Steelseries mi? Razer mı?

Yeni sistemimi alınca genellikle PUBG,Fortnite ve FarCry 5 gibi oyunları oynayacağım.Aslında oyun seçmem ama daha çok FPS türü oyunları oynayacağım.
Razer deathadder elite alabilirsin, rival 310 almanı önermem bende vardı yan taraflarındaki plastikler 3 ay sonra alt taraftan çıkmaya başladı ve eli oldukça terletiyor. Ancak tüm herşeyden önce 144hz monitör almanı öneririm. Oyunun daha akıcı ve fps türü oyunlarda bir adım önde olmanı sağlayacak.

Steelseries Apex M800 kullandım RGB aydınlatması var ama tuşları çıkarıp takarken kırılıyor. Ben birkaç tuşunu kırdım ama teknik servise göndermedim. Onun yerine Razer Ornata Chroma aldım onu kullanıyorum şu an.

Bu klavye'de güzel ama pek istediğim gibi çıkmadı doğrusu. Aydınlatması pek hoşuma gitmedi mesela her yerinden ışık fışkırıyor. Keşke sadece tuşları ışıklandırılsaydı. Yükseklik ayarı çok düşük, arkasındaki klipsleri açsan dahi çok düşük ve yazılımı iyi sayılmaz. Yeni çıkardıkları Razer Synapse 3.0 yazılımında tuşlara teker teker renk ayarlaması yapamadım, eski versiyonuyla yapabiliyorum sadece. Tek artısı bilekliği ama onu da kullanmıyorum ben yüksekliği düşük olduğu için.

Apex M800, Razer Ornota Chroma'dan daha güzel bir klavyeydi. Keşke tuşları kırılmasaydı, teknik servise verirsem düzeltirler muhakkak ama üşeniyorum doğrusu.

Ben de büyük elliyim. SS 310 tam oturdu.
Sanırım mouse konusunda karar verdim. SS 310 alıyorum. Tüm yorumlarınız için teşekkürler. Ha bu arada klavye kısmında başka klavyelere de bakıyorum fakat m750 şuan en iyilerden biri. Diğer bir tarafta k55 alsam mı diye de düşünmüyor değilim. Çünkü arada az denilemeyecek bir fiyat farkı var. O paraya bir ssd alabilirim.
Steelseries Apex M800 kullandım RGB aydınlatması var ama tuşları çıkarıp takarken kırılıyor. Ben birkaç tuşunu kırdım ama teknik servise göndermedim. Onun yerine Razer Ornata Chroma aldım onu kullanıyorum şu an.

Bu klavye'de güzel ama pek istediğim gibi çıkmadı doğrusu. Aydınlatması pek hoşuma gitmedi mesela her yerinden ışık fışkırıyor. Keşke sadece tuşları ışıklandırılsaydı. Yükseklik ayarı çok düşük, arkasındaki klipsleri açsan dahi çok düşük ve yazılımı iyi sayılmaz. Yeni çıkardıkları Razer Synapse 3.0 yazılımında tuşlara teker teker renk ayarlaması yapamadım, eski versiyonuyla yapabiliyorum sadece. Tek artısı bilekliği ama onu da kullanmıyorum ben yüksekliği düşük olduğu için.

Apex M800, Razer Ornota Chroma'dan daha güzel bir klavyeydi. Keşke tuşları kırılmasaydı, teknik servise verirsem düzeltirler muhakkak ama üşeniyorum doğrusu.
Aslında m800'e o kadar para verebilirim. Ancak o kadar bütçem yok. Başka bir tavsiyeniz var mı?
Arkadaşlar mouse kısmında sanırım SS310 almaya karar verdim. Ancak klavye kısmında kararsızım. Mekanik bir klavye ile membran yani yarı mekanik bir klavye arasında ne kadar fark olabilir ki? Ayrıca mekanik klavye oyun içi performansta ne kadar etki ediyor? Bunları cevaplarsanız sevinirim.
Arkadaşlar mouse kısmında sanırım SS310 almaya karar verdim. Ancak klavye kısmında kararsızım. Mekanik bir klavye ile membran yani yarı mekanik bir klavye arasında ne kadar fark olabilir ki? Ayrıca mekanik klavye oyun içi performansta ne kadar etki ediyor? Bunları cevaplarsanız sevinirim.
Ben de büyük elliyim. SS 310 tam oturdu.
Peki son olarak,bunu gerçekten emin olarak cevaplamanı istiyorum. Elini terletiyor mu?

Son düzenleme:
Aslında m800'e o kadar para verebilirim. Ancak o kadar bütçem yok. Başka bir tavsiyeniz var mı?

Mekanik ile yarı mekanik veya membran klavye arasında oyun bakımından hiçbir farkı yok. Yani mekanik alınca oyun performansın artmaz, her şey sende bitiyor. Ben sessiz klavyeleri kullandım sürekli çünkü Twitch yayını sırasında klavye gürültüsü yayına çok geldiği için bu tür klavyeler kullandım.

Bunlardan önce de Steelseries Apex 350 vardı, o da güzel mekanik olmayan bir klavye ama Türkçe tuş dizilimi olmadığı için Apex M800'e geçmiştim. Birde Apex 350'de her tuşa ayrı ayrı renk veremiyorsun ve renk geçişleri yok. Bunlardan önce de Logitech G105 kullanmıştım onların tuşları da çok sertti.

Yani sana tavsiye olarak Türkçe tuş dizilimine pek önem vermiyorsan Apex M750 TKL alabilirsin. Bunların tuşları da M800'den farklı kolay kolay kırılmaz. M800 gibi yükseklik ayarı da aynı bence tercih edebilirsin.

1.jpg

4.500TL bütçe ile 144Hz ekran almayın. 1050Ti ile nasıl yüksek FPS almayı düşünüyorsunuz ? 4.500 TL'ye güzel bir bilgisayar al sonra para biriktirip ekipman al. Ekipmana bu kadar çok önem vermeyin, donanım her zaman ekipmandan daha önemlidir. Youtuber'leri izleyip izleyip ekipman delisi olmuş herkes, anlamadım gitti şu ekipman sevdasını.

Sanırım mouse konusunda karar verdim. SS 310 alıyorum. Tüm yorumlarınız için teşekkürler. Ha bu arada klavye kısmında başka klavyelere de bakıyorum fakat m750 şuan en iyilerden biri. Diğer bir tarafta k55 alsam mı diye de düşünmüyor değilim. Çünkü arada az denilemeyecek bir fiyat farkı var. O paraya bir ssd alabilirim.

Peki son olarak,bunu gerçekten emin olarak cevaplamanı istiyorum. Elini terletiyor mu?
Evet, elim terliyor. Normal kullanımda fazla veya özel bir terleme olmuyor. Oyun anında stresten terleme oluyor. Ama bu kesinlikle mouseden kaynaklı bir olay değil. Benim elim normalde de çok terler. Razer aldın diye elinin terlemeyeceğini hiç zannetmiyorum. Artı olarak bunda el terleyince kaymıyor, yan yüzeylerindeki madde sayesinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı