SrTasks.exe nedir?

Format attıysanız muhtemelen gitmiştir. Kaspersky ise bu tarz konularda %90 güvenilirdir ama bir şekilde algılayamamış olabilir, bilemiyorum. Öte yandan böyle bir bildirim neden gelmiş olabilir bir fikrim yok. Pek çok teori yürütebilirim ama hepsi de birbirine ters olur. Bilgisayarınızda her an aktif bir antivirüs tutmak dışında pek fazla önerim yok maalesef. Eğer benzer bir bildirim tekrar gelirse C:\Windows\...\SrTasks.exe ögesi derken tam olarak neredeki öge dendiğini öğrenmeye (yani tam yolu öğrenmeye) çalışın. Yapabilirseniz bir ekran görüntüsü de alabilirsiniz.

Eskiden aldığım ekran görüntüsünü buraya koyacağım bizim bir tanıdığımız bilişimci Kaspersky gibi programların kendi virüsleri var en iyisi Windows Defender dedi ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.
0211012A-8F06-41F5-BB28-43B8D3507BE9.jpeg
 
Konuyu biraz daha araştırdım, Windows Defender'ın Denetimli Klasör Erişimi diye bir özelliği var. Bu ayarın temel özelliği sistemde gereksiz ve güvensiz değişiklikleri engellemek. SrTasks.exe 'nin ise Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturma görevinde de kullanıldığını öğrendim. Daha önce Defender ayarlarında Denetimli Klasörlerden biri olarak sistem klasörleri eklediyseniz, olayın sebebi bu olabilir. Eğer siz format attıktan sonra olduysa bu olay, muhtemelen endişelenecek bir şey yoktur. Tanıdığınız bilişimciyi pek bilemem ama söylediği şey saçmalık. Kaspersky'yi ben de dahil milyonlarca insan kullanıyor, gayet güvenilirdir. Olayla ilgili ise tahminim, eğer Otomatik Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma etkinse, sistem otomatik bir geri yükleme noktası oluşturmaya çalışıp Defender tarafından engellenmiş olabilir.

Edit: Attığınız resmi şimdi gördüm, resimde zaten gözüküyormuş...
 
Konuyu biraz daha araştırdım, Windows Defender'ın denetimli klasör erişimi diye bir özelliği var. Bu ayarın temel özelliği sistemde gereksiz ve güvensiz değişiklikleri engellemek. SrTasks.exe'nin ise sistem geri yükleme noktası oluşturma görevinde de kullanıldığını öğrendim. Daha önce Defender ayarlarında denetimli klasörlerden biri olarak sistem klasörleri eklediyseniz, olayın sebebi bu olabilir. Eğer siz format attıktan sonra olduysa bu olay, muhtemelen endişelenecek bir şey yoktur. Tanıdığınız bilişimciyi pek bilemem ama söylediği şey saçmalık. Kaspersky'yi ben de dahil milyonlarca insan kullanıyor, gayet güvenilirdir. Olayla ilgili ise tahminim, eğer otomatik sistem geri yükleme noktası oluşturma etkinse, sistem otomatik bir geri yükleme noktası oluşturmaya çalışıp Defender tarafından engellenmiş olabilir.

edit: Attığınız resmi şimdi gördüm, resimde zaten gözüküyormuş...

Tam da dediğiniz gibi oldu bende o klasör şeyi açıktı o yüzden olmuş olabilir çok sağ olun.
 

Hocam selam ben virüsten çok korkuyorum tekrardan hesaplarımın çalınmasından biliyosunuz sıfırladım pcyi bu Windows Defender falan açık ama gene de ya hala varsa diyerek açmaktan çekiniyorum bir çözüm bulalım ya korkuyorum vallahi çok kıymet veriyorum bilgisayarıma.
 
Son düzenleme:
Merhaba, ben saçma bir şey yapıp hile indirdim. Kaspersky'la tarama yaptım ve bir şey çıkmadı derken bilgisayarıma bir virüs girdi.
Oradan Steam hesabım vb. hesaplarım çalındı ve geri kurtardım çok şükür. Ondan sonra PC'ye format attım fakat OneDrive'dan gelen dosyalar arasında garip bir DLL gördüm.
Hemen OneDrive'ı kapatıp dosyaları sildim ve ardından bilgisayara tam tarama yaptım Windows Defender'dan fakat bir şey çıkmadı.
Sonrasında şöyle 2 tane bildirim geldi C:\Windows\S…\WinSat.exe öğesinin bellekte değişim yapması engellendi diye bir bildirim geldi.
Hemen ardından C:\Windows\…\SrTasks.exe ögesinin bellekte değişim yapması engellendi dedi.
Bu içime kuşku düşürdü, bunlar nedir? Bilgisi olan yazabilir mi?

Virüsler PowerShell'den kodlar halinde belleğe kendini bosaltır ve siz sanki o uygulama Windows gibi sanırsınız ama aslında o uygulamanın belleğinde virüs çalısıyor bunlar ileri seviye virüstür belleğe kendini bosaltır siz o uygulmayı taratınca sıfır çıkar çünkü bu bir virüslerin ilerisidir öyle diyeyim ve format atınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı