SSD'deki veriler nasıl kalıcı olarak silinir?

ulaslan0

Hectopat
2 hafta önce bir M.2 SSD aldım ve bir sorundan ötürü iade edeceğim. Şu ana kadar 1 TB veri yazdım. İade etmeden önce başka bir diske DOS kuracağım sıra özel kısmından iade edeceğim SSD'yi de biçimlendireceğim. Bu işlem yeterli olur mu?

HDD olarak geçiyor ama SSD, M.2 SSD fark etmiyordur değil mi?

Ayrıca saçma bir soru olabilir ama bu işlem iade/garanti kapsamını etkiler mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

LOW level format denemedim hiç. Diski tamamen doldurursanız ulaşamazlar. El ile kopyalamaktansa programla kopyalama yapıyorum. Dün Unreal Engine ile böyle bir program paketlemiştim. Bunu yaparken de biçimlendirme seçeneklerinde ayırma birimi boyutu mesela 2048 kilobayt ise parametre yerine 2048 veya 2048 in tam katı olacak şekilde yazmak gerekiyor. Diski hızlı biçimlendirin. Mesela ilk etapta 1 GB dosya oluşturmak için parametreye 1073741824 yazıyoruz. 1 GB dosyayı hızlı kopyalıyor bu sebeple 1 GB yapıyoruz. 900 Küsür kere kopyaladıktan sonra disk dolu diye uyarı veriyor. Start.ini dosyasını bulun. İçindekileri güncellersiniz.

Yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı