SteelSeries Engine 3 Çalışmama Sorunu Çözümü

hdjye

Decapat
Bu konuyu internette çok araştırdım herkes uzun yoldan anlatmış, ben size kısa yolunu anlatacağım forumda da göremedim bunu.
Şimdi arkadaşlar konuya açıklık getireyim konunun kesin çözümü uzun uğraşlar sonucu elime geçmiş bulunmakta. Çok basit bir çözüm var öyle iki saat Realtek'i kaldır indir falan yapmıyorsunuz.
Efendi efendi görev çubuğundaki Speaker'a sağ tıklıyorsunuz kayıttan yürütme aygıtları diyorsunuz.
Sonra en altta hoparlör vardır (sizde başka bir şey de yazabilir) ona sağ tıklayıp oradan uzamsal sesi açın ve kulaklıklar için Window Sonic'i seçin ama alttaki 7.1'i Etkinleştir'e tik koymayın.
Uygula ve tamam dedikten sonra Steelseries Engine bir anda çalışmaya başlayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Arctis 3 daha dün elime geçti. Bilgisayarı yenilediğim için, Windows 10'a da geçeyim bari dedim. Dün SSE3'te ekolayzır ayarlarını değiştirdiğimde çalışıyordu çok rahat fark edebiliyordum, ancak bugün Windows 10'a geçtim, yeni SSD'ye kurdum Windows'u ve temiz bir kurulum yaptım ve tekrardan SSE3'ü kurdum ancak şu anda ekolayzır ayarları çalışmıyor. Baya bir dolandım internette, Audio Driver'larını silip tekrar kurmayı da denedim ama sonuç hüsran.

Ayrıca işin garip yanı "Ses Aygıtları" bölümüne baktığımda, kulaklıklarım SS olarak da görünmemekte, direkt "High Definition Audio Aygıtı" olarak görünüyor.

Hayır kapalı. Müzik ve oyun için farklı sekmeler oluşturdum zaten, müzik kısmında kapalı Virtual Audio.

Düzenleme :
[Çözüm] SteelSeries Engine 3 Ses Ayarı

Şuradaki adımları bir deneyeyim dedim tekrardan, birazdan ona göre haber veririm.

Düzenleme 2 : Bu arada bende Realtek yüklü değil, High Definition Audio diye geçiyor hoparlör ve kulaklıklar, ancak doğru hatırlıyorsam Windows 7 kullanırken Realtek yüklüydü.

Düzenleme 3 : Bu arada bugün Asus GTX 760 ekran kartını çıkarıp yeni satın aldığım Zotac GTX 1080 ekran kartını taktım, ses sürücülerinin değişmesi ile bunun alakası olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
[Çözüm] SteelSeries Engine 3 Ses Ayarı

Yukarıdaki linktekileri birebir uyguladım, sorunum çözülmemişti ancak ek olarak bir şey daha buldum, "Ses Aygıtlarını Yönet" kısmından hoparlörü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince ekolayzır ayarları aktif oldu, şu an rahatça çalışıyor.

Ama tabii ki bitmedi, 7.1 ses alamıyorum. SSE3'ten 7.1'i aktif ettiğim halde sesler ön ve ya arkadan gelmiyor, direkt sağ ve sol olarak geliyor ya da ben gözümde çok büyüttüğüm için algılayamıyorum olup olmadığını. Yalnız Windows 7'de denediğimde ve SSE3'le herhangi bir problemim olmadığında 7.1'i açınca ses hafif kısılıyordu, sanırım şu an 7.1 çalışmıyor aktif etsem de.

Sorunun en büyük nedeni bence çok fazla şeyin birbiriyle uyum içinde olmasının gerekmesi. Windows un, SSE3 ün ve Realtek in sürümünün birbiriyle uyumlu ve en son sürümlerinin yüklü olması gerekiyor. Bunun dışında hepsi güncel olsa da SSE3 yine çalışmamazlık yapabiliyor bende. Bunun çözümünü de Windows Sonic i açıp kapamada buldum. Zaten Sonic i kapatmasanız da bir kaç dakika sonra ayarlardan baktığınızda kendiliğinden kapanmış oluyor.

Bende daha 2 gün oldu steelseries arctis 3 aldım yazılım vs sorunsuz çalısıyor fakat kulaklık sesi bana yetersiz geldi usb 7.1 donusturucu aldım taktım hala aynı sesi veriyor kasanın ön kısmına taktıgımda ses az bisey daha yükseliyor ama gene yetersiz ses kartı alsam cözümmü yada başka bir çözümü varmı teknolojiden az çok anlayan bi insanım ses ayarları vs herşey açık sirunu cözemedim ama

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı