Merhabalar,
Uzun süre boyunca yuvarlak yapılı kulaklık kullandığımdan Void'e alışamadım ve almışken kablosuz olsun diyerek Arctis 7 modelini tercih ettim. Burada hem cihazdan bahsedeceğiz, hem de Void ile karşılaştırmış olacağız. Birkaç temel özellikten bahsedelim:
Peki bu kulaklığı neden almalıyım?
Cihazın hoş bir kutusu var. Yapı olarak da güzel ve kullanışlı. Güzel paketlenmiş ve tekrar paketlemesi kolay.
İncelemelerde görememiş olabileceğiniz bir koruyucusu var:
Aksesuar kutusu gerçekten çok hoş:
Kutuda ihtiyacımız olan bütün kablolar ve kullanım kılavuzu yer almakta:
Avrupai tasarım gerçekten çok asil:
Cihazla birlikte bir de kafa bandı almıştım. Alacak arkadaşlar renk uyumuna dikkat etmeli. Yoksa bu tarz kötü görüntüler oluşabilir:
Fotoğraf X, kulak aralığı çok kısa:
Uzun süre boyunca yuvarlak yapılı kulaklık kullandığımdan Void'e alışamadım ve almışken kablosuz olsun diyerek Arctis 7 modelini tercih ettim. Burada hem cihazdan bahsedeceğiz, hem de Void ile karşılaştırmış olacağız. Birkaç temel özellikten bahsedelim:
- Cihazımız bilgisayara takılan verici ile tamamen kablosuz olarak kullanılabiliyor.
- Sahip olduğu özel giriş ile 3.5mm olarak da mobil cihazlarda kullanıabiliyor.
- 40mm S1 sürücüler bulunuyor.
- Mikrofon ve On/Off bildirim aydınlatması dışında herhangi bir aydınlatma yok.
- DTS 7.1 desteği.
- Ergonomi: Kesinlikle çok rahat bir cihaz. H1500'e alışkın olduğumdan kafama taktığım gibi oturdu. Ailemdeki diğer bireyler de ilk kez bir ürünü beğendiler, rahat olduğunu belirttiler.
- Fonksiyon: Kulaklığı hem kablosuz olarak bilgisayarda, hem de kablolu olarak mobil cihazlarda kullanabiliyoruz. Evet Bluetooth yok ancak unutmayalım ki bu bir oyuncu kulaklığı.
- Uzun şarj süresi: Şarjı gerçekten çok iyi gidiyor. Boş zamanlarda şarj etmek tamamen kablosuz olarak kullanmak için yeterli olacaktır.
- Tasarım: Sade ve şık bir tasarımı var cihazın. Mikrofonun da içeriye saklanıyor olması güzel bir avantaj.
- Yazılım: SS Engine 3 ile birçok ayar yapabiliyoruz ve bu ayarlar gerçekten kulaklık performansını etkiliyor.
- *Kullanırken son ses bile olsa dışarı verilen ses çok az.
- Ses kalitesi: Maalesef üst seviye bir kulaklık olmasına rağmen sanıyorum ki 40mm sürücülere sahip olduğu için, ses kalitesi beklediğim kadar iyi değil. Özelliklerde bass konusunda kulaklık gerçekten tatmin etmedi beni. Son seste kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu kulaklık size göre değil. Ancak zaten bu bir oyuncu kulaklığı.
- Tamamen kapalı yapısı sebebiyle kulakları terletebiliyor.
- Fotoğraf X: Kulak arası mesafe çok az. Kulaklarınızın hoparlörlere değmesi çok muhtemel. Biraz sivri kulaklarım olduğundan bir süre sonra ağrı yapabiliyor.
- Mikrofon kalitesi: Wireless olmasının dezavantajı var elbette ancak bununla birlikte bir de dip ses var mikrofonda. Corsair Void'in mikrofonuyla karşılaştırdım ve Void'in mikrofonunun çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Peki bu kulaklığı neden almalıyım?
- Ergonomisi ve kullanım rahatlığı için alınabilir. Bununla birlikte DTS 7.1'in başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
- Yüksek müzik performansı isteniyorsa alınmamalı. Müzikte 7.1 kapalı olmalı ancak Dolby 7.1 ile müzik dinlerken rahatsız etmiyorken DTS 7.1 ile müzik dinlemek gerçekten hiç hoş değil.
Cihazın hoş bir kutusu var. Yapı olarak da güzel ve kullanışlı. Güzel paketlenmiş ve tekrar paketlemesi kolay.
İncelemelerde görememiş olabileceğiniz bir koruyucusu var:
Aksesuar kutusu gerçekten çok hoş:
Kutuda ihtiyacımız olan bütün kablolar ve kullanım kılavuzu yer almakta:
Avrupai tasarım gerçekten çok asil:
Cihazla birlikte bir de kafa bandı almıştım. Alacak arkadaşlar renk uyumuna dikkat etmeli. Yoksa bu tarz kötü görüntüler oluşabilir:
Fotoğraf X, kulak aralığı çok kısa: