Squat duruşu düzeltir mi?

Nicksizfury

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2020
Mesajlar
2.408
Makaleler
12
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 4 yıldır düzenli olarak spor yapan biriyim. Her türlü hareketi yapmışımdır ama bir tanesi hariç ağırlıklı squat. Bir gün bir arkadaşım bana bu hareketi yaptığını ve çok etkili olduğunu söyledi. Ve o günden beri squatı günlük programıma ekledim. Yaklaşık 2 haftadır yapmaya başladım Squat'ı ve sanki duruşumu olduğundan daha düz bir forma soktu. Yani yürürken normal yürüyüşümden daha dik yürüdüğümü omuz kaslarımı havada tuttuğumu fark ettim. Squat sayesinde mi bu anlattıklarım oldu merak ettim. Çünkü çok hoşuma gitti. Ne diyorsunuz hocalarım böyle bir etkisi var mı squatın? Çünkü bu anlattığım olay programımdaki egzersizler sayesinde olsaydı 4 yılda fark ederdim gibime geliyor.
 
4 yıldır spor yapan insan nasıl squat yapmaz? Squat bütün bacagı çalıştırıyor ama dik durmanla nasıl bir alakası var çözemedim.
 
4 yıldır spor yapan insan nasıl squat yapmaz? Squat bütün bacagı çalıştırıyor ama dik durmanla nasıl bir alakası var çözemedim.
Hocam dedim ya neredeyse her hareketi yapmışımdır ama squatı nedense hiç programıma eklemedim. Bende onu soruyorum zaten. Squat yapmaya başladıktan sonra duruşum böyle olmaya başladı squatla bir alakası var mı onu soruyorum? Bende bilmiyorum çünkü.
 
Squad core bölgesine de vuran bir hareket. Ayrıca kalça kasları da gelişir. Böylece duruşunuz dikleşir.
Hocam bide barı omuzdan aldığım için yaparken omuzları da sıkıyorum o yüzden otururken bile omuzları havada tutasım geliyor omuzlarımıda dikleştirdi. Çok hoşuma gidiyor neden bilmiyorum.
 
Squat'ı yaparken her zaman dikkatli yapın sırtınız sıkı ve duruşunuz dik olsun. Ayrıca hareketi her zaman kaslarınız yapsın, kemiğiniz değil. Ağır kaldıracağım diye fazla kilo takıp hareketi yarım yapmayın.

Ayrıca squat ile duruşun bir alakası yok kendinizi iyi hissettirmiştir size öyle gelmiştir dik ve sağlıklı bir vücut istiyorsanız Core kaslarını ihmal etmeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı