Squat ve deadlift yapmaya korkmak

AxelSeh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, uzun süre dövüş sanatları ile ilgilendim ama vücut geliştirme tecrübem hep 1-2 ay yapıp bırakmaktan ibaret.

Squat yapıyorum zaten ve çok hoşuma giden bir hareket ayrıca formuma çok dikkat ediyorum ama çoğu kişi yapma bu hareketleri filan diyor. Deadlift de yapmaya başlayacağım, öte yandan bunlar temel hareket olduğu için esas bunları yapman gereken diyenler de var. Acaba siz ne düşünüyorsunuz?

Her iki harekette de deneyimli değilseniz gaza gelip yüksek ağırlıklarla denemeyin. Alışana kadar düşük ağırlıklarla ve kemer ile birlikte yapın ağırlık arttırdıktan sonra mutlaka kemeri takmayı ihmal etmeyin. Onun dışında Squad ve deadlift i hareketlerinize ekleyin.

Doğru ve güvenli ağırlıklarla, doğru formda faydalı hareketler. Fakat erkeklik etmeye gelmez, gaza gelip gereğinden fazla ağırlık koymaya gelmez. Bu hareketlerde ciddi sakatlıklar yaşanabilir fakat doğru yapıldığında çok faydalıdır.
Özellikle romanian deadlift kadar arka bacağı hissettiğim bir hareket yok, kesinlikle öneririm.

Arkadaşlar merhaba, uzun süre dövüş sanatları ile ilgilendim ama vücut geliştirme tecrübem hep 1-2 ay yapıp bırakmaktan ibaret.

Squat yapıyorum zaten ve çok hoşuma giden bir hareket ayrıca formuma çok dikkat ediyorum ama çoğu kişi yapma bu hareketleri filan diyor. Deadlift de yapmaya başlayacağım, öte yandan bunlar temel hareket olduğu için esas bunları yapman gereken diyenler de var. Acaba siz ne düşünüyorsunuz?

Squat ve deadlift eğer düzgün formda yapılırsa gayet başarılı hareketler. 2 harekette birçok kas grubunu çalıştırdığı için gelişimide iyi oluyor. Ama önemli esas kutay yanık formlarından uzak durmak. Hatta formunuz iyiyse ve normal setlerde kemer kullanmayın. Kemer gelişimizi azaltır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı