Sporla zayıf bir vücut gelişir mi?

muhammetsc

Decapat
Katılım
23 Nisan 2023
Mesajlar
524
Çözümler
3
Öncelikle iyi sosyaller.

18 yaşındayım aralıkta 19 olacağım ama gel gör ki dışarıdan 14-15 yaşında biri gibi duruyorum yaşıtlarıma göre kilom düşük boyumda nispeten kısa 1.68.

Olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım. Hem kilo almak istiyorum hem de kas gücümü olabildiğince yükseltmek istiyorum tabii dış görünüşümüde iyileştirmek istiyorum ama daha önce hiç spora gitmedim evde birkaç denemem oldu bazı uygulamalar üzerinden ama bir yerden sonra saldım ama bu sefer evde değil de direkt spor salonuna gitmeyi planlıyorum.

Ama biraz çekiniyorum acaba oradaki hocalar yardımcı olur mu? Ne kadar sürede gelişirim? Ekstra olarak biraz çekingen ve takıntılıyım.

Aslında geçen ay gidecektım ama bir yerde çok fazla çekincem oldu sonra erteledim.

Daha önce gitmiş olanlar yardımcı olabilir mi ne tür tavsiyeler verebilirsiniz?
 
Dostum kimse annesinin karnından kaslı çıkmıyor. Öyle dış görünüşün yüzünden utanma herkes ilk başta öyleydi zaten. Gittiğin yer eğer çok ucuza kalitesiz bir yer değilse hocalar yardımcı olur. Eğer hareketlerde sıkıntı yaşarsan spor salonunda illaha 30 yaş üstü kişiler bulunur, genelde çok yardımsever insanlardır. Onlardan yardım istemekten çekinmemen lazım. Spor salonuna gitmek her ne kadar kolay olsa da daha önceden spor deneyimin yoksa hızlı gelişim gösteremezsin. Ancak disiplinini hiç bozmadan günü gününe spora gidersen, yediğin yemeklere dikkat edip kalori hesabı yaparsan ve uykuna dikkat edersen kesinlikle 3 ayda fark görürsün. İnternette de senin gibi insanlar için bir sürü influencer var, onları da takip et. Disiplinli olmak bu işin tek zor kısmı. Çünkü herhangi bir taktiği yok. O konuda verebileceğim tek tavsiye spor yapmayı sevmeye çalışman olur. Başladığında oradaki hocalar sana full body bir program verirler tercihen 1, 1.5 ay o programa bağlı kal, daha sonrasında çalıştığın ağırlıklar da güzel bir seviyeye geldiğinde bölgesel çalışmaya başlarsın.
 
Dostum kimse annesinin karnından kaslı çıkmıyor. Öyle dış görünüşün yüzünden utanma herkes ilk başta öyleydi zaten. Gittiğin yer eğer çok ucuza kalitesiz bir yer değilse hocalar yardımcı olur. Eğer hareketlerde sıkıntı yaşarsan spor salonunda illaki 30 yaş üstü kişiler bulunur, genelde çok yardımsever insanlardır. Onlardan yardım istemekten çekinmemen lazım. Spor salonuna gitmek her ne kadar kolay olsa da daha önceden spor deneyimin yoksa hızlı gelişim gösteremezsin. Ancak disiplinini hiç bozmadan günü gününe spora gidersen, yediğin yemeklere dikkat edip kalori hesabı yaparsan ve uykuna dikkat edersen kesinlikle 3 ayda fark görürsün. İnternette de senin gibi insanlar için bir sürü influencer var, onları da takip et. Disiplinli olmak bu işin tek zor kısmı. Çünkü herhangi bir taktiği yok. O konuda verebileceğim tek tavsiye spor yapmayı sevmeye çalışman olur. Başladığında oradaki hocalar sana Full body bir program verirler tercihen 1, 1.5 ay o programa bağlı kal, daha sonrasında çalıştığın ağırlıklar da güzel bir seviyeye geldiğinde bölgesel çalışmaya başlarsın.

Peki protein tozu kullansam ne kadar süre etki eder? Daha önce bir defa aylık üyelik ücreti sormak ve ortama göz ucuyla bakmak için bir defa gittim bana görseldeki tozları gösterdiler iyi midir sizce?
 

Dosya Ekleri

  • 20240704_164542.jpg
    20240704_164542.jpg
    273,5 KB · Görüntüleme: 62
Peki protein tozu kullansam ne kadar süre etki eder? Daha önce bir defa aylık üyelik ücreti sormak ve ortama göz ucuyla bakmak için bir defa gittim bana görseldeki tozları gösterdiler iyi midir sizce?
Günlük protein hedefine ulaştığın sürece protein tozuna gerek yok. Bende hiç protein tozu kullanmadım o yüzden fotoğraf hakkında yorum yapamıyorum.
 
Protein tozu demek,protein besinine para bulamadığım için. Günlük eksiklerimi tamamlıyorum demektir.
Günlük proteinini gramaj olarak alabilirsen,protein tozu sadece para tuzağından ibaret olur.
Uzun süredir spora gidiyorum,sana tavsiyem. Erken kalkıp,temiz öğün ile beslenip. Bol bol yemek tüketmen olur. En azından kilo alana kadar. Protein,karbonhidrat,yağ bunlardan oluşturarak.
İnternet üzerinden kilonu ve protein,karbonhidrat gramajlarını boyuna ve kilona göre öğrenebilirsin.
Günlük kalorini de öğrenerek 300-500 fazla kalori alarak kilo almaya başlayabilirsin.
Günlük 3 litre suyunu spor yaptığın sürece her gün içmelisin.
Karbonhidrattan dolayı kabız olmaman adına,yemeğin yanında bol bol yeşillik tüketebilirsin.
Eğer kilo alıp,temiz kas kütlesi istiyorsan bunları uygulaman gerek. Ekstra olarak kilo alman için GAINER kullanabilirsin. Ancak sana tavsiyem supplement için 4-5 ay spor yaptıktan sonra supplemente başlamalısın.
Ve en önemlisi : 5-6 ayda ufaktan değişim,gerçek değişimse yıllarını vererek olur.
Acele yok,sabır çok... Zaman ile sabretmen gerekir.
4-5 ay için yapacaksan,baştan yapmamalısın. En azından minimum 2 seneni ver. Ve daha sonrasında ki değişime aynaya baktığında gülümseyeceksin abicim,zayıf kilolu,çok kilolu,az kilolu,fit 'farketmez.'
 
Günlük protein hedefine ulaştığın sürece protein tozuna gerek yok. Bende hiç protein tozu kullanmadım o yüzden fotoğraf hakkında yorum yapamıyorum.

Protein tozu demek, protein besinine para bulamadığım için. Günlük eksiklerimi tamamlıyorum demektir.
Günlük proteinini gramaj olarak alabilirsen, protein tozu sadece para tuzağından ibaret olur.
Uzun süredir spora gidiyorum, sana tavsiyem. Erken kalkıp, temiz öğün ile beslenip. Bol bol yemek tüketmen olur. En azından kilo alana kadar. Protein, karbonhidrat, yağ bunlardan oluşturarak.
İnternet üzerinden kilonu ve protein, karbonhidrat gramajlarını boyuna ve kilona göre öğrenebilirsin.
Günlük kalorini de öğrenerek 300-500 fazla kalori alarak kilo almaya başlayabilirsin.
Günlük 3 litre suyunu spor yaptığın sürece her gün içmelisin.
Karbonhidrattan dolayı kabız olmaman adına, yemeğin yanında bol bol yeşillik tüketebilirsin.
Eğer kilo alıp, temiz kas kütlesi istiyorsan bunları uygulaman gerek. Ekstra olarak kilo alman için GAINER kullanabilirsin. Ancak sana tavsiyem supplement için 4-5 ay spor yaptıktan sonra supplemente başlamalısın.
Ve en önemlisi: 5-6 ayda ufaktan değişim, gerçek değişimse yıllarını vererek olur.
Acele yok, sabır çok... Zaman ile sabretmen gerekir.
4-5 ay için yapacaksan, baştan yapmamalısın. En azından minimum 2 seneni ver. Ve daha sonrasında ki değişime aynaya baktığında gülümseyeceksin abicim, zayıf kilolu, çok kilolu, az kilolu, fit 'fark etmez.'

Yardımınız için teşekkür ederim spor için diyetisyenlede görüşeceğim ki kendisi en yakınlarımdan biri olur protein tozunuda o tafsiye etti ama hemen kullan demedi tabii bir süre sonra başlarsın dedi.
 
Yardımınız için teşekkür ederim spor için diyetisyenlede görüşeceğim ki kendisi en yakınlarımdan biri olur protein tozunuda o tafsiye etti ama hemen kullan demedi tabii bir süre sonra başlarsın dedi.
Mesela günlük alman gereken protein gramajın 150 gram diyelim. 150 gram tavuk alabiliyorsan,protein tozu elinde kaldı demektir :) Ohh bide diyetisyen yakının varsa,sen 1-2 seneye canavar olursun :) Hadi hayırlı olsun senin hakkında. Başlayacaksan da protein tozu kullanma,protein alabilirsen. Ne kullanayım abi ? dersen de,gainer kullan,kreatin kullan,pre workout kullan. Günlük omega 3,zma vs kullan bak bunları,talimata göre. Üstünde yazar kutunun.
 
Merhaba şimdi bu sporda erken yaşta belirli bir yere gelen biri olarak söliyorum zayıfsan 7-8 ayda ince görünümden kurtulup hafifde olsa kas hatların belirginleşir yine zargana damgası yersin ama kimene önemli olan kendini beğenmen beslenme konusunda ilk 3-4 ay takma beslenmeyi sadece güçlenmeye bak spora alış formları öğren olay tamamen bu ama formları öğrencem deyip boş geçirme her şeyini ver ne kadar iyi temel atarsan o kadar iyi sporcu beslenmesi yapcağın zamanda diyetisyene gitmene gerek yok bu işin sırrı belli temiz karbonhidrat kaliteli protein ve doymamış yağlar tamamen bundan ibaret ama takma şimdilik bunları sadece sporunu yap eğer seversen kendi kendine düzeltmeye bir düzen oturtmaya başlıyorsun.

Peki protein tozu kullansam ne kadar süre etki eder? Daha önce bir defa aylık üyelik ücreti sormak ve ortama göz ucuyla bakmak için bir defa gittim bana görseldeki tozları gösterdiler iyi midir sizce?
bide illaki protein tozu alcam diyorsan reklam için sölemiyorum şuan nois nutrition da %30 indirim var ama gerek yok almana
 
Ben dahil bir çok kişi normal zayıflığın altında iskelet gibi vücutla bu spora başladık. Çocukluğumdan beri zayıf olmak bir çok yerde zorbalanmama ve dalga geçilmeme sebep oldu, 10. sınıf terkim ve üniversiteye başlayana kadar kendimi tam 3 yıl eve kapattım. Psikolojimin ne denli bozulduğunu az çok anlamışsındır 3 yıl boyunca 0 real arkadaşım vardı evden çıkmıyordum sadece oyun oynuyordum.

Üniversiteye başlayınca zayıflığım yine ön plana çıktı bir tane kaslı abi vardı onu gördükten sonra cesaret edip konuştum ve sporla kilo alabileceğimi hemen başlamamı söyledi. Bana kalori hesabı nedir makro nedir bunların hepsini anlattı ve ben o günden sonra spora başladım. Yıllarca 65 kilonun üstüne çıkamamış hep 60-61 kilolarda dolaşan ben 5 ayda 75 kiloya çıkmıştım. Gerçekten spor etki ediyor ve kilo alırken vücutta şekilleniyor. Şuan 21 yaşındayım ve 83-84 kilo civarıyım.

Kısaca ne yapacağını bildikten sonra sporla kilo alırsın, kalori hesabına dikkat et öğünlerini ona göre planla.
 
Bugün ki aklim olsa once yemek yerdim kilo alirdim sonra spors baslardim.

Sen istersen gunde 10 ton agirlik kaldir yemek yemedikce hiçbir şey olmaz.

Cevremde cok ornegi var spora gidiyorlar bence bosuna.

Once yemek yemelisin parani bosuna harcama.

Cemkireceklere koruma kalkani alayim.

Sen zayifsin gittin spora hayvan gibi calisiyorsun kaslarin parcalandi eeee nasıl tamir olacak birlesecek senin hacimde kazanman lazim. Yemezsen o vucudu dolduramazsin kardes. Bir 6 ay falan yemege odaklan. Bu spor yeme sporu.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı