Starfield metacritic 87!

Hayatımda gördüğüm en kötü final ve hikayelerden biriydi. Klişe Amerikan askeri filmlerinden alıntı gibiydi. Ciddi ciddi 8 puan vermiş olmaları da komik.

Hocam sence Starfield beklenilenlerin altında kalır mı? Oyun gayet güzel görünüyor ama çok gömdüler.

130 gb indirmeye değermi yani. :D

Hocam sence Starfield beklenilenlerin altında kalır mı? Oyun gayet güzel görünüyor ama çok gömdüler.

130 gb indirmeye değermi yani. :D
Ne beklenti içinde olursan ol ortalamanın üstünde bir oyun olduğu kesin hocam. Yılların emeği var oyunun üstünde. Bence herkesin beğeneceği bir taraf vardır oyunda.

Sırf denemek için bile indirilebilir.

@Aspect15 Hocam bu arada bir düzeltme yapayım. Daha sonradan güncelleme gelmez ise şuan oyunun boyutu 101 GB.

Aklımda 130 kalmış PC boyutumu 130'du acaba?
Yok hocam. Söylediğiniz rakamlar doğru fakat ayrılan boyut ile indirilen boyut aynı olmuyor çoğu zaman. Güncelleme ile 130 olabilir fakat şuan indirilen dosya 101 GB.

Series S üzerinde boyut böyle. Series X ve PC hakkında bilgim yok.

@Walter H. White CP 2077'yi ben de aksiyon açık dünya oyunu olarak değerlendiriyorum. Ve o açıdan da çok iyi bir oyun değil.

CDPR'ın çapına bakarsak diyalog sahneleri olması gerektiği gibi. Yapması gerekeni yaptığı için bir yere kadar takdir edebilirim onları. Bahsettiğin diyalog sahneleri Bethesda'nınkilerden iyi çünkü oyunda etkileşime girdiğin NPC sayısı arasında dağlar kadar fark var. Bahsettiğin diyalog sahneleri BG 3'ten iyi çünkü arada dağlar kadar prodüksiyon farkı var. Ayrıca oyunun türününde etkisi var. CRPG oyunu zaten bu, diyaloglara girer kombatını yaparsın. Ayrıca en anlamsızca koştuğun oyunlardan biridir BG 3. Oyunu oynamış mıydınız, yoksa okuyup izlediklerinize göre mi yorum yapıyorsunuz?

Bu arada CP 2077'nin hiç de uğraşılmış bir iş olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen oyunu geliştirenlerden çoğu da benimle benzer fikirlerdedir. Kalite kısmınaysa çoğu yerde çokça değindim. O konudaki fikirlerimi biliyorsunuzdur.

Bu kadar yazdım ama nihayetinde kişisel zevkler bunlar. İki oyun içinden gereğinden fazla tartıştık, oyunlardan eğlenmeye devam etmek lazım.

Cyberpunk 2077'yi ben de aksiyon açık dünya oyunu olarak değerlendiriyorum. Ve o açıdan da çok iyi bir oyun değil.

Evet, benim için de ortalama altı bir oyun. Bu oyunla ilgili konularda benim mesajlarıma denk gelebilirsin. Çıktığından beri oyunu birçok konuda eleştirdiğim için çokça insanla bu forumda tartıştığım oldu. Yaptığım değerlendirmeyi BG3 ile Cyberpunk 2077 arasında ikili olarak yaptım. Genel açıdan dediğim gibi Cyberpunk 2077 benim için de ortalama altı bir oyundur.

CDPR'ın çapına bakarsak diyalog sahneleri olması gerektiği gibi. Yapması gerekeni yaptığı için bir yere kadar takdir edebilirim onları. Bahsettiğin diyalog sahneleri Bethesda'nınkilerden iyi çünkü oyunda etkileşime girdiğin karakter sayısı arasında dağlar kadar fark var.

Burada ben biraz farklı düşünüyorum. Rol yapma oyunu bile değil dediğimiz Cyberpunk 2077'nin karşılıklı diyaloglar konusunda çoğu rol yapma oyunundan daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Diyaloglar çok canlı ve diyaloğa özel animasyonlar da ayrı bir hava katıyor. Neticesinde bugün oynadığımız ve rol yapma dediğimiz oyunlardaki karşılıklı diyalogların çoğu iki karakterin boş ifadelerle birbirine bakması şeklinde gerçekleşiyor. Baldur's Gate 3 de bunun örneklerinden biri. Etkileşimde bulunulan karakterlerin sayısıyla ilgili söylediğinde ise sana katılıyorum.

Bu arada Cyberpunk 2077'nin hiç de uğraşılmış bir iş olduğunu düşünmüyorum.

Teknik açıdan öyle, son zamanların en kötü işlerinden biri. Aynı BG3 gibi.

Oynadığı oyunu körü körüne savunanlar yerine anlayan biriyle bu konuları konuşmak çok daha iyi. Seninle yaptığım bu konuşmayı bu konudaki çoğu kişiyle yapamadım mesela.

Oyunu oynamış mıydınız, yoksa okuyup izlediklerinize göre mi yorum yapıyorsunuz?

3. bölümdeyim. Oynamadığım oyun hakkında genelde bu kadar kesin yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Çökme ve ilk iki bölümde nispeten daha iyi deneyim yaşamama rağmen 3. bölümde oyun kıran saçma sapan hatalarla karşılaştım.

Son düzenleme:
Burada ben biraz farklı düşünüyorum. Rol yapma oyunu bile değil dediğimiz Cyberpunk 2077'nin karşılıklı diyaloglar konusunda çoğu rol yapma oyunundan daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Diyaloglar çok canlı ve diyaloğa özel animasyonlar da ayrı bir hava katıyor. Neticesinde bugün oynadığımız ve rol yapma dediğimiz oyunlardaki karşılıklı diyalogların çoğu iki karakterin boş ifadelerle birbirine bakması şeklinde gerçekleşiyor. Baldur's Gate 3 de bunun örneklerinden biri. Etkileşimde bulunulan karakterlerin sayısıyla ilgili söylediğinde ise sana katılıyorum.
Biz her ne kadar Cyberpunk 2077 için RPG değil desek de oyun RPG oyunu ve pazarlamasında da buna çok yaslandılar. Her ne kadar çıkış zamanına doğru Twitter biosundan RPG etiketini kaldırsalar bile. Yine de Sezar'ın hakkı Sezar'a sunum konusunda iyi iş çıkardılar. Ama BG 3'ün hâlâ biraz hakkını yediğini düşünüyorum. Kendi potansiyelini en iyi şekilde kullanmış. Ses aktörleri çok çeşitli ve çok iyi; jest, mimikler vb. etkenler de ara sahneyi kurtarır seviyede. Bir RPG oyun için iyi olduğunu düşünüyorum. CRPG oyun içinse rüya seviyesinde.

Teknik açıdan öyle, son zamanların en kötü işlerinden biri. Aynı BG3 gibi.
BG 3'te hiç sorunla karşılaşmadım ben. Sebebi hâlâ act 3'e geçmemiş olmamdır. Act 3'te ciddi bir teknik sıkıntı olduğu belli. Larian da bunun farkında olacak ki yamalarda en çok buraya eğiliyor. Hatalar yamalarla düzelir de içerik anlamında sıkıntı olması endişem. Umarım o açıdan üzücü olmaz. İlk iki act çok iyi çünkü.

Oynadığı oyunu körü körüne savunanlar yerine anlayan biriyle bu konuları konuşmak çok daha iyi. Seninle yaptığım bu konuşmayı bu konudaki çoğu kişiyle yapamadım mesela.
En fanboyu olduğum oyun olabilir BG 3. :D Fanboylukla toksiklik aynı şey değil, sevdiğin şeyi kusurlarını bilerek sevmek lazım. İnsanlar bunu anlasa çoğu şey daha güzel ve katlanılabilir olacak. Benim de sizinle yaptığım konuşmalar en zevk aldıklarımdan.

Biz her ne kadar Cyberpunk 2077 için rol yapma oyunu değil desek de oyun rol yapma oyunu ve pazarlamasında da buna çok yaslandılar. Her ne kadar çıkış zamanına doğru Twitter profilinden rol yapma etiketini kaldırsalar bile.

En çok eleştirdiğim noktalardan biri zaten oyunun yalanlarla pazarlanması oldu. Belki hatırlarsın, oyun çıkmadan birkaç hafta önce oyun eski nesil konsollarda çok iyi çalışıyor demişlerdi, oyun çıktığında PS4'te 15 saniye başına kare hızında çalışıyordu. Yine ilk zamanlarda çok tepki gelince ilk hikâye eklentisi bedava verilecek gibi bir şey söylenmişti, şu an Phantom Liberty 400 TL'ye satılıyor. Yıllar boyu oyunu tanıtımlarda aslında hiç yapılmayan şeyler oyunda bulunuyormuş gibi gösterdiler, açıklamalar yaptılar. En sonunda da oyun hiçbir şey olamadı.

BG 3'te hiç sorunla karşılaşmadım ben. Sebebi hâlâ 3. bölüme geçmemiş olmamdır. 3. bölümde ciddi bir teknik sıkıntı olduğu belli. Larian da bunun farkında olacak ki yamalarda en çok buraya eğiliyor.

3. bölümde gerçekten ciddi sıkıntılar var. Yabancı forumlarda 6-7 tane görevin hatalardan dolayı şu an tamamlanamaz hâlde olduğu konuşuluyor.

En fanatiği olduğum oyun olabilir BG 3. :D Fanboylukla toksiklik aynı şey değil, sevdiğin şeyi kusurlarını bilerek sevmek lazım. İnsanlar bunu anlasa çoğu şey daha güzel ve katlanılabilir olacak. Benim de sizinle yaptığım konuşmalar en zevk aldıklarımdan.

İşte, bu konudaki çoğu kişinin oyunun fanatiği olduğunu yazdıkları ilk kelimelerden anladım ancak sende sen bunu söyleyene kadar hiç böyle bir şey düşünmedim. Konuşurken oyunu seven bir oyuncu olduğunu göz ardı edip objektif yorumlarda bulunuyorsun çünkü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı