Steam'de yayımlamak üzere bir oyun kodlamaya başladım!

  • Konuyu başlatan oynozan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 271
  • Görüntüleme 20.239
Boş mesaj sayılır mı bilmiyorum ama tam 31 TL'den yayınlasın. Sırf fiyatı yüzünden alır herkes.
Firs Date Late to Date diye bir Türk yapımı interaktif film oyunu çıktı ve fiyatı 19,23TL, bu tarz fiyat olayları çok hoş oluyor. Şimdiye kadar sadece 1-2 yapımda gördüm ama güzel bir şey.
 
Selam herkese. Aylar önce üniversite sınavı var diye kodlamaya ara vermiştim, geçen süre zarfında kodlama yapmadan geçen her günümün ne kadar boş ve saçma olduğunu fark ettim. O yüzden birkaç gün önce kodlamaya tekrar başladım ve bu sefer farklı bir alana yöneleceğim. Normalde Web programcısıyım ama zamanında oyun yapmak için birkaç girişimim olmuştu. Hiçbirinde yeterli motivasyonu bulamamıştım, bulduğumda da araya sürekli işler girmişti. Bu sefer bir oyun yapıp bunu Steam'de yayınlamakta kararlıyım. Hatta iş o kadar ciddi ki, Sprite çizimleri için çizim tableti alacağım.

Önce "Visual Novel" tipi bir oyun yapacaktım ama bu tür oyunlar çok üst seviye dil bilgisi ve kurgu yeteneği istiyor. Ben de sahip olduğum yeteneğe -yani programlamaya- ağırlık vererek 2D Platformer oyunu yapmaya karar verdim.
Oyunum için düşündüğüm ismi şu an söylemeyeceğim ki sürprizi kaçmasın. Unity'i neredeyse hiç bilmediğim için yavaş ilerliyorum ama bu kararlılıkla yeterli zamanda bir şeyler ortaya çıkarırım umarım.
Oyunun şu anki tüm Asset'leri Unity mağazasından hazır alınmış halde, o yüzden ben çizim tabletini alana kadar grafik açısından bir şey beklemeyin. Ben yine de birkaç tane ekran görüntüsü bırakmak istiyorum:

Eki Görüntüle 1260869

Eki Görüntüle 1260870

Bu konuyu oyunumda önemli gelişmeleri yayımlamak için kullanacağım. Hepinize iyi Sosyaller 😎

Hocam oyunun son görsellerini paylaşabilir misiniz? Merak ettim de
 
Warband bile 90 TL iken 20 TL'ye çıkarmama azminize hayran kaldım.
Benimki indie oyun olduğundan fiyat konusunda o kadar abartamıyorum. Benim kazanacağım para da önemli tabi ama bir yandan da herkesin oynamasını istiyorum çünkü gelecek yorumlar ve eleştiriler çok önemli.

Hocam oyunun son görsellerini paylaşabilir misiniz? Merak ettim de
Görsellik namına bir şey yok hocam aslında. Birkaç tane karalama var, denediğim karakter modellemesi var, dialog kutusu modeli var. Asıl önceliği oynanışa ve mekaniklere verdim bu süre zarfında. Aslında çizim için bir başka arkadaşla çalışmayı düşünebilirim çünkü anladım ki harbiden yetenek ve zaman isteyen bir şey. Bende o yetenek yok :D Ama bir yandan da her şeyini kendim yapmak istiyorum... Projeye geri dönünce düşüneceğim bu konuyu.
 
Önceden 10TL civarında düşünüyordum hocam şuan ise 15TL'ye doğru çıkarmayı düşünüyorum, malum ekonomi beni de vuruyor :D Ama 20-25'i geçmez onun garantisini verebilirim.
16₺ ideal, oyuna göre tabiki değişir ama ortalama bir indie oyun olarak TR'de 16₺ üstüne satış yapamazsın. (Vatan millet sakaryacılar hariç)

TR özel fiyatlama ile fiyatı yükseltmezsen 16₺ Steam kuruna göre 8 dolara geliyor.
Aşağıya da örnek çizelgenin bir kısmını bırakayım kafanda oranlar şekillenmiş olsun.

1666290797737.png
 
16₺ ideal, oyuna göre tabiki değişir ama ortalama bir indie oyun olarak TR'de 16₺ üstüne satış yapamazsın. (Vatan millet sakaryacılar hariç)

TR özel fiyatlama ile fiyatı yükseltmezsen 16₺ Steam kuruna göre 8 dolara geliyor.
Aşağıya da örnek çizelgenin bir kısmını bırakayım kafanda oranlar şekillenmiş olsun.

Bunu paylaştığınız iyi oldu, hep merak ederdim fiyatları ülke ülke belirleyebiliyor muyuz diye. Türkiye pazarı için çok pahalı yapmayı düşünmüyorum, 15-20 arası benim için ideal. Zaten ülkede tek eğlencemiz oyun oynamakken ve AAA oyunlara para gömemiyorken bari bir tekme de Indie game developer'lar vurmasın :D
 
Bunu paylaştığınız iyi oldu, hep merak ederdim fiyatları ülke ülke belirleyebiliyor muyuz diye. Türkiye pazarı için çok pahalı yapmayı düşünmüyorum, 15-20 arası benim için ideal. Zaten ülkede tek eğlencemiz oyun oynamakken ve AAA oyunlara para gömemiyorken bari bir tekme de ındie Game Developer'lar vurmasın :D
Ek paket sunabilirsiniz, supporter paketi gibi. Ek gelir sağlayabilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı