SSD Taktıktan sonra PUBG'de FPS Düşüşü

luci

Decapat
Arkadaşlar normalde 320 GB Toshiba 5200 RPM Harddisk kullanıyordum ve PUBG oraya yüklüydü. Drop veya takılma yoktu normal oynayabiliyordum. Sonrasında SSD alıp format attım. Ve oyunu da SSD'ye yükledim. Bu sefer drop girmeye başladı oynanmayacak şekilde. Lobide dahi giriyor. GPU kullanımı %0 oluyor. Dediğim gibi SSD'ye geçmeden 1 saat önce dahi bu sorun yoktu. Oyunu silip tekrar yükledim, hatta SSD'den harddiske yükledim yine sorun devam etmekte. PUBG dışında herhangi bir oyunda 0 sıkıntı oynuyorum ve en yüksekte (COD Advenced Warfare, Witcher 3, The Crew vb.) Sistemim şu;

RX 570 4 GB
i5 2500 3.3 GHz
6 GB DDR3 1333MHz RAM
240 GB ADATA SU630 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar normalde 320 GB Toshiba 5200 RPM Harddisk kullanıyordum ve PUBG oraya yüklüydü. Drop veya takılma yoktu normal oynayabiliyordum. Sonrasında SSD alıp format attım. Ve oyunu da SSD'ye yükledim. Bu sefer drop girmeye başladı oynanmayacak şekilde. Lobide dahi giriyor. GPU kullanımı %0 oluyor. Dediğim gibi SSD'ye geçmeden 1 saat önce dahi bu sorun yoktu. Oyunu silip tekrar yükledim, hatta SSD'den harddiske yükledim yine sorun devam etmekte. PUBG dışında herhangi bir oyunda 0 sıkıntı oynuyorum ve en yüksekte (COD Advenced Warfare, Witcher 3, The Crew vb.) Sistemim şu;

RX 570 4 GB
i5 2500 3.3 GHz
6 GB DDR3 1333MHz RAM
240 GB ADATA SU630 SSD
GPU'nun ekran kartı olduğunu biliyorsunuz değil mi? GPU kullanımı %0 ise o zaman PUBG'de ekran kartı devreye girmiyor.

DDU ile driveri kaldırıp format atmadan önceki driverınızı deneyin.

Eki Görüntüle 331272

1. : Kaldırma seçeneklerini gösterir.
2. : DDU sayfalarını vb. bilgilerin bulunacağı forum ve bağlantıları gösterir.
3. : Yaptığınız değişilik hata vb. bilgilerin tutulduğu günlüğü gösterir. (Log istenirse buradan paylaşırsınız)
4. : Kullanım koşulları, Hakkında, Çevirmenler bağlantılarını gösterir.
5. : Sürücüyü kaldırır ve sistemi yeniden başlatır.
6. : Sürücüyü kaldırır ancak yeniden başlatmaz.
7. : Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayarı kapatır.
8. : GPU veya Ses sürücünüzü seçin.
9. : Kaldıracağınız GPU'yu veya Ses sürücülerinizi seçebilirsiniz.
10. : Windows update yoluyla GPU sürücünüzü almanızı sağlar.
11. : Dilinizi seçmenizi sağlar.
12. : DDU güncel olup olmadığını bildirir.
13. : Başlangıç log'unu gösterir.

Eki Görüntüle 315708

1. : Programı normal Windows üzerinde açar.
2. : Güvenli modu açar.
3. : Ağ destekli güvenli modu açar.
Uyarı: Size sosyalde güvenli modda yapın denilmedikçe 1. şıkkı kullanın.

Eki Görüntüle 315733

1. : İşaretleyin.
2. : İşaretleyin.
3. : İşaretlemeyin. (Sistem geri yükleme noktası oluşturmak istiyorsanız işaretleyin)
4. : İşaretleyin.
5. : İşaretleyin.
6. : İşaretleyin.
7. : İşaretlemeyin.
8. : İşaretleyin.
9. : İşaretleyin.
10. : İşaretleyin.
11. : İşaretleyin.
12. : İşaretleyin.
13. : İşaretleyin.
14. : İşaretleyin.
15. : İşaretleyin.
16. : İşaretlemeyin. (2. resim karşınıza gelmesini bir sonraki açılışta görmek istiyorsanız işaretleyin)
17. : İşaretleyin. (Sürücü kaldırdıktan sonra Win. update ile sürücü güncellemesini almak istiyorsanız işaretlemeyin)

Anlatım:
GPU sürücü kaldırmak için:

• 3. Resim'den Yeşil ve Kırmızıları uygulayın.
  • 1. Resim'den yeşilleri uygulayın. Dahili(*İntel)GPU kullanıyorsanız ilk olarak 1. resim 9. şıktan İntel'i seçip yeşilleri uygulayın. Ardından harici(*AMD/Nvidia) GPU olan aygıtı 1. resim 9. şıktan (AMD/Nvidia) seçip yeşilleri tekrar uygulayın.
Ses sürücü kaldırmak için:
  • 3. Resim'den Yeşil ve Kırmızıları uygulayın.
  • 1. Resim'den 8. Audio(Ses) seçeneğini seçip. 9 seçenekten ses cihazınızı seçip 6. şıkkı seçin.

Desteklenen işletim sistemleri:
Xp ve üzeri x86 ve x64 tüm Windows sürümleri. Win 10 dahil.

Sistem gereksinimleri:
Netframework 2.0+ üzeri gereklidir. (Win 8 ve altı olanlar için)
AMD, NVİDİA, Surface pro 3, İntel GPU destekler.

İndirme linki:
Display Driver Uninstaller (DDU)

Alıntı yaptığını bile yazacak kabileyette olmayan SDN kullanıcısı Froya ve diğer yazılarımızı kopyala/yapıştır yapanlara selam olsun.

Ayarlar en düşükte ise yükseltip bir daha deneyin işlemci darboğaz yapıyor olabilir.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp, tekrar kurun, yeniden başlatıp deneyin. Düzelmezse eski sürüleri deneyin.
DDU ile driveri kaldırıp format atmadan önceki driverınızı deneyin.
Bunları denedim ama sorun devam etmekte. Son olarak formattan önce ki driverı yüklemem gerekiyor. Eski sürümü nereden bulabilirim? Tam olarak hatırlamıyorum formattan önce hangi sürümü kullandığımı.

Bunları denedim ama sorun devam etmekte. Son olarak formattan önce ki driverı yüklemem gerekiyor. Eski sürümü nereden bulabilirim? Tam olarak hatırlamıyorum formattan önce hangi sürümü kullandığımı.
Rx570 previous drivers yazıp önceki driverları tek tek DDU ile kaldırıp stabili bulana kadar deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı