SSD almak oyunlarda takılma sorununu düzeltir mi?

İşletim sistemi
Windows 10

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, daha önce konu açmıştım Apex de takılma donma seslerde takılma sorunumla ilgili. İşlemcimin yetersiz olduğu söylendi. YouTube'dan bulduğum bir videoda oyun testini yapan kişi benimle aynı donanımlara sahip ve akıcı şekilde çok rahat bir şekilde oynuyor. Video bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
acaba oyunlardaki takılma sorunum oyunlarım HDD de kurulu olduğu için yaşanıyor olabilir mi? Sistemim: i5-3470 işlemci RX 570 4 GB ekran kartı P8H61 mle USB 3.0 16 GB DDR3 Kingston RAM, WD blue 2 TB HDD, 128 GB SSD (SSD'de sadece Windows kurulu). Tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

SSD nin FPS olarak etkisi olmaz ama takılmaları önler. Helede eski dandik bir HDD kullanıyorsan veya sağlıgı düşük anormal bi durum yaşamıyorsun.

Oyun oynarken de ssd-hdd okuma yapıyor ssd elektronik olduğu için okuma yazma daha hızlı takılmada azalıyor ona göre. Ama işlemcin eski model onunda etkisi vardır Online oyunlar da işlemci kullanıyor.
Ama ssd 128 gb çok düşük ssd ye kursunda kasma olur.

Oyun oynarken de SSD-HDD okuma yapıyor SSD elektronik olduğu için okuma yazma daha hızlı takılmada azalıyor ona göre. Ama işlemcin eski model onunda etkisi vardır Online oyunlar da işlemci kullanıyor.
Ama SSD 128 GB çok düşük SSD'ye kursunda kasma olur.

Hocam o yüzden yeni SSD almayı düşünüyorum eğer sorunumu çözecekse. FPS açısından herhangi bir sorunum yok zaten benim sorunum oyunumun sürekli takılması. Yani benim sorum SSD almak takilmalarimi çözer mi? Hard diskimi de yeni aldım WD blue 256 MB 2 TB.

SSD nin FPS olarak etkisi olmaz ama takılmaları önler. Helede eski dandik bir HDD kullanıyorsan veya sağlıgı düşük anormal bi durum yaşamıyorsun.
Yeni HDD hocam.

SSD donma sorunlarını azaltır ama işlemcin ve ekran kartın yetersiz olduğu için halen drop yiyebilirsin.
Hocam attığım videoda adam benim aynı parçalarımla sorunsuz oynuyor.

Arkadaşlar selam, daha önce konu açmıştım Apex de takılma donma seslerde takılma sorunumla ilgili. İşlemcimin yetersiz olduğu söylendi. YouTube'dan bulduğum bir videoda oyun testini yapan kişi benimle aynı donanımlara sahip ve akıcı şekilde çok rahat bir şekilde oynuyor. Video bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
acaba oyunlardaki takılma sorunum oyunlarım HDD de kurulu olduğu için yaşanıyor olabilir mi? Sistemim: i5-3470 işlemci RX 570 4 GB ekran kartı P8H61 mle USB 3.0 16 GB DDR3 Kingston RAM, WD blue 2 TB HDD, 128 GB SSD (SSD'de sadece Windows kurulu). Tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

10 yıllık 10mb/s hızı olan HDD ile oynadım, işlemcim yüzünden FPS düştü fakat hiçbir donmaya rastlamadım SSD ile alakası yok hatta ben i5 2. nesil işlemci ile oynadım senin sorunun donanım değil.

Hocam o yüzden yeni SSD almayı düşünüyorum eğer sorunumu çözecekse. FPS açısından herhangi bir sorunum yok zaten benim sorunum oyunumun sürekli takılması. Yani benim sorum SSD almak takilmalarimi çözer mi? Hard diskimi de yeni aldım WD blue 256 MB 2 TB.

Yeni HDD hocam.

Hocam attığım videoda adam benim aynı parçalarımla sorunsuz oynuyor.
Hdd gibi işlemci ekran kartının kullanımı da performansı etkiler. Hdd yeni olduğu için fazla kasma olmaması lazım ama hafıza arttıkça yazma hızı da düşüyor.

Hdd gibi işlemci ekran kartının kullanımı da performansı etkiler. Hdd yeni olduğu için fazla kasma olmaması lazım ama hafıza arttıkça yazma hızı da düşüyor.
2 TB ağzına kadar dolu hocam, eğer sorun oyunların SSD ye yüklü olmasından kaynaklanıyor ise ssd alacağım. Warzone u normalde bilgisayarım kaldırıyor ama oyun o kadar çok takılıyor ki adım atamıyorum. Pubg de aynı şekilde takılma donma ve yükleme sorunu mevcut kaplamaları falan geç yüklüyor. Benim anlamadığım konu şu sistem özelliklerim videodaki arkadaşla aynı, ama o akıcı şekilde takılmadan oynuyor. Bu da acaba oyunlarım hdd de olduğu için sorun yaşadığımı düşündürtüyor. Çünkü aldığım FPS değerlerinde hiç bir sorun yok hocalarım gayet güzel FPS aliyorum. Söylediğim gibi sorunum oyunların takılması. Kesin bi fikriniz yok mu? Sorun donanımda mı? SSD olmadığı için mi böyle?
10 yıllık 10mb/s hızı olan HDD ile oynadım, işlemcim yüzünden FPS düştü fakat hiçbir donmaya rastlamadım SSD ile alakası yok hatta ben i5 2. nesil işlemci ile oynadım senin sorunun donanım değil.
Her video sizle aynı olacak değil. Yeni yıla yeni bilgisayarla girin bence. Sadece SSD çok bir şey etkilemez.
Neden ki hocam? Sistem donanımları aynı. Başka nasıl etmenler olabilir ki etkileyen? Benim aklıma tek testi yapan kişinin oyunları SSD de oynadığı düşüncesi geliyor. Cidden bilmediğim için soruyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı