Doğukank67
Hectopat
Daha fazla
Bu akşam arkadaşlarım ile CS2 oynarken bir anda arkadan Manager mike adında birisi mesajlar atmaya başladı. Başta dolandırıcı sanıp kale almadım ancak kısa bir süre sonra uyarırcasına sesler gelmeye başladı ve mesajlara bakmaya karar verdim. Söylediğine göre hesabım dolandırıcılık adı altında 21 kişi tarafından raporlanmış ve bundan ötürü de hesabım kısıtlanmış. Profilime baktığımda gerçekten de öyle olduğunu gördüm hem profil fotoğrafım kaldırılmış hem de tüm arkadaşlarım engellenmiş görünüyordu. Dolayısıyla bu duruma inandım. Durumu düzeltmek ve hesabımı doğrulamak için benden güvendiğim bir arkadaşımın kullanıcı adını vermemi bu arkadaşımın listemden silineceğini ve tüm eşyalarımı içeren bir takas teklifi geleceğini ancak eşyaların karşı tarafa geçmeyeceğini söyledi. Bir arkadaşımın adını verdiğinde dedikleri saniyesinde aynen gerçekleşti. 2 bin TL'ye yakın bir envanterim olduğundan oldukça şüpheyle yaklaşsam da o anki paniğim ve gördüklerimle teklifi kabul ettim. Dediği gibi eşyalarım arkadaşıma geçmemişti. Bu eşyaların hesabımın doğrulanması için kullanılacağını ve 4 ila 8 gün içerisinde iade edileceğini söyledi. Konuşma bittikten sonra iş işten geçmiş olsa da emin olmak adına Steam desteğe durumu bu şekilde ayrıntısıyla açıklayan bir talep yazdım ancak birkaç dakika sonra cevap verilmeden talebim kapandı. Yaşadıklarımı ve gördüklerimi düşününce dolandırılmışım gibi gelmese de yine de bir korkum var. Acaba dolandırıldım mı yoksa her şey seyirinde mi? Konuşmanın bir parçasını ve yazan kişinin profilini ek olarak bırakıyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: