Sporda vücut yapımızı nasıl kendimize göre ayarlarız?

kxokdakodoka

Picopat
1- Vücut yapımızı nasıl kendimize göre ayarlarız?

2- Yemekte kalorimizi hesaplıyarak sporda kalori yakışımızı nasıl hesaplarız?

3- Sporda yaktığımız kalori yediğimiz kaloriyi bitirirse ne olur ve bunun farkına varmadan?

4- Her sporcunun yemeğin içinde ne olması gerekiyor? (anlamayanlar için mesela Kolesterol'ümü iyi olması lazım karbonhidrat'ınmı falan)

Ben bunları bir türlü bilemiyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vücut yapımızı nasıl kendimize göre ayarlarız?
Şunu anlayamadım, biraz açasanız sevinirim.

Yemekte kalorimizi hesaplayarak sporda kalori yakışımızı nasıl hesaplarız?
Sporda yaktığınız kaloriyi akıllı bir saat ve bileklikle hesaplayabilirsiniz. Yanlışım yoksa onlar da tam olarak doğru değer vermiyor fakat burada işimiz keskin bir matematik değil, aşağı yukarı değerleri bilsek işimize yarar. Buna pek takılmanıza gerek yok bence.

Sporda yaktığımız kalori yediğimiz kaloriyi bitirirse ne olur ve bunun farkına varmadan?
Bir şey olmaz. Bir günlük olay olur o zaten. Hadi sürekli devam etti ve haftalarca kilo alamadınız diyelim, günlük aldığınız kalori miktarını bir miktar artırırsınız olur biter. Kilo verirken de yine çok olmamak kaydıyla alınan kalori azaltılabilir.

Her sporcunun yemeğin içinde ne olması gerekiyor?
Ben makro hesabı konusuna çok hassas yaklaşmıyorum. Almam gereken protein miktarını veya bir miktar üstünü almaya özen gösteriyorum, kalan kalorileri karbonhidrat > yağ olacak ve yağ çok fazla olmayacak şekilde tamamlamaya çalışıyorum. Çok fazla olmayacak dediysem de hiç almamanız gerektiğini düşünmeyin, üçü de birbirinden önemli. İstediğiniz hesap burada yapılıyor:

Şunu anlayamadım, biraz açasanız sevinirim.

Sporda yaktığınız kaloriyi akıllı bir saat ve bileklikle hesaplayabilirsiniz. Yanlışım yoksa onlar da tam olarak doğru değer vermiyor fakat burada işimiz keskin bir matematik değil, aşağı yukarı değerleri bilsek işimize yarar. Buna pek takılmanıza gerek yok bence.

Bir şey olmaz. Bir günlük olay olur o zaten. Hadi sürekli devam etti ve haftalarca kilo alamadınız diyelim, günlük aldığınız kalori miktarını bir miktar artırırsınız olur biter. Kilo verirken de yine çok olmamak kaydıyla alınan kalori azaltılabilir.

Ben makro hesabı konusuna çok hassas yaklaşmıyorum. Almam gereken protein miktarını veya bir miktar üstünü almaya özen gösteriyorum, kalan kalorileri karbonhidrat > yağ olacak ve yağ çok fazla olmayacak şekilde tamamlamaya çalışıyorum. Çok fazla olmayacak dediysem de hiç almamanız gerektiğini düşünmeyin, üçü de birbirinden önemli. İstediğiniz hesap burada yapılıyor:

1 soru ise şöyle mesela hulk gibi olmak istemiyorum ama normal bir vücuda sahip oluyim ama kaslarım çok olsun hulk gibi büyük ol muyim diye.

İstediğiniz vücuda ulaştıktan sonra kütlenizi koruyacak şekilde beslenirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı