Spora yeni başlayan biri gainer almalı mı?

Daha fazla  
Bence başlanmamalı. Kilo almak istiyorsanız ilk başta cici bebe önerimdir. Aynı mantığa geliyor ancak "sporda yeni" birisi için o kadar para vermeye gerek var mı, bence yok.

Arkadaşlar fitnessa başlayalı 19 gün oldu. 1.75 boyum 59 kilom var, 15 yaşındayım. Arkadaşlarım sürekli gainere başla diyorlar. Sizce başlamalı mıyım? Run Nutrition Gainer - 5 kg - Çikolata Aromalı - 50 Servis - Hediyeli - Fiyatı, Yorumları bana şu ürünü bir arkadaşım tavsiye etti 45 kilodan 60 kıloya gelmiş 4 ayda. Bu ürün nasıldır? Daha iyi tavsiyeniz olur mu? Bütçe 1500-1000 arası.
İştahın yoksa alınır. Yok ben yerim diyorsan gerek yok.

Neden takviyesiz olmasın?
Bu işin sadece karbonhidratı, proteini yok. Vücudun üretemediği ve gıdalardan alamayacağın aminoasitler var. İstediğin kadar kalorili beslen, günde 20 tane yumurta ye. Takviyenin vereceklerini doğal yoldan alamazsın. Kaldı ki zaten kalorili shakeleri içeceksin, yoğun kalorili besleneceksin, günde 20 olmasa da 8-10 tane yumurta yiyeceksin. Takviyeleri bunların üzerine alacaksın. Adı üstünde takviye. İşte o zaman bu arkadaş 1 yılda 59 kilodan 75 kiloya çıkar. Doğal yoldan beslenerek 1 yılda olacağı maksimum 65 kilo. Kaldı ki böyle zayıf birisi, eğer ki bir sağlık problemi yoksa iştah problemi yaşıyordur. Yüksek ihtimalle yoğun beslenemez.

Bu işin sadece karbonhidratı, proteini yok. Vücudun üretemediği ve gıdalardan alamayacağın aminoasitler var. İstediğin kadar kalorili beslen, günde 20 tane yumurta ye. Takviyenin vereceklerini doğal yoldan alamazsın. Kaldı ki zaten kalorili shakeleri içeceksin, yoğun kalorili besleneceksin, günde 20 olmasa da 8-10 tane yumurta yiyeceksin. Takviyeleri bunların üzerine alacaksın. Adı üstünde takviye. İşte o zaman bu arkadaş 1 yılda 59 kilodan 75 kiloya çıkar. Doğal yoldan beslenerek 1 yılda olacağı maksimum 65 kilo. Kaldı ki böyle zayıf birisi, eğer ki bir sağlık problemi yoksa iştah problemi yaşıyordur. Yüksek ihtimalle yoğun beslenemez.
Hocam bu işler bu kadar komplike değil bu devirde o kadar çok detaylar içinde boğuluyoruz ki (bu takviyeyi almazsan olmaz, bu antrenman sistemini yapmazsan gelişemezsin) asıl yapmamız gerekeni unutuyoruz. Arkadaşın gelişmek için 6k kalori almasına, bütün amino asitleri almasına gerek yok. Vücuduna 1 yılda koyabileceğin kas kütlesi yaklaşık 6-7 kilodur bunun üzerindeki alınan kilo su ve yağ olarak depolanacaktır. 1 yıl sonra isterse 85 kilo olsun yağsız kütle koyamadıktan sonra bir anlamı yok.

Maintance kalorisinden 300 fazla alsa yeterli olacaktır. (Hayatım boyunca günde 4 yumurtadan yukarı çıkmadım) Makrolarda Kilox1.5-2 protein, 0.8x yağ ve kalan kaloriyi karbtan sağladıktan sonra takviye kullanmasına gerek yok. İştahın mı yok fazla yiyemiyor musun, yüksek kalorili besinlere yönel. Protein ihtiyacını karşılayamadı mı whey protein tozu kullan, karşılıyorsan kullanma. Karbın eksik mi kaldı gainer kullan, kalmadıysa kullanma. Enerjin mi yok kahve iç, varsa içme. Alması en mantıklı takviye kan testi verip eksik vitamin değerlerini tamamlaması, eksik yok mu onu da kullanma.

Şuana kadar sadece supplement olarak pre workout kullanarak ev yemekleriyle, kendi yaptığım tavuk göğüsleriyle aktif 1.5 yıllık spordaki değişimin 165 45 kiloda (27cm koldan)- 175 61 kiloya (41 cm kolla). 61 kiloda +85kg dips, +60kg barfiks, +15kg muscle upım var balkan streetlifting yarışmalarına hazırlanıyorum (güç kazanmak kütle koymaktan daha önemli benim için). Sonuç olarak önemli olan kaç kilo olduğun değil aynada nasıl göründüğü. Sağlam antrenman, sağlam dinlenme ve beslenmesine dikkat ettikten sonra arkadaşın başka bişey yapmasına gerek yok zamanla gelişecektir.

Dosya Ekleri

• 1000000509.jpeg
    1000000509.jpeg
    37,4 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_1598.jpeg
    IMG_1598.jpeg
    110,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Hocam bu işler bu kadar komplike değil bu devirde o kadar çok detaylar içinde boğuluyoruz ki (bu takviyeyi almazsan olmaz, bu antrenman sistemini yapmazsan gelişemezsin) asıl yapmamız gerekeni unutuyoruz. Arkadaşın gelişmek için 6k kalori almasına, bütün amino asitleri almasına gerek yok. Vücuduna 1 yılda koyabileceğin kas kütlesi yaklaşık 6-7 kilodur bunun üzerindeki alınan kilo şu ve yağ olarak depolanır. 1 yıl sonra isterse 85 kilo olsun yağsız kütle koyamadıktan sonra bir anlamı yok.

Maintance kalorisinden 300 fazla alsa yeterli olacaktır. (Hayatım boyunca günde 4 yumurtadan yukarı çıkmadım) Makrolarda Kilox1.5-2 protein, 0.8x yağ ve kalan kaloriyi karbtan sağladıktan sonra takviye kullanmasına gerek yok.
Protein ihtiyacını karşılayamadı mı whey protein tozu kullan, karşılıyorsan kullanma. Karbın eksik mi kaldı gainer kullan, karşıladıysan kullanma. Enerjin mi yok kahve iç. Alması en mantıklı takviye kan testi verip eksik vitamin değerlerini tamamlaması, eksik yok mu onu da kullanma.

Şuana kadar sadece supplement olarak pre workout kullanarak ev yemekleriyle, kendi yaptığım tavuk göğüsleriyle aktif 1.5 yıllık spordaki değişimin 165 45 kiloda (27cm koldan)- 175 61 kiloya (41 cm kolla). 61 kiloda +85kg dips, +60 barfiks, +15 muscle upım var balkan streetlifting yarışmalarına hazırlanıyorum kütle koymak benim için önemli değil. Sonuç olarak önemli olan kaç kilo olduğun değil aynada nasıl göründüğü. Sağlam antrenman, sağlam dinlenme ve beslenmeye dikkat ettikten sonra arkadaşın başka bişey yapmasına gerek yok zamanla gelişecektir.
Biz seninle farklı bakıyoruz konuya. Anladım ben seni. Şuan sakatım yıllardır yapmıyorum ama 20 li yaşlarımda 190 boyumla 110 kiloları görmüştüm. Hedefim 130 lara çıkmaktı göbeklenmeden. Kasları parçalayıp güzel bir görünüm kazanmaktan ziyade kütle ve hacim için yapıyorduk biz. O kilolara çıkamadan sakatlandım, şimdilerde 80 kilodayım ama bizim vücut geliştirme anlayışımızda takviye şarttı. Belki de seninki daha profesyonel ve doğru olanıdır bilemiyorum. Profesyonel amaçlarla yapmıyorduk biz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı