Hocam bu işler bu kadar komplike değil bu devirde o kadar çok detaylar içinde boğuluyoruz ki (bu takviyeyi almazsan olmaz, bu antrenman sistemini yapmazsan gelişemezsin) asıl yapmamız gerekeni unutuyoruz. Arkadaşın gelişmek için 6k kalori almasına, bütün amino asitleri almasına gerek yok. Vücuduna 1 yılda koyabileceğin kas kütlesi yaklaşık 6-7 kilodur bunun üzerindeki alınan kilo şu ve yağ olarak depolanır. 1 yıl sonra isterse 85 kilo olsun yağsız kütle koyamadıktan sonra bir anlamı yok.
Maintance kalorisinden 300 fazla alsa yeterli olacaktır. (Hayatım boyunca günde 4 yumurtadan yukarı çıkmadım) Makrolarda Kilox1.5-2 protein, 0.8x yağ ve kalan kaloriyi karbtan sağladıktan sonra takviye kullanmasına gerek yok.
Protein ihtiyacını karşılayamadı mı whey protein tozu kullan, karşılıyorsan kullanma. Karbın eksik mi kaldı gainer kullan, karşıladıysan kullanma. Enerjin mi yok kahve iç. Alması en mantıklı takviye kan testi verip eksik vitamin değerlerini tamamlaması, eksik yok mu onu da kullanma.
Şuana kadar sadece supplement olarak pre workout kullanarak ev yemekleriyle, kendi yaptığım tavuk göğüsleriyle aktif 1.5 yıllık spordaki değişimin 165 45 kiloda (27cm koldan)- 175 61 kiloya (41 cm kolla). 61 kiloda +85kg dips, +60 barfiks, +15 muscle upım var balkan streetlifting yarışmalarına hazırlanıyorum kütle koymak benim için önemli değil. Sonuç olarak önemli olan kaç kilo olduğun değil aynada nasıl göründüğü. Sağlam antrenman, sağlam dinlenme ve beslenmeye dikkat ettikten sonra arkadaşın başka bişey yapmasına gerek yok zamanla gelişecektir.