Spora Gitmeden Kilo Verme

jerdemm

Kilopat
Katılım
16 Kasım 2017
Mesajlar
150
Çözümler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1.67 civarı boyum 80-82 arasında değişen kilom var .Spor yapmadan diyet ile zayıflanabilinir mi?
5 kilo falan versem yeter bana, diyet önerisi olan varsa söylerse sevinirim.
 
Arkadaşlar 1.67 civarı boyum 80-82 arasında değişen kilom var .Spor yapmadan diyet ile zayıflanabilinir mi?
5 kilo falan versem yeter bana, diyet önerisi olan varsa söylerse sevinirim.

Sadece diyetle olmaz. Evinin etrafinda 1 tur yavas yavas, 1 tur biraz daha hizlica yuruyorsun. Daha sonra en az 5KM bazen hizli bazen yavas ama tempolu sekilde spor yapacaksin.

Yoksa diyetle zayiflansa ohoooo...
 
Zayıflanabilir tabi ki ama bunu sürekli devam ettirmelisiniz. Diyet işi biraz daha kişiye özel bir durum olduğu için standart tavsiyelerden öte geçemeyiz. Yine de birkaç tavsiye vereyim; şekeri hayatınızdan çıkarın. Gazlı içeceklerden uzak durun. Her türlü ambalajlı gıdadan da uzak durmaya çalışın. Bol bol su için. Temiz beslenmeye çalışın. Yemeklerde ekmek yememeye çalışın. Doyana kadar değil de belirli bir ölçüye göre yiyin öğünlerinizi.
Çeşitli nedenler ile spor yapamıyor olabilirsiniz ama bu dediklerimi her şart altında uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabi ki biraz da kardiyo yapabilirseniz çok daha hızlı şekilde sonuca ulaşırsınız. Birazcık da temel kültür fizik hareketleri yaparsanız, vücudunuz daha iyi bir hale gelir.
 
Yağ kaybı olmadan nasıl kas kaybı olacak? Zaten yağ kaybı yaşandığı için, kas kaybı olur. 10 kilo bacağı kaldırmak için 10 birim kas gerekirken, 8 kilo bacağı kaldırmak için 8 birim gerekir. Yani yağ kaybı da olur. Spor yapamıyorsan, yemeye devam et gibi saçmalık olmaz. Hiç hareketsiz insan günce 2000 Kcal yakıyor. Sen 1000 Kcal yersen, zayıflamaya başlarsın. Nasıl yiyerek kilo alıyorsan yemeyerek geri verebilirsin. Ama spor yaparak, daha hızlı sonuç alabilirsin. Biraz acıkmalısın ki yağları yakabilesin.
İlk önce adım at, kiloları ver, sonra kas mı yapıyorsun ne yapıyorsan yap. Ama yememeye dikkat et.
 
Normalde bazal metabolizmanızın ne kadar yaktığını hesaplamak için bazal metabolizma hesaplayan sitelere girin oradan hesaplayın, orada çıkan kalori değerinin 300-400 azı kadar kalori tüketmeniz gerekiyor, eğer bunu yapmanıza rağmen kilo almaya devam ediyorsanız veya çok az kilo veriyorsanız, haftalık 100 er 100 er aldığınız kaloriyi azaltmaya devam edin. Bu şekilde kilo verebilirsiniz.
Ayrıca yukarıda kilo veremezsin vs yazan arkadaşlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşlar. Kilo vermenin sporla alakası yoktur, aldığınız kalori yaktığınız daha azsa kilo vermeye başlarsınız. Spor sadece kas gelişimine ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur, ayrıca önemli bir noktada şudur; almanız gereken kaloriden 600 kalori az alırsanız vücut max 400-450 kalori yağ yakacak ve savunma mekanizması devreye girerek artık yağ değil protein yakmanıza neden olacaktır, bu yüzden aldığınız kaloriye çok dikkat edin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı