Spor yapmak boy uzamasına engel mi?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Vücüt geliştirmeye gidiyorum. Bir tane abiyle beraber çalışıyorduk. Abi bana şunu dedi. Çok ağırlık kaldırma boyun uzamaz dedi. Gerçekten öyle mi? Boy uzamaya engel mi? Yaşım 15.

Vücüt geliştirmeye gidiyorum. Bir tane abiyle beraber çalışıyorduk. Abi bana şunu dedi. Çok ağırlık kaldırma boyun uzamaz dedi. Gerçekten öyle mi? Boy uzamaya engel mi? Yaşım 15.
Öyle bir şey yok hatta tam aksine uzamasına yardımcı olur ama ümitlenme sporla boyunu en fazla 1 - 2 , taş çatlasın 3 cm uzatabiliyorsun istersen 24 saat barda asıl basket oyna vs. Bu kadar yani maksimum. Geri kalan genetik tamamen.
Onu diyen elemanla da takılmamaya çalış zira onu diyecek kadar cahil adam hareket formlarını da bilmez sana doğrusu şöyle diye gösterir fakat yüksek ihtimal yanlıştır o form, yanlış form da sakatlığa ve Allah korusun kalıcı hasara davetiye çıkarır. Youtubeda her hareketin en detaylı videoları var izle bak ordan nasıl yapılıyor öğren.

Öyle bir şey yok hatta tam aksine uzamasına yardımcı olur ama ümitlenme sporla boyunu en fazla 1 - 2 , taş çatlasın 3 cm uzatabiliyorsun istersen 24 saat barda asıl basket oyna vs. Bu kadar yani maksimum. Geri kalan genetik tamamen.
15 yaşında 1.72 boyundayım. Sizce ne kadar uzarım 20 yaşına kadar?

Hayır engellemez. Bizzat deneyimleyerek engellemediğinin testini de gerçekleştirdim. 15-16 yaşlarındaydım ben de senin gibi 18'ime kadar yapmıştım, hala da devam ediyorum. Yaklaşık 20 cm uzadı 15-18 sürecinde boyum o sürenin tümünde de sporu yaptım. Aşırı ağır kilolarla omurganı ve eklemlerine hasar vermemeye özen göster yeterli. Buna dikkat edersen aksine uzamasına da yardımı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı