Steam bıçağı satarken dolandırıldım

Muhtemelen dolandırılma türlerini bilmiyorsunuz ve piyasaya hakim değilsiniz. Attığınız bıçak 270 dolar değil ve bıçağınızı geri almanın hiçbir yolu yok maalesef.

Geçmiş olsun, bu tür işlemlerinizi siteler aracılığıyla yapın. Yaşadığınız şey tecrübesizlikten kaynaklanmış ve dolandırılmışsınız. Örneğin Bynogame gibi popüler sitelerden ilan koyun ilan satın alınsın ve para siteye geçsin, siz bıçağı teslim edince site de size parayı teslim ederdi. Ailenizin haberi olsun istemiyorsunuz bu nedenle mahkeme ve siber suçlarla da uğraşamazsınız zaten hiç bir yasal dayanağı yok bu item satma işlerinin. Geçmiş olsun, tavsiyem boşvermeniz ve yaşadığınız tecrübeleri başka insanların başı yanmasın diye paylaşmanızdır.

Merhaba herkese bundan 4-5 gün önce bir sitede üzerinden dolandırıldım ve yardımınıza ihtiyacım var. Belki bu forumda bana yardımcı olacak kişiler olabilir. Steam üzerinde 270 dolarlık bir bıçağım vardı bir sitede ilana koydum, bir kişi beni site dışına yönlendirerek Facebook gruplarının olduğunu uzun zamandır alım satım yaptığını ve gruplarının toplamının 30 bin kişiye ulaştığını söyledi. İlkçilik yaptı ben de daha önce bu tarz kişilerle karşılaştım ve birkaç kez başarılı bir şekilde işlem yapmıştım kendisi ile Skype ile görüşüyordum. Instagram'dan geçmiştik Discord kapalı olduğu için, kabul ettim ama video çekeceğimi söyledim. Kendisi benden yaşça büyük kabul etti video kaydını başlattığımda izin verdiğine dair sesi de mevcut, kendisi ile işlemi yaptıktan sonra parayı atmadan Skype'den ve diğer sosyal mecralardan engelledi. Konuştuğumuz sitede işlem yaptığı için kendisinin T.C. kimlik onaylı telefon numarası ve en son nerede girdiğine dair IP adresi var. Site yetkilileri kişisel verileri korumak için vermedi. Ailemin de öğrenmesini istemiyorum ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkürler videoyu aşağıya bırakıyorum. Beni dolandıran şahsın ismi Fatih Soydan tanıyan bilen kişiler bana ulaşabilirsiniz çok müteşekkir kalırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şikayetçi olabilirsin, onların sana seni dolandıran kişiyi bulmasına gerek yok devlet bulur zaten.

Site kendisi uyarıyor zaten site dışı anlaşma yapmayın diye.

Site komisyon kesiyor diye ikna oldum.

Steam üzerinde takası gerçekleştirdiysen eğer geri dönüş için Steam'e mail atmayı deneyebilirsin. Onun dışında dava açabilirsin ama o da uzun sürebilir ve ailenin haberi olmadan yapman gerekir.

Attım ama cevap gelmedi.

Bir bardak soğuk su iç en iyisi. Çok çok geçmiş olsun. :( dava bile açsan ülkemizde buna bir ceza verileceğini sanmıyorum.

Yüzünü görmek bile bana yeter gerisini yasal olmayan şekilde bilr hallederim onda bırakmam ama işte asıl olay ailem ailem kızmaz ama üzülürler ben zaten psikolojik olarak yıprandım bir de onları göremem.

Steam yardımcı olmayacaktır, satış işlemini IBAN ile yapıyorsunuz, steam desteği ne bilecek belki gerçekten parayı aldınız veya senaryo gereği steami kandırmaya çalışıyorsunuz. Steam asla bu durumda size yardım etmez arkadaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı