Devlet yardım etmiyor, lüks tüketim gibi birşey sayıyordu. Hergün kullanacaksanız aylık olan lenslere bakın ve lensi sadece dışarıda kullanın, evde gözlük takın. Lens birazda olsa gözü kurutur ve gözlük kadar hijyenik değildir, sonuçta gözünüze takıyorsunuz. Johnson&Johnson - Acuvue oasys markasını öneririm. Birkaç sene bunu kullandım, şimdi göz ameliyatı olup çizdirdiğim için bıraktım. Bu marka birazcık daha pahalıdır ama hiç sorun yaşamadım. Dayım 25 senedir bu markayı kullanıyor ve o da tavsiye etmişti doktorla beraber. İnternette de yorumlarına bakarsanız başka markalardan buna geçenler ben daha önceden cam takmışım diyorlar. Eğer asgitmatınız varsa bunun for astigmatism olanı da var, ben onu kullandım. Göz numaralarınızı muayeneden sonra iyi öğrenirseniz veya doktordan yardım isterseniz size tam değerleri versin internetten alın. Ama son kullanım tarihine dikkat edin. Diğer türlü gözlükçüde de pazarlık yaparak alın zira halı satıyorlar. Ben tanıdık diye gözlükçüden almıştım. Solüsyon olarakta Opti free gibi bir marka yeterli olur.
Lens kullanımı olarakta sadece dışarı çıkarken takıp, lens gözünüzdeyken elinizi gözünüze götürmezseniz, eve gelince ilk iş lensi çıkarırsanız hiç sorun olmaz. Özellikle uzun süre dışarıda olunca gözlük bende baş dönmesi yapıyordu ama lense geçince bu durum düzeldi. Lens gözü tam çevrelediği için, düz bir camdan baktığınız gözlüğün aksine görüşünüz daha rahat oluyor. Aklınıza birşey gelirse sorun.