Sporda hareketin önemi

0 No name 0

Centipat
Daha fazla  
Biceps antramanı var onu yaptıktan sonra kolumu kaldıramıyorum. Fakat en iyi hareketi yapamama korkusu boşa calisiyormuş gibi hissetmek kısaca kaslarım ağrıyorsa başka harekete gerek yok o hareket yeterli demek mi?

Ayrıca onerebileceğiniz herhangi kas grubuna göre antrenman var mı?

(Bu konu yoğun ölçüde hareket içermektedir.)

Bir harekette tükenişe kadar gidin, eğer daha fazla ağırlık kaldıramayacak duruma geldiyseniz, o antrenman olmuş demektir.

Antrenman bittiği halde hala ağırlık kaldırmaya gücünüz varsa, antrenmanda bir şeyleri yapmış yapmışsınız demektir. Kaslar, uyguladığınız stres ile gelişir.

Bir harekette tükenişe kadar gidin, eğer daha fazla ağırlık kaldıramayacak duruma geldiyseniz, o antrenman olmuş demektir.

Antrenman bittiği halde hala ağırlık kaldırmaya gücünüz varsa, antrenmanda bir şeyleri yapmış yapmışsınız demektir. Kaslar, uyguladığınız stres ile gelişir.
Teşekkür ederim. Fakat benim anlatmak istediğim o değildi hareketin pek bir önemi yok (A hareketini yap B hareketi daha iyi falan) olup olmadiği A hareketinde ağırlık kaldiramiyacak hale gelmek yeterli sır değil mi?

Teşekkür ederim. Fakat benim anlatmak istediğim o değildi hareketin pek bir önemi yok (A hareketini yap B hareketi daha iyi falan) olup olmadiği A hareketinde ağırlık kaldiramiyacak hale gelmek yeterli sır değil mi?
Hareketler farklı yerleri çalıştırabilir. Her hareket aynı bölgeyi çalıştırmaz, o yüzden bir harekete bağlı kalmak saçma olur.

Örneğin Overhead Triceps Extension, tricepsin uzun kısmını çalıştırırken, triceps pushdown ise kısa kısmını çalıştırır.

Bana göre biceps için iki hareket yapılmalı birincisi dar tutuş ikincisi geniş tutuş mesela barbel curl ü geniş tutup 4x10 falan yapın ikinci hareketi dar tutup 4x8-10 yapın bu sayede hem kas şaşırtmış olursunuz hem de gelişim daha iyi olur. Benim size nacizade tavsiyem ikinci hareketi hummer curl yapın hem bilek için hem de çok iyi bir biceps hareketi.(bunlar benim fikrim)

Hareketler farklı yerleri çalıştırabilir. Her hareket aynı bölgeyi çalıştırmaz, o yüzden bir harekete bağlı kalmak saçma olur.

Örneğin Overhead Triceps Extension, tricepsin uzun kısmını çalıştırırken, triceps pushdown ise kısa kısmını çalıştırır.
1 hareket değil 7 hareket biceps triceps birazda ön kol

Bana göre biceps için iki hareket yapılmalı birincisi dar tutuş ikincisi geniş tutuş mesela barbel curl ü geniş tutup 4x10 falan yapın ikinci hareketi dar tutup 4x8-10 yapın bu sayede hem kas şaşırtmış olursunuz hem de gelişim daha iyi olur. Benim size nacizade tavsiyem ikinci hareketi hummer curl yapın hem bilek için hem de çok iyi bir biceps hareketi.(bunlar benim fikrim)
Hummer curl yapıyorum zaten diğerinide yapmaya başlarim sağol

Sağolun

Yine tam cevap alamadım ben anlatamadım sorun bende hereketler kasımı yoruyosa o hareket iyi demek dır değil mi?
Aklımdan daha iyisi varken ya ben bunu enay* gibi yapıyorsam diyorum.

Son düzenleme:
1 hareket değil 7 hareket biceps triceps biraz da ön kol.

Hummer curl yapıyorum zaten diğerini de yapmaya başlarim sağ ol.

Sağ olun.

Yine tam cevap alamadım ben anlatamadım sorun bende hereketler kasım'ı yoruyorsa o hareket iyi demek dır değil mi?
Aklımdan daha iyisi varken ya ben bunu enay* gibi yapıyorsam diyorum.

Başkan daha iyisi diye bir şey yok eğer sende o hareket işe yarıyorsa faydasını gördüysen yapmaya devam et. Mesela senin yaptığın hareket bana pek yaramaz benim yaptığım sana o yüzden kişiden kişiye değişir bu ama bana bu hareket çok iyi geliyor diyorsan tabii ki de o hareketi yapmaya devam et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı