Spora başlamalı mıyım?

rybrak

Centipat
Katılım
30 Temmuz 2022
Mesajlar
55
13 yaşındayım ve açıkçası bayağı az kiloluyum, 40 kiloyum, spora başlamak istiyorum fakat spor salonuna mı gitmek mantıklı şu an için yoksa evde mi çalışmak ya da evde çalışıp ne kadar ağırlık kaldırmalıyım, pek bir bilgim yok. Yardımcı olursanız teşekkürler.
 
13 yaşında spor salonuna alıyorlar mı? alıyorlarsa ve gitmeyi düşünüyorsan güzel bir başlangıç olabilir ama bana sorarsan 15 yaşına kadar evde çalış.
 
daha küçücük çocuksun bu yaşta öyle sporlar senin gelişimin ve eklemlerin için zararlı zaten spor salonları seni bu yaşta almaz 16 yaşından önce çoğu salon almıyor alan da ticari amaçla para için alıyor her neyse zayıfsın yemek yiyeceksin bolca bu yaş kalori makro hesabı cart curt için çok erken annen ne pişiriyorsa 2 tabak ye yanında ekmeği arttır evde kendin şınav vs. Çekebilirsin top oyna yazları yüz bunlar senin için yeterli

13 yaşında spor salonuna alıyorlar mı? alıyorlarsa ve gitmeyi düşünüyorsan güzel bir başlangıç olabilir ama bana sorarsan 15 yaşına kadar evde çalış.
Hocam kusura bakmayın ama 13 yaşında spor salonu ne demek? Daha küçücük çocuk bu sosyal medya yüzünden çocuklar bu yaşta hırs yapıyor daha ilerisi 15 16 yaşında steroid kullanıyorlar o yaşta biz parkta kumda oynuyorduk maç yapıyorduk o yaşta yapılacak bir sürü sporsal aktivite var top oynar gerekirse bir furbol basketbol kursuna yazılır belediyeler ücretsiz sunuyor bu imkanı yazları bolca yüzer bisikler sürer arada bir şınav vs. çeker
 

Yeni konular

Geri
Yukarı