SSD Rapid mod nedir?

Mehmet Can Arı

Hectopat
Daha fazla  
Rapid mod denilen mevzuyu tam olarak anlayamadım. Daha doğrusu o kadar telaşın içinde "Samsung Magician" yazılımını indirmeyi unutmuşum. Bu modun SSD'ye getirisi tam olarak nedir? Riskli midir? Gereği var mıdır açmanın? Bu soruya cevap almam benim için gerçekten çok önemli.

Risk almayı sevdiğimden aldığımdan beri 850 Evo'yu Rapid çalıştırıyorum belki de 50 kez elektrik kesilmiştir ama şu ana dek veri kaybı yaşamadım. Okuma yazma hızı bariz artıyor yazılımla Rapid ayarlandığında.
Konuyu feci bir şekilde hortlatmış olacağım fakat bende dün Samsung 860 EVO SSD aldım RAPİD yaptım üstüne, feci bir hız ulaştı bilgisayar fakat size bir zarar verdi mi o olay?

2 gün önce bende "Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-76E250BW)" SSD aldım Casper masaüstü bilgisayarıma takıp kurulumunu gerçekleştirdim işletim sistemi'ni klonladım vs., Rapid mod'unu etkinleştirdim, açılışta Casper yazısı çıkıyor 7-8 saniye kadar bekliyor sonra açıyor bilgisayarı, çok araştırdım ama bu süreyi bir türlü kısaltamadım, sizce böyle bir yöntem var mı?

2 Gün önce bende "Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s SATA3 2.5" SSD (MZ-76E250BW)" SSD aldım Casper masaüstü bilgisayarıma takıp kurulumunu gerçekleştirdim işletim Sistemi'ni klonladım vs. Rapid Mod'unu etkinleştirdim, açılışta Casper yazısı çıkıyor 7-8 saniye kadar bekliyor sonra açıyor bilgisayarı, çok araştırdım ama bu süreyi bir türlü kısaltamadım, sizce böyle bir yöntem var mı?

İşletim sistemin UEFI olarak mı kurulu?

İşletim sistemin UEFI olarak mı kurulu?
Evet, "Boot Mode Select" bölümünde "UEFI" yazıyor. Disk "GPT" olarak çalışmakta. Bahsettiğim nokta "Casper" yazısı geliyor yükleniyor işareti çıkmadan önce bi süre bekliyor, yükleniyor işaretinde çok kalmıyor SSD sayesinde. Sanırım "Boot" ederken bekliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı