SSD yanına HDD alınmalı mı?

savasOZT

Centipat
Merhaba arkadaşlar, ileride PC almayı dusunuyorum, su an 500 GB SSD var ama yetmıyor. Oyunlar için 500 GB SSD alsam 1 veya 2 TB HDD alsam Windows'u SSD'ye oyunları HDD'ye kursam sorun çıkar mı?

Merhaba arkadaşlar, ileride PC almayı dusunuyorum, su an 500 GB SSD var ama yetmıyor. Oyunlar için 500 GB SSD alsam 1 veya 2 TB HDD alsam Windows'u SSD'ye oyunları HDD'ye kursam sorun çıkar mı?

Sorun çıkarmaz. Tavsiyem 2TB almanız oyun için malum oyun boyutları arttı iyice.

500 GB NVMe ile yanında da iki adet 1 ve 1,5 TB HDD kullanıyorum. Herhangi bir sorun olmuyor.

Yalnızca şunu belirteyim bazen format atarken fazla depolama araçlarından ötürü saçmalayabiliyor. Bunun da çözümü HDD'lerin (Windows'u kurmayacağın depolama araçları) SATA kablolarını anakarttan söküp, yalnızca Windows kuracağın diski bağlı bırakmak. Her zaman olmuyor ama aklında bulunsun.

Sorun çıkmaz ama performans farkı olur. Bu tamamen bütçe ile ilgili bir durum. Eğer bütçeyi zorlamıyorsa yeni alınacak oyun amaçlı bir bilgisayara hiç HDD takmama taraftarıyım. Sadece SSD ile kurulabiliyorsa en iyi performans değerine ulaşılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı