Steam vs Epic Games

Steam vs Epic Games

• Steam

Oy: 63 70,8%
  • Epic Games

Oy: 14 15,7%
  • Bilemiyorum

Oy: 12 13,5%

• Oy verenlerin toplamı
    89
Steam sadece oyun almak için kullanılmıyor. Steam üzerinden para bile kazanabiliyorsun, kazandığın paralarla oyun, skin vs alıyorsun. Steam'in topluluğu çok geniş, ayrıca arkasında Valve gibi güçlü bir firma var. Epic Games'i ise çoğumuz Fortnite'dan tanıyoruz, ayrıca Epic Çinli bir marka. Pek güvenemiyorum o yüzden. Tiktok, Huawei gibi Çinli markaların böyle haberleri çıktıydı. Bunun içinde de vardır bir bit yeniği.
Adsız2.png

Epic sürekli bedava oyun verince batıyormuşta toparlanmaya çalışıyormuş gibi geliyor. Steam her türlü topluluğa önem vermesiyle çok güzel vazgeçemiyorsun Steam'den. Kişiye özel paket indirimleri olayı da daha iyi Steam'ın. Steam ayrıca daha çok ürün bulunduruyor. Ve sadece oyun değil yazılım da bulunuyor. Ama battlenetteki bazı oyunlar (özellikle Overwatch) gelse çok iyi olurdu. Bir de Minecraft'ın gelmesi gibi bir şans olsaydı. En azından fiyat sabit olurdu. 🙂
Ayrıca Epic psyonixi aldığından beri gıcık oluyorum.

Bence.
Steam;
+Arayüzü daha kullanışlı, hızlı ve kolay,
+Atölye, pazar gibi şeylerle oyuncuları devamlı aktif tutabilmesi,
+Steam oyun platformu olmasının yanı sıra benim için sosyal medya platformu tadında havası var,
+Oyunları satın aldıktan sonra yorumu ekleyebiliyorsun, böylece hangi oyun için kullanıcılar ne düşünüyor daha iyi anlıyorsun,
+Steam'in kütüphanesinde oyun sayısı oldukça fazla, yanılmıyorsam Steam'de bulunan birçok oyun Epic Games'te yok örneğin Age of Empires serisi, Mortal Kombat serisi, pes, FIFA, NFS oyunları gibi.

Epic;
+Verdiği ücretsiz oyunlarla gönlüme ayrıca taht kurmuş durumda, verdiği oyunların birçoğunun kalitesi üst düzey,

Epic Games'in bedava oyun vermenin dışında pek avantajını görmedim, arayüzü değişmesi ve bir tık hızlanması gerekiyor, mağazadan oyun listesini inceliyorsun, aşağılara iniyorsun, gördüğün oyuna giriyorsun sonra geri çıkmak istediğinde tekrar listenin en başına atıyor(bende böyle oluyor) o yüzden her seferinde baştan başlamak sıkıyor. İndirme hızı bakımından kötü, Steam'de 25 Mbps ile 3 MB indirme yapabiliyorum, Epic Games'te aynı internetle 1, 90 MB- 3 MB arası sürekli dalgalanmalar oluyor. Şu an için aklıma başka bir şey gelmiyor. Epic'in daha çok gelişmesi lazım hem de çok. Verdiği ücretsiz oyunlar bu platformu sadece iyi bir oyuncu dostu platform yapar ama kaliteli platform yapmaz.

Steam de oyun içi eşyaları satarak az da olsa para kazanabilirsin. Bu paraları yeni oyunlar alarak daha fazla eşya satabilirsin. Ama ben üstekini yapıp epic de bedava oyun alıyorum😉😏

Bence.
Steam;
+Arayüzü daha kullanışlı, hızlı ve kolay,
+Atölye, pazar gibi şeylerle oyuncuları devamlı aktif tutabilmesi,
+Steam oyun platformu olmasının yanı sıra benim için sosyal medya platformu tadında havası var,
+Oyunları satın aldıktan sonra yorumu ekleyebiliyorsun, böylece hangi oyun için kullanıcılar ne düşünüyor daha iyi anlıyorsun,
+Steam'in kütüphanesinde oyun sayısı oldukça fazla, yanılmıyorsam Steam'de bulunan birçok oyun Epic Games'te yok örneğin Age of Empires serisi, Mortal Kombat serisi, pes, FIFA, NFS oyunları gibi.

Epic;
+Verdiği ücretsiz oyunlarla gönlüme ayrıca taht kurmuş durumda, verdiği oyunların birçoğunun kalitesi üst düzey,

Epic Games'in bedava oyun vermenin dışında pek avantajını görmedim, arayüzü değişmesi ve bir tık hızlanması gerekiyor, mağazadan oyun listesini inceliyorsun, aşağılara iniyorsun, gördüğün oyuna giriyorsun sonra geri çıkmak istediğinde tekrar listenin en başına atıyor(bende böyle oluyor) o yüzden her seferinde baştan başlamak sıkıyor. İndirme hızı bakımından kötü, Steam'de 25 Mbps ile 3 MB indirme yapabiliyorum, Epic Games'te aynı internetle 1, 90 MB- 3 MB arası sürekli dalgalanmalar oluyor. Şu an için aklıma başka bir şey gelmiyor. Epic'in daha çok gelişmesi lazım hem de çok. Verdiği ücretsiz oyunlar bu platformu sadece iyi bir oyuncu dostu platform yapar ama kaliteli platform yapmaz.

Neler olmadığını sayıyım mı?
Ben epic de şuan 25 liraya gta 5 alabiliyorum aşırı ucuz
@Vebrux profil fotoğrafın çok güzel

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı