Starfield Türkçe Yama [Beta Yayında] - Anonymous Çeviri

Sıkı durun Starfield duyurusu!

Projeyle yaklaşık bir haftadır ilgileniyoruz. Bu sürede oyunun metinlerini sınıflandırma fırsatımız oldu. Birkaç gün önce oyunun ana hikayesi odaklı çeviriye başladık. Bugün ana hikaye çevirisini bitirdik. Biraz daha açalım; ana hikaye diyalogları, ana hikaye görev açıklamaları, arayüzü bitti. Bunlara ek olarak oyun boyunca göreceğiniz "HUD"un tamamını çevirdik. Şimdi sırada oyunun yan görevleri var. Bu yan görevler ana hikayenin iki katı. Bunu bitirdikten sonra herhangi bir sorun çıkmadığı takdirde projeyi Beta olarak çıkarmayı düşünüyoruz. Bunun için bir tarih vermek istemesek bile ne kadar meraklı ve heyecanlı olduğunuzu biliyoruz. Yetişmesi durumunda ayın 6'sı veya 7'si Starfield yaması yukarıda bahsettiğim ana hikaye ve yan görevleri içerecek şekilde çıkacak.

Tabii böyle bir durumda yama sürekli güncellenecek. Yamanın güncellenmesi için hiçbir şey yapmanıza gerek olmayacak. Oyuna her girdiğinizde en yeni yamayla oynuyor olacaksınız.

Projeye ayırdığımız ekibimiz şu an tam 50 kişi. Yamayı çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yamanın tam hali biraz zaman alacak evet ama beklememeniz için ürettiğimiz en akılcı çözüm bu oldu. ⁠üye-duyuruda bahsetmiştik burada da söyleyelim: Oyun tamı tamına 2 milyon 617 bin kelime, 186 bin satır. Türk oyun sektöründe yapılan en büyük proje.

Gelişmelerden sürekli haberdar edeceğiz.

Ayrıca evet Türkçe fontu da hallettik 🙂
Sevgiler!

Çoğu kişi yamanın ücretli olmasından daha doğrusu direkt üyelik sisteminin varlığından rahatsız, her fırsatta da dile getiriyorlar. Getirsinler, ifade özgürlüğü diye bir şey var. Buna lafım yok. İşin etik kısmına da hiç girmiyorum. Sadece bir gerçeği belirtmek istiyorum.

Yamalardan para kazanılmasaydı bu yama yapılamazdı. Gönüllü 50 kişinin toplanması bir yana onları tüm odakları yamada olacak şekilde uzun süre çalıştıramazdınız. Çünkü gönüllü yapıyorlar, gündelik yaşamlarından arta kalan vakitle yapıyorlar. Yama işini meslek edinmiş biri kadar emek veremezler. Hayatlarını idame ettirmeleri için kendi işlerine de gitmeleri lazım.

Gönüllülere verilen destek de ortada. Anonymous ve makine çevirilere kalmamızın sebeplerinden biri de biziz. Bu işe gönül verenlere kaçımız helal olsun ya adam uğraşmış bu kadar diyerek ufak da olsa bağış yaptı?

Hoşumuza gitsin, gitmesin büyük projelere el yaması yapan Anonymous kaldı. Ben oyunlar biriktikçe indirip bir aylık üyelik alıyorum, bir sürü oyunu yamalı oynuyorum. Şimdiye kadar iki kez yaptım. Size de bunu öneririm. Doğruya doğru üyelik sistemi benim de hoşuma gitmiyor. Kütüphanesinde bulunan çoğu yamayla işimiz yok, tanesi 1.25'e gelse ne yazar? Starfield oynayacak adamın F1, Pillars of Eternity yamaları ile işi olma ihtimalinin ne kadar olduğunu herkes biliyor bence. Bunun üstüne buraya yazılacak şeylerin çok önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı