Spor yapmak boy uzamasına engel mi?

Vücüt geliştirmeye gidiyorum. Bir tane abiyle beraber çalışıyorduk. Abi bana şunu dedi. Çok ağırlık kaldırma boyun uzamaz dedi. Gerçekten öyle mi? Boy uzamaya engel mi? Yaşım 15.
Bilinçsiz, omuriliğe baskı uygulayacak hareketleri yanlış yaparsan oranı yüksek. Örnek:Squat.

Bilinçsiz, omuriliğe baskı uygulayacak hareketleri yanlış yaparsan oranı yüksek. Örnek:Squat.
Boy uzamasına mani olmaz da bu tarz hareketleri formu tam oturtmadan bilinçsiz yaptığınız takdirde ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz, bel fıtığı , disk kayması vb gibi. Formu oturtana kadar boş barla ya da hafif ağırlıkla yapın.

Boy uzamasına mani olmaz da bu tarz hareketleri formu tam oturtmadan bilinçsiz yaptığınız takdirde ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz, bel fıtığı , disk kayması vb gibi. Formu oturtana kadar boş barla ya da hafif ağırlıkla yapın.
Bende bilinçsiz ve yanlış olarak yapıldığı takdirde diye yazmışım. Sizin de yazdığınız problem boy uzamasını doğrudan etki eden nedenler.

Bende bilinçsiz ve yanlış olarak yapıldığı takdirde diye yazmışım. Sizin de yazdığınız problem boy uzamasını doğrudan etki eden nedenler.
Evet haklısınız fakat boy uzamasına etki etmesi kinezyolojik olarak mümkün değil. Zira omurgada yaşanacak deformasyonlar epifiz plaklarından bağımsızdır ve plaklarınız katılaşıp kapanana dek boy uzamazı sekteye uğramaz. Bunu kast etmek istemiştim yoksa dediğiniz gibi önemli olan ağır kilo değil doğru form.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı