Spotify, Netflix gibi şirketlerin deprem mesajı yayınlanmamasının kullanılması

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Ben bu olayın yandaşlar tarafından gündem değiştirmek için yapıldığını düşünüyorum. Ülkemizde bulunan bir sürü global şirket var ve bunlar üst kurumdan emir almadan böyle bir mesaj yayınlayamazlar.

Gerçekten bu kadar sıkıntı ve eksik varken tek derdimiz Starbucks'ın geçmiş olsun mesajı yazmamış olması mı? Bence dikkat çekilmesi gereken başka şeyler var.

Twitter'da da olay olmuş. "Geçmiş olsun" mesajı yayınlamaması seni ilgilendirmiyor. Benim şahsi düşüncem böyle.
YouTube'da bir sürü video var. Boykot edelim falan diyorlar. Cidden her firmanın böyle bir zorunluluğu falan da yok.

YouTube'da bir sürü video var. Boykot edelim falan diyorlar. Cidden her firmanın böyle bir zorunluluğu falan da yok.

Firmaların böyle bir zorunluluğu yok isteyen geçmiş olsun der isteyen tınlamaz.

Çok saçma bir düşünce. Türkiye tüm bu şirketler için inanılmaz bir pazar. Tüm anketlerde sosyal medyada en çok vakit geçiren ülke Türkiye. O kadar ekmeğini yedikleri bu ülkeye bir mesajı, onlar için anlamı olmayan mevlalardaki bağışları çok gördüler. Boykotu hak ediyorlar.

Ben bu olayın yandaşlar tarafından gündem değiştirmek için yapıldığını düşünüyorum. Ülkemizde bulunan bir sürü global şirket var ve bunlar üst kurumdan emir almadan böyle bir mesaj yayınlayamazlar.

Gerçekten bu kadar sıkıntı ve eksik varken tek derdimiz Starbucks'ın geçmiş olsun mesajı yazmamış olması mı? Bence dikkat çekilmesi gereken başka şeyler var.

İnsanlar destek mesajı ile gelecek desteğe bakıyor bana göre.
"Türkiye'de gösterdikleri büyük faaliyetlerden dolayı ülkemize ona göre yardım edeceklerini umuyorlar"
Yine de bu kadar ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin tepki bile vermemesi garip bir durum.

Günlerdir sizin gibi birinin bu düşünceleri paylaşmasını bekliyordum içimi aydınlattınız. :D

Starbucks'ı boş verin. Telekom operatörleri yine sınıfta kaldı. Dronecell diye övünüp lazım olduğunda “110 bin kilometrekarelik bir alanda drone ile çözeceğim demek, bu teknolojiyi bilen bir insanın bunu düşünmemesi lazım. Drone’u çok spesifik bir alanlarda kullanılması için geliştirdik.” diyecek kadar yüzsüzler. Köyde çeksin demiyoruz. Şehir merkezinde çekmiyor. Herhalde o kadar lafını edip 10 tane üretmediniz. Bir noktaya 5 tane koyar, teki işlevdeyken diğerlerini şarj eder, o çalışan teki yetmezse yedek olarak kullanırsın.

Mesaj yazmak zor değil. Bağış için üstlerini beklerler, anlaşılır. Türkiye başındaki adamın başsağlığı mesajı yayınlama yetkisi yoksa defolsun gitsin. Vatandaşlıktan çıksın hatta. Varsa ve kullanmadıysa (ki olası şey bariz şekilde bu) boykot edilmesi mantıklı bir hareket.

Bugün bunun konusunu açtım benim gibi düşünen var mı acaba diye, benim gibi düşünenlerin olması güzel. Bana göre bunlar sadece odak değiştirme çabası, asıl suçluları göz önünden çekmeye çalışıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı