Steam VPN ile 1. Bölüm Tell Me Why alınırsa ban yenilir mi?

Banlanmaz. Bu yöntem ile hesabına Zula bile ekleyen oldu ve kimse banlanmadı. Ayrıca o yöntemin nasıl olduğunu biliyorum. Hesaba eklerken, hesap bilgilerinizi bile girmiyorsunuz zaten.

Öte yandan ücretli bir alım yapmıyorsunuz. Sadece ücretsiz olan ilk bölümü ekliyorsunuz. Sorun teşkil etmez.

Cevabın için teşekkür ederim. Oyunu beğendim diğer ücretli bölümlerini alabileceğim bir yöntem var mı, varsa bu sorun çıkarır mı?

Daha ülkeye çıkmamış oyunları almak, yasaklanan oyunları almak bence ban sebebi olabilir:
Bu kesin bir şey değil. Resmi olarak böyle bir açıklama yok. Belki de Dontnod risk almamak için direkt oyununu Türkiye'den çekti.

Hocam o çok ayrı bir mevzu. O ciddi anlamda Steam politikasına aykırı bir şey. İşin içine ciddi anlamda bir ödeme giriyor çünkü. Bunda öyle bir şey yok.

Daha ülkeye çıkmamış oyunları almak, yasaklanan oyunları almak bence ban sebebi olabilir:
Şöyle bir mevzu var. Millet daha önce bu yöntem ile ücretsiz olan Zula Avrupa'yı hesabına ekledi ve bir tek kişi bile ban yemedi. Söz konusu ücretsiz bir oyun. Öte yandan Tell Me Why ülkemize çıktı, yaklaşık 2-3 hafta sonra ülkemizden geri çekildi.
Cevabın için teşekkür ederim. Oyunu beğendim diğer ücretli bölümlerini alabileceğim bir yöntem var mı, varsa bu sorun çıkarır mı?
Bu sorun çıkarabilir. İşin içine başka bir ülkeden ücretli bir şekilde oyun alma girerse Steam bunu uygun görmeyebilir.
Tam tersi. Steam oyunları Arjantin ve Türkiye'ye Amerika'dan 4-5 kat daha ucuza verdiği için Amerika'da birisi Türkiye VPN ile hesap açıp Amerika kartı ile oyun olursa Steam bir süre sonra anlayıp, banlıyor.
Evet. Bu yüzden Steam'den ucuza oyun almak için başka ülkelere bağlanıp oyun almaya kalkmasın kimse. Ücretsiz olup, ülkemiz için görünmeyen oyunlar istisna denilebilir.

Oyunu VPN açık oynama durumunda kalabilirsiniz. Çünkü region-lock oyunlar genelde sadece o bölgede oynanabiliyor.

Daha fazla bilgi için:

Ek olarak şunu yazmışlar:

Bölge kısıtlaması olan bir Steam Hediyesini kabul etmek için proxy, VPN veya konum gizleme yöntemleri kullanabilir miyim?​

Konumunuzu gizlemek için proxy veya VPN kullanmanız kesinlikle Steam Kullanım Şartlarına aykırıdır ve Steam hesabınızın kısıtlanmasıyla sonuçlanabilir. Eğer bölge kısıtlaması olan bir oyunu etkinleştirmeye çalışıyorsanız ve konumunuz geçmiş Steam aktivitelerinize oranla tutarsız ise aşağıda görebileceğiniz gibi bir uyarı belirir:

1621621193919.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, tell me why oyunu ülkemizde kullanılmadığı için VPN ile ilk bölümünü Steam'den alıp oynadım. Bu bir sorun teşkil eder mi, hesabım banlanır mı?
Oyunun satın alınabileceği herhangi bir platform yoksa, crack olarak kullanabilirsiniz. (Forum kurallarına göre oyunun satışı yoksa crack tavsiye etmek yasak değil.) İlla hakkını vereceğim diyorsanız, yurt dışı bir hesap açıp parasını verebilirsiniz sanırım.

Oyunu VPN açık oynama durumunda kalabilirsiniz. Çünkü region-lock oyunlar genelde sadece o bölgede oynanabiliyor.

Daha fazla bilgi için:

Ek olarak şunu yazmışlar:

Bölge kısıtlaması olan bir Steam Hediyesini kabul etmek için proxy, VPN veya konum gizleme yöntemleri kullanabilir miyim?​

Konumunuzu gizlemek için proxy veya VPN kullanmanız kesinlikle Steam Kullanım Şartlarına aykırıdır ve Steam hesabınızın kısıtlanmasıyla sonuçlanabilir. Eğer bölge kısıtlaması olan bir oyunu etkinleştirmeye çalışıyorsanız ve konumunuz geçmiş Steam aktivitelerinize oranla tutarsız ise aşağıda görebileceğiniz gibi bir uyarı belirir:

Eki Görüntüle 1034722
Sonuç olarak oyun yine oynanabilir olmuyor mu? Öte yandan bu yöntem yapılırken VPN sadece bir kere açık tutulmalı. İnatla daha açık tutulursa bu illa tespit edilebilir ve evet, bu aykırı bir şey. Bu yöntemi farklı ücretsiz oyunlar için kullanıp ban yiyeni asla görmedim.

Sonuç olarak oyun yine oynanabilir olmuyor mu? Öte yandan bu yöntem yapılırken VPN sadece bir kere açık tutulmalı. İnatla daha açık tutulursa bu illa tespit edilebilir ve evet, bu aykırı bir şey. Bu yöntemi farklı ücretsiz oyunlar için kullanıp ban yiyeni asla görmedim.

1) Sadece belli bölgelerde oynanabilen oyunlar var. VPN'yi kapattığınızda oynayamama ihtimali gibi.

2) Bedava olsa da bir kez açsanız da Steam bunu fark eder. Sonuçta anlık da olsa konum geçmişinize işleniyor bu.

Steam yasaklamalara hem çok meraklı hem de çok katı. Yanlış anlamayın, sadece arkadaşın Steam hesabı uçmasın diye dedim. Ha, illa yapacaksam yeni hesap açarım. Onda yaparım.

Oyunun satın alınabileceği herhangi bir platform yoksa, crack olarak kullanabilirsiniz. (forum kurallarına göre oyunun satışı yoksa crack tavsiye etmek yasak değil.) İlla hakkını vereceğim diyorsanız, yurt dışı bir hesap açıp parasını verebilirsiniz sanırım.

Oyunun kalanına Torrent olarak devam etsem ilk bölümün kaydını aktarabilir miyim?

1) Sadece belli bölgelerde oynanabilen oyunlar var. VPN'yi kapattığınızda oynayamama ihtimali gibi.

2) Bedava olsa da bir kez açsanız da Steam bunu fark eder. Sonuçta anlık da olsa konum geçmişinize işleniyor bu.

Steam yasaklamalara hem çok meraklı hem de çok katı. Yanlış anlamayın, sadece arkadaşın Steam hesabı uçmasın diye dedim. Ha, illa yapacaksam yeni hesap açarım. Onda yaparım.
Tell Me Why'ın istisna olduğunu düşünüyorum. Tell Me Why çıkış yaptığı zaman herhangi bir yasağı yoktu ve erişilebiliyordu. Alanlar zaten aldı oyunu. Kısıtlama daha sonra geldi.

O halde alanlar aynı şekilde oyunu oynayamaz gibi bir kapıya çıkıyor bu bence. Ücretli oyunlar için tabii haklısınız. Kesinlikle ağır yaptırımları var fakat Tell Me Why'ın ben istisna olduğunu düşünüyorum bu kurallar içinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı