Spotify Premium almaya değer mi?

Ses kalitesi bir tık aşağıda. Bunun dışında her şeyini beğeniyorum. Müzik indirmek çok kolay. Listeler ve şarkı keşfetme oldukça iyi. Yaygın kullanılıyor. Şarjdan ve internetten tasarruf ediyorsun. Bedavaya geliyor bence.
 
Benim gibi ses kalitesini pek önemsemiyorsanız YouTube Premium önerebilirim. Hem YouTube reklamlarını engelliyor. Hem de YouTube müziği içerisinde sunuyor. Bu arada Spotify tarayıcı sürümünün reklamlarını uBlock Origin engelleyebiliyor. Biraz korsan yönlendirme gibi oldu ama sorunu Spotify'in çözmesi gerekiyor.

Aile paketini 26 ₺ kullanıyorum. Papara üzerinden aldığımdan 10 ₺ civarı geri ödeme alıyorum. Kısaca 16 ₺ ile 6 kişiye kadar YouTube Premium ve YouTube müzik kullanmış oluyorum.

YouTube ses kalite ayarı bulunuyor. Ayrıca şu aralar reklama çok odaklanmıyorlar. Kütüphaneyi sürekli yenileme odaklı ilerliyorlar. Bu kütüphane olayı büyük oranda yenilendiğinde, Spotify yok edecek kadar reklama odaklanacaklarını düşünüyorum. Spotify'in, Google karşısında pek hayatta kalacağını düşünmüyorum.

Screenshot_15.png


Bir de resmi YouTube müzik bilgisayar uygulaması yapsalar çok iyi olacak.

Spotify uzun süre kullanmış biri olarak söylüyorum. YouTube gelen öneri algoritması çok güzel müzikler keşfetmemi sağlıyor. Spotify göre bu konuda daha iyi diyebilirim. Spotify hiç sevmediğim tarzda müzikler öneriyordu.
 
Merhaba,2.5 yılı aşkındır kullandığım deneyimlerimi anlatayım. Öncelikle kesinlikle değer.
1.sebep: Üstün ses kalitesi (iyi bir kulaklığa ihtiyaç vardır.) (ses kalitesi takıntılısıysanız Tidal'e yönlenebilirsiniz.)
2. sebep: Kesintisiz atlama.
3. sebep: Reklamsız müzik keyfi.
4. sebep: Kendine oluşturduğun playlistleri 'rastgele çalmadan' dinleme keyfi.
5. sebep: Spotify'ın müzik önerme algoritması.
6. sebep: Kullanım kolaylığı.
7. sebep: Çoğu şarkıcının Spotify'a şarkılarını çıkarması.
8. ve en güzel sebep: Spotify'ın her yıl sonu yayınladığı yıl içindeki dinlediğin şarkı sayısı, dinlediğin tür, sanatçılar ve sürenin senin önüne serilmesi.
 
Değer mi derken ne alaka çok zor bir şey mi liste hazırlayıp istediğin şarkıları koyacaksın hatta Spotify'da coverlar bile yok.
İnternetsiz dinleme var mı? Reklam çıkıyor mu? Bunlar varsa düşünülür fakat aylık bir tavuk döner parası vermek zor olmasa gerek, bir de öğrenci iseniz zaten aylık 10 lira bedava neredeyse.
 

Geri
Yukarı