Spotify, Apple Music ve YouTube Music Karşılaştırması

Wexiar

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
2.687
Makaleler
3
Çözümler
21
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M S2H Ekran Kartı: GTX 1660 SUPER 6 GB, İşlemci: Ryzen 3 1200, Ram: 2x8 Gskill RipjawsV 3200 MHZ Ram, 1 TB HDD, 128 GB WD GREEN SSD
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Artık müziklere erişmek eskisine nazaran çok kolay. Günümüzde de 3 büyük müzik platformu var. Hangisini kullanacağınıza karar veremediyseniz, bu incelemeyi dikkate alabilirsiniz.

Öncelikle ses kalitesinden başlamak istiyorum. Kağıt üzerinde bu 3 platform arasından en iyi ses kalitesini Apple Music ALAC teknolojisiyle veriyor. Spotify ve YouTube Music ise aynı ses kalitesine sahip. Fakat şöyle bir durum var: Eğer Apple Music'in ALAC (Kayıpsız) ses teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız, üst düzey ekipmanlara ihtiyacınız var. Yani kayıpsız sese kolay ulaşamazsınız maalesef. Fakat yine de Apple Music, bu platformlar arasından en iyi ses kalitesine sahip.

Gelelim masaüstü uygulamalarına. Masaüstü uygulamalarında açık ara en iyisi Spotify. Çünkü hem kendi masaüstü uygulamasına sahip hem de arayüzü çok sade. Apple Music'i eskilerden kalma iTunes üzerinden veya tarayıcınız üzerinden dinleyebiliyorunuz fakat ses kalitesi mobildeki gibi kaliteli değil ve inanılmaz yavaş çalışıyor. YouTube Music'in ise uygulamasını Chrome üzerinden indirebiliyorsunuz (Technopat'ta olduğu gibi).

Arayüzlerde ise durum kişisel zevke kalıyor. Fakat eğer çalma listelerinizi çok düzenli kullanıyorsanız, Apple Music ve YouTube Music'te alfabetik sıralama bulunmuyor.

Kütüphane kısmına gelecek olursak, YouTube Music açık ara önde. Çünkü müzikleri YouTube üzerinden alıyor. Yani her tür müziğe (Remix vs.) erişebiliyorsunuz.
Apple ve Spotify ise bu konuda baş başa.

Fiyat açısından, eğer YouTube'u çok kullanıyorsanız 16.99 TL'ye YouTube Premium alabilirsiniz. Çünkü YouTube Music de yanında geliyor. Eğer YouTube Music'i tek başına almak isterseniz aylık fiyatı 13.99 TL'ye denk geliyor. Spotify 17.99, Apple Music ise 13.99'a hizmet veriyor. Kütüphane açısından en zengini YouTube Music olduğu için, YouTube Premium almak en mantıklısı. Ama halihazırda diğer platformları kullanıyorsanız, platform değiştirmenizi önermem. Çünkü herhangi bir fark hissetmeyeceksiniz.

Sonuca gelecek olursak, eğer üst düzey ekipmanlara sahip değilseniz şu an 3 platformdan da aynı kaliteyi alacaksınız. Bu yüzden hangi platformu kullanacağınız size kalmış. Kafanızdaki soru işaretlerini aşağıda belirtebilirsiniz.
 
Premium'a devam kampanyasında; 3 aylık Spotify Premium 18TL idi ve Papara ile aldığım için 9TL'ye geldi. Oyun oynarkende çok etkilemiyor ancak tarayıcıdan YouTube açınca FPS ve ms değerleri etkilenebiliyor. Bu kampanya olmasa almazdım ama.
İnceleme için elinize sağlık. Çok güzel olmuş.
 
Mp3indirkom 👍
Screenshot_20220120-133002_My Files.jpg


Edit: hepsi flac bazıları wav ama acicak ekipman yok 😭
 
İnceleme için teşekkürler.
Eğer Apple Music'in ALAC (Kayıpsız) ses teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız, üst düzey ekipmanlara ihtiyacınız var.
Belirli kulaklıklarda Kayıpsız Ses özelliği açılabiliyor. Ekipmanlar dediğiniz Yüksek Çözünürlük Kayıpsız Ses için geçerli değil mi?
D1E516C1-F284-4D12-BF9D-A356C1AB255F.jpeg
 
Ben YouTube Music'in algoritmasına ba-yıl-dım. Spotify da kullanmıştım ama bu kadar iyi değildi. İstediğim şarkıdan sonra "belki bunları da beğenirsin" diye sundukları şarkılar gerçekten beğendiğim şarkılardı. Tavsiye ederim.

Hocam oyun oynarken fazla etkiliyor mu? Ve Spotify gibi bilgisayar uygulaması var mı?
 
YouTube Music ve Spotify'ı uzun sürece kullandım. Ses kalitesi olarak aman aman bir fark hissetmedim. Kütüphane açısından tabii ki de YouTube daha geniş fakat YouTube'un arayüzü bana göre pek güzel değil.
 
Üst düzey ekipmandan kastın nedir? Bunu detaylandırır mısınız?

Apple Music masaüstünde ses kalitesi iyi değil demişsiniz. Neye göre ve testi hangi ekipmanlar ve yazılımlarla yaptınız?

Bu verileri paylaşırsanız bende bir ses mühendisi ve aranjör olarak incelemek isterim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı