Statik IP olmadan port açılır mı?

MahanN

Hectopat
Statik IP olmadan port açmak istiyorum. Yardımcı olabilecekleri bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ama açmak için ISP ile görüşmeniz gerekiyor. Çünkü port açmak için sadece sizin değil ISP'nin NAT router/switch'leri üzerinde de portların açılıp yönlendirilmesi gerekiyor.

Bir şekilde bu adımları geçtiniz diyelim. IP dinamik olduğundan değiştiği an bu işlemleri tekrar yapmanız gerekiyor. Bu yüzden neredeyse tüm ISP'ler port açmak istediğinizi söylediğiniz zaman Statik IP satmaya yönlendiriyor ve uğraşmıyorlar.

Evet ama açmak için ısp ile görüşmeniz gerekiyor. Çünkü port açmak için sadece sizin değil ısp'nin NAT router/switch'leri üzerinde de portların açılıp yönlendirilmesi gerekiyor.

Bir şekilde bu adımları geçtiniz diyelim. IP dinamik olduğundan değiştiği an bu işlemleri tekrar yapmanız gerekiyor. Bu yüzden neredeyse tüm ısp'ler port açmak istediğinizi söylediğiniz zaman statik IP satmaya yönlendiriyor ve uğraşmıyorlar.

Havuz meselesini diyorsun sanırım. İlla da statik IP alın diyorlar.

Teknik olarak statik IP şart değil ancak her 3-4 günde bir portları tekrar tekrar yönlendirmeleri gerekeceği için "port açmak istiyorsanız statik IP hizmetimiz var aylık X ₺." deyip sıyrılıyorlar.

Superonline kullanıyordum o vakitler bunların fix modemleri var markası aklıma gelmedi ne yaptım ne ettim bir türlü port açamıyordum resmen engel koymuşlar X şirketin internetini, modemini kullanan arkadaşım da sorunsuz açılıyordu yok havuz yok deniz diyerek statik IP sattılar.

Teknik olarak statik IP şart değil ancak her 3-4 günde bir portları tekrar tekrar yönlendirmeleri gerekeceği için "Port açmak istiyorsanız statik IP hizmetimiz var aylık X ₺." deyip sıyrılıyorlar.
Ben de zaten hiç uğraşmak istemediğim için statik IP aldım. Netspeed kullanıyorum ve aylık ödediğim ücret 109 TL oldu. 94 TL'si internet paketi (Speed Pro 75), 15 TL'si ise statik IP.
Özellikle de VDSL ve fiberde statik IP gerçekten işe yarıyor. Çünkü VDSL ve fiberde Upload hızları 6-8 Mbps olduğu için statik IP alıp port açarak sunucu kurmak çok rahat oluyor. ADSL'de ise statik IP alınıp port açılarak kurulan sunucudan hiç verim alınmıyor, bizzat denedim. Çünkü 0.8 Mbps gibi berbat ötesi bir Upload hızı ile sunucu kurmak imkansız. O yüzden ADSL kullanıcılarına statik IP pek tavsiye etmiyorum.

Eğer Türk Telekom kullanıyorsanız statik IP ücreti çok yüksek. Ayda 40 TL gibi bir ücreti var. Bu da gerçekten çok yüksek. Superonline tarafı da yine çok farklı değil, ayda 30 TL ücreti var. Netspeed'de ise bu ücret sadece ayda 15 TL.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı