Steam VPN ile 1. Bölüm Tell Me Why alınırsa ban yenilir mi?

Arkadaşlar oyunu zaten alıp oynadığımı söyledim, sorum nasıl ban yemekten kurtulurum değil oynadığım için banlanır mıyım? Sorum buydu, bazlıları banlanırsın dedi bazıları banlanmazsın. Şimdi Microsoft bölgemi değiştirdim oyuna Game Pass ile devam edeceğim.

Arkadaşlar oyunu zaten alıp oynadığımı söyledim, sorum nasıl ban yemekten kurtulurum değil oynadığım için banlanır mıyım? Sorum buydu, bazlıları banlanırsın dedi bazıları banlanmazsın. Şimdi Microsoft bölgemi değiştirdim oyuna Game Pass ile devam edeceğim.
Ban yemezsiniz diye düşünüyorum.

PC ayarlarda 'zaman ve dil' oradan da 'bölge' deyip ülkeyi başka bir ülke seç.Eki Görüntüle 1034763Eki Görüntüle 1034764

Teşekkür ederim, bölge değiştirip yaptım tüm bölümlerini indirdim ama yama yaparken sorun yaşadım (Game Pass yama yapma yöntemini biliyorum ama oyunun tüm bölümleri farklı klasörlere dağılmış). Bu yüzden mecbur kalarak Torrent indirdim sonra Steam'deki kayıt dosyasını aktardım ve çalıştı. Ban konusuna gelecek olursak, yemeyeceğimi düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler keşke firma oyunu Türkiye'den çekmeseydi de uğraşmamıza gerek kalmasaydı. Konuyu kapatabilirsiniz.

Banlanmaz. Bu yöntem ile hesabına Zula bile ekleyen oldu ve kimse banlanmadı. Ayrıca o yöntemin nasıl olduğunu biliyorum. Hesaba eklerken, hesap bilgilerinizi bile girmiyorsunuz zaten.

Öte yandan ücretli bir alım yapmıyorsunuz. Sadece ücretsiz olan ilk bölümü ekliyorsunuz. Sorun teşkil etmez.

Ben daha almadım ama VPN ile alırsanız ban yersiniz diyen arkadaşlar ne banından bahsediyor? Merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben daha almadım ama VPN ile alırsanız ban yersiniz diyen arkadaşlar ne banından bahsediyor? Merak ettim.
1623800450339.png

Böyle bir olay söz konusu fakat şöyle söz konusu. Eğer VPN aracılığı ile parayla bir oyun satın alırsanız Steam size her türlü yasaklamayı uygulayabilir. Hesap bakiyesine bloke koymaktan, hesabın kalıcı olarak yasaklanmasına kadar. Öte yandan VPN'i sadece ücretsiz dağıtılan fakat Türkiye'de kullanılmayan oyunlar için kullanırsak bir sorun olmuyor.

Ücretsiz bir oyunu Steam hesabınıza eklediğiniz vakit Steam bundan ne yararlı çıkıyor, ne zararlı. Siz pahalı bir oyunu VPN aracılığı ile ucuza getirtmeye çalışınca Steam bundan zararlı çıkıyor ve bunu size yaptırım uygulayarak cezalandırıyor. VPN aracılığı ile ücretsiz oyunları hesabına ekleyen binlerce, belki milyonlarca kişi oldu fakat biri bile herhangi bir yaptırıma maruz kalmadı. Öte yandan VPN işinin suyunu çıkarıp, ücretli bir oyunu daha ucuza getirmek için VPN kullanan arkadaşların yakalanıp, yaptırıma maruz kaldıkları oldu.

Kısaca demek istediğim VPN ile ücretsiz bir oyunu hesabınıza ekleyebilirsiniz, sorun olmaz. VPN ile ücretli bir oyunu alayım ve oyun daha ucuza gelsin diye düşünürseniz ban riskiniz var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı