Spora yeni başlayan biri ne yemeli?

Yağlı kalorili yemeklerden uzak dur yeşillik gibi şeyler yersen kilo verirsin he yulaftan da sıkıntı gelmez kolay gelsin her sabah yumurta yemeyi unutma.

Yumurta falan yiyemiyorum sabahları midem bulanıyor hiçbir şey yemeden çıkıyorum evden okulada yumurta götürülmez eşek ölüsü gibi kokar ben bu hatayı bir kere yaptım bir daha yapmam yulaf götürüyorum genelde bir de haşlanmış yumurta beyazını yiyemiyorum kusacak gibi oluyorum.

2 hafta falan oldu başlayalı ne yemeliyim kilom 80 boyum 166. şu anki beslenmem sabah 30 gr yulaf 125 ML süt ile öğlen 150 gr pilav 100 gr tavuk akşamda çoğu zaman kafama göre bazen bakliyat.
Hocam kilo vermek istediğinizi belirtmişsiniz ama her fırsatta vücudunuza karbonhidrat ( yulaf, pilav) sokuyorsunuz ilk önce bunu yapmamanız gerekiyor günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayın yaklaşık 500 kalori çıkartın (örnek : 2500-500=2000 kcal) günlük o kadar kalori almaya çalışın yediklerinizi aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız telefonda FatSecret diye bir uygulama var onu indirip öğün öğün yediğiniz yemeğin miktarını yazarsınız o sizin için kalori hesabını yapar, ne yemelisiniz konusunda ise spor yapıyorsunuz aktif olarak günlük protein ihtiyacınızı hesaplayın ve her gün sabit o Protein'i bir şekilde vücudunuza sokun onun dışında da yukarıda anlattığım gibi kalori açığı yaparak rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz. Proteini lor peyniri, tavuk, ton balığı, haşlanmış yumurta ile alabilirsiniz yağ ihtiyacınızıda tıpkı protein gibi hesaplayın günlük sabit alın fıstık ezmesi ve zeytin bunun için en ideal besinlerdir karbonhidratı ise günlük 250 gr civarında alabilirsiniz mümkün olduğunca bu karbonhidratı ekmek yerine pirinç, mısır, patates, muz, elma, yulaf tarzı yiyeceklerden alın vücudunuza temiz karbonhidrat girmezse verdiğiniz kiloların bir anlamı kalmaz (not: Kardiyo'yu antrenman sonunda 30-60 dk arasında hafif eğimli orta tempoda yapın, öğünlerinizi kaçırırsanız bir sonraki öğünde iki katı yemeyin veya öğünü kaçırmamak için marketten bar vb. yiyecekler kesinlikle almayın.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı