Steam'e dolar geldi

Mesela şu an Steam'de 100 dolarlık oyunu şu an güncel dolar/tl bazındamı alıyoruz anlamadim. 1 dolar kaç TL yani şu an Steam'de.
Hocam TL yok artik steamde. Her seyi dolar fiyatlandirmasi ile alacaksiniz. O is artik bankaniza kaliyor ve komisyonunu da alacak. TL'yi unutun steamde TL yok artik. 1 dolar esittir 1 dolar

Mesela şu an Steam'de 100 dolarlık oyunu şu an güncel dolar/tl bazındamı alıyoruz anlamadim. 1 dolar kaç TL yani şu an Steam'de.
Her şey güncel kurdan alınıyor. Google'a dolar kaç TL yaz. Orada göreceğin fiyat ve hatta belki daha fazlası Steam'de geçerli olacak.

Yaklaşık 5-10 dolar değişiyor bazı oyunlarda yerellestirme var ama bu gidişle pek de anlamı yok bence. İndie oyunlarda %300 zam var AAA oyunların bazısı zamlı bazısı 100 lira daha ucuz ama tl değer kaybetmeye devam edeceği için bir anlamı yok...

Bu son fiyatlardan sonra artık yeni çıkan PC oyunlarına para veremem. Bir sweatshirtin bile 1200 TL olduğu ekonomide 10 yıldır kullanmadığım torrent ve repack kovalamacalara geri döndüm. Artık sadece yeni oyun alırsam hani o da kutulu PS5 oyunları oluyor. Steam hesabımda 300'e yakın oyun var yani başımıza gelen durumlara yazıklar olsun. Ha suç Steam'ın değil bu arada...

%63 indirimli hali O, indirimsiz 30 dollar Amerikan fiyatını geçecek resmen! Sıkıntı dolara geçilmesi değil aynı fiyatla alabilsek hiçbir şey değişmezdi bizim için. Asıl sıkıntı en iyi tabirle embesil bir fiyatlandırma var şu an çoğu oyun yapımcısı Amerikan fiyatını direk uygulamış geçmiş. Sadece Türkiye de değiliz artık iki düzine ülkeyle beraber orta doğu bölgesiyiz, bu kadar geniş alana indirim yaparlar mı yaparlarsa bekletirler mi göreceğiz. İlk başta Amerikan fiyatlarından zorlayıp satılmazsa düşürecekler gibi duruyor.

Bende indirimli gözükmüyor saçma şekilde, evet çoğu yapımcı dolar fiyatini Amerikan endeksli yapmış muhtmelen birkaç haftaya güncellenir. Neyse artık bu ucube sisteme katlanıcağız yapacak bir şey yok.

Screenshot_20231121_072024_Steam.jpg

Ben o kadar milliyetçi bir insanım ki hala TL kullanıyorum 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı