç istiyorsun fakat bazı şeylerden feragat etmekten istemiyorsun. Şunu söyleyebilirim belirli alışkanlıklarınızı değiştirmediniz sürece kendinize yaptığınız şey spor salonunda kendinize vakit kaybettirmek olur. Yanlış anlamayın spora gitmeyin demiyorum ama spor yaptım diye kendinizi kola veyahut fast food gibi şeylerle ödüllendirirseniz. Hem paranızdan, hem sağlınızdan hem de vaktinizden olursunuz. Vücudunuza yük bindiriyorsunuz ve ister istemez kaslarınızı yırtıyorsunuz, koşarak kalori açığı oluşturup bu kaloriyi sağlıklı olmayan besinlerle doldurup iştahınızı kapatıp sağlıklı besin maddelerine ihtiyaç duyan vücudunuzu öncekine nazaran bu besinlerden daha da mahrum bırakıyorsunuz. Ben de zamanında buna benzer hatalar yaptım ve başıma gelen şey kas yıkımı olmuştu. Yağ oranım arttı, anormal derecede çöktüm ve iyi bir sonuç olduğunu söyleyemem.

Hayır canım çektiği zaman içeceğim miktar günlük her gün değil eskiden daha fazla içerdim malum kutu olmuş 7-8 lira 2-3 lira ekleyip litre almak daha mantıklı.
Hocam ben dediğim gibi, şeker açlığınızı meyvelerden kapatmaya çalışın yoksa boşu boşuna vaktinizden feragat edip hem spor salonunda kendiniz yoracaksınız hem de umduğunuz sonuçlara ulaşamayacaksınız.

Merhaba. Spor salonuna yazilali yaklaşık 1 hafta oldu. Kayıt oldum diye farklı bir konu açmıştım zaten. Kilom fazla, 90 kiloyum. Sabahları gidiyorum, kardiyo ve koşu bandında kısaca kilo verdirecek hareketleri yapıyorum. Her alette 20'şer dakika tabii bu süre zarfında kiloma da dikkat etmem lazım. Yeme içme önemli fakat kendimi çok kasıyorum. Kola gördügumde çok zorlanıyorum. Bunun için Zero kalorili kolalar varmış internette baktığım kadarıyla 1 kalori falanmis. Eğer cidden kalorisi bu kadar azsa kendimi kola konusunda sıkmadan içsem sorun olur mu? Her zamanki gibi koşu yapsam, kardiyo vs, dediğim tek kola için geçerli. Ahiretten kas çalışıyorum fakat konu fazla uzun oldu kusura bakmayın. Buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederim.
Kolanın 1 kalori olması imkansız hocam öncelikle öyle bir şey yok onu unutun kolanın her türlüsü zararlıdır. Yağlıyım kiloluyum diyorsunuz o yüzden kardiyoya abanmayın hocam sakın. Eğer yağlıysanız ağırlık kaldırarak yağ yakmaya çalışın. Eğer yağlıysanız ve kardiyo yapıyorsanız vücudunuzda sarkma başlar. O yüzden kardiyoya abanmak yerine ağırlığa abanın. Kardiyo yapmayın demiyorum tabi ki ama ağırlık kaldırarak yağ yakmak hali hazırda yağlı olan bir birey için tehlike arz eder ve vücutta kalıcı sarkmalar oluşturabilir. O yüzden kardiyo yapın ama ağırlık kaldırmaya daha çok abanın bu şekilde hem yağ yakarsınız hem sıkı bir vücudunuz olur. Besin olarakta yağlı olduğunuzu söylediniz o yüzden kalori açığı oluşturun 500 1000 kalori açığı oluşturmak yetecektir. Besin olarakta lif değeri yüksek besinler tüketin. Yaptığınız spor kadar besinlerde önemlidir. Siz kalori açığı oluşturursunuz yağ yakmak için ama bu kalori açığını oluştururken yağlı, asitli, şekerli besinlerle oluşturmayın.

Kolanın 1 kalori olması imkansız hocam öncelikle öyle bir şey yok onu unutun kolanın her türlüsü zararlıdır. Yağlıyım kiloluyum diyorsunuz o yüzden kardiyoya abanmayın hocam sakın. Eğer yağlıysanız ağırlık kaldırarak yağ yakmaya çalışın. Eğer yağlıysanız ve kardiyo yapıyorsanız vücudunuzda sarkma başlar. O yüzden kardiyoya abanmak yerine ağırlığa abanın. Kardiyo yapmayın demiyorum tabi ki ama ağırlık kaldırarak yağ yakmak hali hazırda yağlı olan bir birey için tehlike arz eder ve vücutta kalıcı sarkmalar oluşturabilir. O yüzden kardiyo yapın ama ağırlık kaldırmaya daha çok abanın bu şekilde hem yağ yakarsınız hem sıkı bir vücudunuz olur. Besin olarakta yağlı olduğunuzu söylediniz o yüzden kalori açığı oluşturun 500 1000 kalori açığı oluşturmak yetecektir. Besin olarakta lif değeri yüksek besinler tüketin. Yaptığınız spor kadar besinlerde önemlidir. Siz kalori açığı oluşturursunuz yağ yakmak için ama bu kalori açığını oluştururken yağlı, asitli, şekerli besinlerle oluşturmayın.
Eğer bir şeyin içerisinde vücut tarafından enerji üretiminde kullanılabilecek bir şey yoksa 0 kalori olabilir. Maydonoz nasıl 5 kalori olabiliyor mesela? Çünkü içinde bizim sindirebildiğimiz bir besin maddesi yok neredeyse. Kolada da aynı durum.

Eğer bir şeyin içerisinde vücut tarafından enerji üretiminde kullanılabilecek bir şey yoksa 0 kalori olabilir. Maydonoz nasıl 5 kalori olabiliyor mesela? Çünkü içinde bizim sindirebildiğimiz bir besin maddesi yok neredeyse. Kolada da aynı durum.
Hocam o anlamda söylemedim kusura bakmayın yanlış açıkladım çünkü ben yanlış anladım. Arkadaş Zero'nun kalorisinden bahsetmiş benim kafa normal kolaya ve diğer çeşitlerine gitti. Yoksa dediğiniz gibi Zero da ki kalori miktarının iddia edilene göre 0.7 kalori olduğunu biliyorum. Ama yine de kolanın diğer çeşitleri gibi Zero da Diet kolada zararlıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı