Steam kapanırsa ne olur?

Mining aklıma geliyor batmaz dediler geleceğin yatırımı dediler tereddüt ettim almadım parayı PC ye yatırdım bari oyun oynayarak batariz dedim doğru yapmışım kasaya bakıp her oyun oynadığımda parçaların her gün değer kaybettiğini ve ömrümden ne kadar çaldığını hesaplar olmuşum 😂
 
Size denk gelmiş hocam bana hiç denk gelmedi. Ben zaten normalde kullanmam ama üstteki durum ve dolar euro gidişatı falan kenara attım dursun zararı yok. Yarın ne olur belli değil dünyada.
 
Oyuncular anlık;

IMG_20230317_005759.jpg
 
İşte o nedenle oyunlarınızı dijital olarak değil, fiziksel olarak almaya çalışın. Ama biliyoruz ki, Steam ve Epic gibi platformlar için bu yazdığım şey geçerli değil. Çünkü bunlar dijital platformlar değil mi? Ama konsol oyunculuğunda bunu yapabilirsiniz. Hem de oyunlarınıza indirime geç girse ve zor da bulunsa, taksit yapma imkanınız da var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir durum olmaz insan hakları mahkemesine dava açarız hep beraber. Şaka bir yana.

Arkadaşların dediği gibi batmaz en fazla satılır.

Ancak batma değil de ambargo türü şeyler olma olasılığı olabilir. Rusya'nın yaşadığı durum gibi donanım parçası bile yok ülkede yarın Steam ben hizmet vermiyorum diyebilir. Ya da Steam'e bunu yaptırabilirler. Amerikan hükümeti aracılığı ile.

Ben bir tane yedek HDD aldım ucuz 1 TB içine en sevdiğim offline oynanabilen oyunları seçip hepsini korsan olarak yükledim. Ne olur ne olmaz diye. Üstteki gibi saçma bir durum olursa diye.
Sen Rusya‘da bilgisayar parçası yok mu zannediyorsun? :D
 
Sen rusya‘da bilgisayar parçası yok mu zannediyorsun? :D

Var da yeni parça girişi yok NVIDIA ürün göndermiyor. Zenginleri eldekileri alır ama yeni nesil falan ambargo kalkmadıkça gelmez. Ha başka yollar ile getirirler ama o da maliyeti daha da arttırır.

Eninde sonunda savaş bitecek o zamana kadar böyle zorlanırlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valve gibi bir şirketi kimse batırtmaz. Half- Life ve Counter gibi markaları kenara bırakın sırf Steam için bile batırtmazlar. Eğer Valve batar ve Steam kapanırsa elimizdeki tüm oyunlar gider ve bu sadece bizi değil şirketleri de kötü yönde etkiler. PC oyunculuğu ise çok ağır darbe alır. Biliyorum Epic Games, EA App, Ubisoft Connect gibi uygulamalar var fakat onların hiçbiri pazar payı, kullanıcı sayısı ve stabilite anlamında Steam kadar iyi değil. EA gibi firmalar sırf bir kaç milyon kopya satacağız diye 10 yıllık oyunları Steam'e getirme ihtiyacı duyuyor. Valve'ın batma durumuna gelmesi anında Microsoft ve Sony gibi büyük şirketler arasında da bir rekabet olacaktır. Böyle büyük bir pazar payı olan uygulamayı ve CS, Half- Life gibi ismi olan oyun markalarına sahip olduğunuzu düşünsenize. Microsoft bir Half- Life 3 ile oyuncuların oyun eksikliği şikayetini oldukça büyük oranda azaltabilirdi.
 

Geri
Yukarı