muhammetsc
Decapat
Dostum kimse annesinin karnından kaslı çıkmıyor. Öyle dış görünüşün yüzünden utanma herkes ilk başta öyleydi zaten. Gittiğin yer eğer çok ucuza kalitesiz bir yer değilse hocalar yardımcı olur. Eğer hareketlerde sıkıntı yaşarsan spor salonunda illaki 30 yaş üstü kişiler bulunur, genelde çok yardımsever insanlardır. Onlardan yardım istemekten çekinmemen lazım. Spor salonuna gitmek her ne kadar kolay olsa da daha önceden spor deneyimin yoksa hızlı gelişim gösteremezsin. Ancak disiplinini hiç bozmadan günü gününe spora gidersen, yediğin yemeklere dikkat edip kalori hesabı yaparsan ve uykuna dikkat edersen kesinlikle 3 ayda fark görürsün. İnternette de senin gibi insanlar için bir sürü influencer var, onları da takip et. Disiplinli olmak bu işin tek zor kısmı. Çünkü herhangi bir taktiği yok. O konuda verebileceğim tek tavsiye spor yapmayı sevmeye çalışman olur. Başladığında oradaki hocalar sana Full body bir program verirler tercihen 1, 1.5 ay o programa bağlı kal, daha sonrasında çalıştığın ağırlıklar da güzel bir seviyeye geldiğinde bölgesel çalışmaya başlarsın.
Günlük protein hedefine ulaştığın sürece protein tozuna gerek yok. Bende hiç protein tozu kullanmadım o yüzden fotoğraf hakkında yorum yapamıyorum.Peki protein tozu kullansam ne kadar süre etki eder? Daha önce bir defa aylık üyelik ücreti sormak ve ortama göz ucuyla bakmak için bir defa gittim bana görseldeki tozları gösterdiler iyi midir sizce?
Günlük protein hedefine ulaştığın sürece protein tozuna gerek yok. Bende hiç protein tozu kullanmadım o yüzden fotoğraf hakkında yorum yapamıyorum.
Protein tozu demek, protein besinine para bulamadığım için. Günlük eksiklerimi tamamlıyorum demektir.
Günlük proteinini gramaj olarak alabilirsen, protein tozu sadece para tuzağından ibaret olur.
Uzun süredir spora gidiyorum, sana tavsiyem. Erken kalkıp, temiz öğün ile beslenip. Bol bol yemek tüketmen olur. En azından kilo alana kadar. Protein, karbonhidrat, yağ bunlardan oluşturarak.
İnternet üzerinden kilonu ve protein, karbonhidrat gramajlarını boyuna ve kilona göre öğrenebilirsin.
Günlük kalorini de öğrenerek 300-500 fazla kalori alarak kilo almaya başlayabilirsin.
Günlük 3 litre suyunu spor yaptığın sürece her gün içmelisin.
Karbonhidrattan dolayı kabız olmaman adına, yemeğin yanında bol bol yeşillik tüketebilirsin.
Eğer kilo alıp, temiz kas kütlesi istiyorsan bunları uygulaman gerek. Ekstra olarak kilo alman için GAINER kullanabilirsin. Ancak sana tavsiyem supplement için 4-5 ay spor yaptıktan sonra supplemente başlamalısın.
Ve en önemlisi: 5-6 ayda ufaktan değişim, gerçek değişimse yıllarını vererek olur.
Acele yok, sabır çok... Zaman ile sabretmen gerekir.
4-5 ay için yapacaksan, baştan yapmamalısın. En azından minimum 2 seneni ver. Ve daha sonrasında ki değişime aynaya baktığında gülümseyeceksin abicim, zayıf kilolu, çok kilolu, az kilolu, fit 'fark etmez.'
Mesela günlük alman gereken protein gramajın 150 gram diyelim. 150 gram tavuk alabiliyorsan,protein tozu elinde kaldı demektirYardımınız için teşekkür ederim spor için diyetisyenlede görüşeceğim ki kendisi en yakınlarımdan biri olur protein tozunuda o tafsiye etti ama hemen kullan demedi tabii bir süre sonra başlarsın dedi.
bide illaki protein tozu alcam diyorsan reklam için sölemiyorum şuan nois nutrition da %30 indirim var ama gerek yok almanaPeki protein tozu kullansam ne kadar süre etki eder? Daha önce bir defa aylık üyelik ücreti sormak ve ortama göz ucuyla bakmak için bir defa gittim bana görseldeki tozları gösterdiler iyi midir sizce?