Starfield hakkındaki düşüncelerim

Raaazzeeer

Picopat
Katılım
18 Haziran 2023
Mesajlar
66
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI NB KATANA 17 B12VGK-401XTR Laptop
I7-12650H İşlemci
32GB DDR5 RAM
RTX4070 GDDR6 8GB Ekran Kartı
1TB SSD
17.3 FHD 144Hz Ekran
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle oyunu beğenmedim bunu baştan belirtmek isterim.

Yapay zeka çok kötü. Gerek takım arkadaşımız gerekse karşıdaki düşmanlar çok boş hareketlerde bulunuyorlar öldürmek aşırı kolay ve takım arkadaşlarımız sürekli gereksiz yerlere takılıp duruyorlar. Saçma sapan hatalar da cabası.

Vuruş hissiyatı rezalet. Başka kelime bulamıyorum maalesef düşmana mı vuruyorum duvara mı belli değil. Vurulduklarında tepkileri almıyorlar mesela herhangi bir silah içeren oyunu düşünün siz düşmanı vurduğunuz zaman ateş etmek üzereyse bir duraksar vurulduğu yere göre bir tepki verir. Bu da sizin gerçekten onu vurduğunuza inandırır. Buradaki silahlar da çok saçma silahlar ve ne ateş ediyormuş ne de vuruyormuş gibi hissediyorum.

Oyunun bilgisayarımdaki performansı gerçekten çok kötü böyle grafikli bir oyunun görece güçlü bir bilgisayarda düşük FPS'lerle oynanması ve arada drop yemesi aşırı rahatsız edici. Aynı dropların konsollarda da mevcut olduğunu duydum ve bu gerçekten optimizasyon olarak da çok kötü olduğunu kanıtlıyor zaten.

Bir de oyunda gemi yok. Yani var da yok. Gemiyi doğru düzgün kullanamıyoruz sadece Fast travel yapabiliyoruz bu da uzay temasını mahvediyor normal yerde gibiyim sadece arada bir adadan başka bir adaya ışınlanıyorum gibi oluyor uzayda gidiyorum gibi değil.

Yakın dövüş kısmına gelirsek Skyrim'e çok benziyor yine aynı saçma hiç düzgün çalışmayan vuruş sistemi ve gerçekçi olmayan tepki ve sesler içeriyor.

Gezegenler otomatik oluşturuldukları için hiç yaratıcı değil. Keşke 10-15 gezegen yapsalardı ve gerçekten ağzına kadar dolu olsaydı bu gezegenler.

Yükleme ekranları çok can sıkıcı elimde GB seviyelerinde okuma ve yazma değerleri olan SSD'ler var ve ben neden bekliyorum bu yükleme ekranlarını. Daha ağır oyunlar bile yükleme ekransız gelebiliyor hadi yükleme ekranı var diyelim ama neden her yerde var.

Yani toparlamak gerekirse Skyrim'in çok da ötesine geçememiş bir oyun olmuş Skyrim'i sevenler bu oyunu da sevecektir çünkü oyun Skyrim'in uzaylısı gibi. Skyrim de çıktığı zamanlara göre kötü dinamiklere sahipti Starfield da kötü dinamiklere sahip. Ama bunlar illaki mod yapımcıları tarafından düzeltilecektir. Şahsen ben Skyrim'in birkaç sene önce yavaş yavaş oynanabilir hale geldiğini düşünüyorum. Grafik düzenleyici, yükleme ekranları geçiçi, dinamik düzeltici vs. birçok mod yayınlandı ve oyun gerçekten asıl yapılmış olması gereken oyuna benzedi. Dolayısıyla bu oyun da 5-6 seneye muhtemelen oynanabilir kıvama gelecektir eğer çok yüksek beklentiniz varsa sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir. Keza Skyrim'i de sevmemem dolayısıyla ortalama bir beklenti ile bekleyen ben kesinlikle tatmin olmadım.

Puanım: 3/10

Bu puanı vermemin en büyük etkeni de bunca yıl uğraşılan oyunun kesinlikle bu kadar ortalama bir oyun olmaması gerektiğiydi.
 
Modlayıcılar da olmasa Bethesda ne yapacak acaba.
 
Yükleme ekranı kısmına katılıyorum kesinlikle neden bu kadar çok var vs. anlamlandıramadım, düşmanlar kolay demişsiniz ama hangi zorlukta oynuyorsunuz acaba? ben normalde oynuyorum doğru silahla öldürmek gerçekten çok basit ama zaman zaman kafayı da yiyorum.
 
Türkçe yama çıkana kadar Baldur's Gate 3 takılıyorum bende, çıktıktan sonra bakacağım, yalnız ben ne Skyrim ne Fallout filan oynamadım, bakalım bana nasıl gelecek. Çok büyük beklentim yok, saç baş yolduran buglar olmasın yeter, bakacağız.
 
Oyunun epey eksiği var, yinede yan hikayelerin sürüklediği maceraları sevdim.
 
Modlayıcılar da olmasa Bethesda ne yapacak acaba.

Onu gerçekten merak ediyorum isterse oyunu bıraksın modlayıcılar oyunu yapsın sen ne yapacaksın boş ver sat oyunu onlar halleder(!)

Yükleme ekranı kısmına katılıyorum kesinlikle neden bu kadar çok var vs. anlamlandıramadım, düşmanlar kolay demişsiniz ama hangi zorlukta oynuyorsunuz acaba? Ben normalde oynuyorum doğru silahla öldürmek gerçekten çok basit ama zaman zaman kafayı da yiyorum.

Ben de normalde oynuyorum ama normalde çok fazla FPS ve TPS oyunları oynuyorum alıştığım içindir belki de bilmiyorum genelde o oyunları zor modda oynuyorum ama ne olursa olsun yapay zekasının çok iyi olmadığını düşünüyorum. Fazla beyinsiz davranıyorlar
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı