Stokta olmayan ASUS ROG STRIX G16 değişimi için ne yapılmalı?

Kabaca bir karşılaştırma için;

Fiyatı 66.000
1742456558066.png

Fiyatı 56.000
1742456592001.png

Fiyatı 67.750
1742456612852.png

Asus Tuf Gaming f15 muadili değil öncelikle onu belirtmeliyim. Fiyatının düşük olması ile birlikte ekran yenileme hızı daha düşük. Muadili olamayacağını bu şekilde savunabilirsiniz.

HP Victus için de aynı durum geçerli. 144hz ekranı. Aynı savunmayı yaparak yeni eşdeğer veya en yakın bir üst özellikli muadil teklifleri istemenizi öneririm.

Eğer uğraşmayı istemezseniz HP Victus burada daha iyi bir seçenek, ancak muadilinin her özelliği ile eşit veya üstü olması gerekmesi gerektiğinden dolayı çok daha iyi bir ürün ile değişim imkanınız mevcut.

Son düzenleme:
Kabaca bir karşılaştırma için;

Fiyatı 66.000
Eki Görüntüle 2449770
Fiyatı 56.000
Eki Görüntüle 2449771
Fiyatı 67.750
Eki Görüntüle 2449772

ASUS TUF Gaming F15 muadili değil öncelikle onu belirtmeliyim. Fiyatının düşük olması ile birlikte ekran yenileme hızı daha düşük. Muadili olamayacağını bu şekilde savunabilirsiniz.

HP Victus için de aynı durum geçerli. 144Hz ekranı. Aynı savunmayı yaparak yeni daha üst yüm özellikleri ile eş değer veya üst muadil teklifleri istemenizi öneririm.

Eğer uğraşmayı istemezseniz HP Victus burada daha iyi bir seçenek, ancak muadilinin her özelliği ile eşit veya üstü olması gerekmesi gerektiğinden dolayı çok daha iyi bir ürün ile değişim imkanınız mevcut.

Biraz erken davranıp HP Victus istiyorum dedim ama daha sonra ekran tazeleme hızının düşük olduğunu belirttim bakalım ne diyecekler bilmiyorum ben de.

Biraz erken davranıp HP Victus istiyorum dedim ama daha sonra ekran tazeleme hızının düşük olduğunu belirttim bakalım ne diyecekler bilmiyorum ben de.
Ürünü teslim alıcağınız vakit eğer önceki laptopunuzda olmayan bir kusuru veya yeni üründe olmaması gereken bir kusur varsa bu anında tekrar seçimlik hakkınızı tanıyor aklınızda bulunsun. Tek yapmanız gereken bu sorunu belgeleyip kendilerine tekrar ileterek kargo kodu ile gönderisini sağlamak. Biraz zahmetli bir süreç olacaktır ancak sonucunda her zaman avantajlı çıkacağınız bir süreç.

Ürünü teslim alıcağınız vakit eğer önceki laptopunuzda olmayan bir kusuru veya yeni üründe olmaması gereken bir kusur varsa bu anında tekrar seçimlik hakkınızı tanıyor aklınızda bulunsun. Tek yapmanız gereken bu sorunu belgeleyip kendilerine tekrar ileterek kargo kodu ile gönderisini sağlamak. Biraz zahmetli bir süreç olacaktır ancak sonucunda her zaman avantajlı çıkacağınız bir süreç.

Tamamdır hocam teşekkür ederim dikkat ederim buna.

Hocam uzun süre araştırdım, bir yandan ASUS ROG cihazıma alıştığım için onu istiyorum ama bir yandan da HP Victus modelinin özellikleri daha iyi olduğu aklıma geliyor bu durumda benim bilgisayarın stoklara gelmesini mi beklemem gerek ne yapacağımı bilemedim?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam teşekkür ederim dikkat ederim buna.

Hocam uzun süre araştırdım, bir yandan ASUS ROG cihazıma alıştığım için onu istiyorum ama bir yandan da HP Victus modelinin özellikleri daha iyi olduğu aklıma geliyor bu durumda benim bilgisayarın stoklara gelmesini mi beklemem gerek ne yapacağımı bilemedim?
Tamamen sana kalmış bir seçenek. Eğer beklemeyi göze alıyorsan haklı olarak muadili olmadığını belirtebilir ve satıyor oldukları laptoplara bakarak daha üstünü işaret ederek bunu vermeleri gerektiğini söyleyebilir ya da aynısını getirmelerini talep edebilirsin.

Aynı zamanda bu süre içerisinde THH ile de ilerleyip değişim kararı aldırtman gerekebilir. THH'den çıkar karar icra kanununda değerlendirildiğinden dolayı 10 yıllık geçerlilik süresi var yani 10 yıl boyunca istediğin vakit tek seferlik bu hakkından yararlanabiliyorsun. Bu kararla piyasada herhangi bir yerde ürününün aynısı satılıyorsa bunu temin ederek sana verme yükümlülükleri de olur.

Tamamen sana kalmış bir seçenek. Eğer beklemeyi göze alıyorsan haklı olarak muadili olmadığını belirtebilir ve satıyor oldukları laptoplara bakarak daha üstünü işaret ederek bunu vermeleri gerektiğini söyleyebilir ya da aynısını getirmelerini talep edebilirsin.

Aynı zamanda bu süre içerisinde THH ile de ilerleyip değişim kararı aldırtman gerekebilir. THH'den çıkar karar icra kanununda değerlendirildiğinden dolayı 10 yıllık geçerlilik süresi var yani 10 yıl boyunca istediğin vakit tek seferlik bu hakkından yararlanabiliyorsun. Bu kararla piyasada herhangi bir yerde ürününün aynısı satılıyorsa bunu temin ederek sana verme yükümlülükleri de olur.

Hocam bilgisayarı henüz yollamadılar önce benden değişim raporunu yollamamı istediler kargoya verdim şu an ulaşmak üzere henüz geç değilken böyle bir karara vardım ondan dolayı bu hakkım hala geçerli olduğunu düşünüyorum o yüzden tüketici hakem heyetine başvurmak istemiyorum çünkü süreç çok uzayacak ve 2 hafta sonra vizelerim başlıyor.

Hocam bilgisayarı henüz yollamadılar önce benden değişim raporunu yollamamı istediler kargoya verdim şu an ulaşmak üzere henüz geç değilken böyle bir karara vardım ondan dolayı bu hakkım hala geçerli olduğunu düşünüyorum o yüzden tüketici hakem heyetine başvurmak istemiyorum çünkü süreç çok uzayacak ve 2 hafta sonra vizelerim başlıyor.
Bu konuda ne yazık ki kabul etmen durumunda tekrar bir kusur olana kadar hakkından vazgeçmiş olacaksın. Tekrar muadili olmadığını belirtirsen de her şekilde süreç uzayacak. Fakat henüz teslim almamış olduğundan dolayı bunu yazılı olarak iletmeyi deneyebilirsin.

Tam olarak anlayamadım Victus gelirse hakkım olmayacak mı yani?
Eğer teslim alırsan muadili ile değişim hakkın kapsamında önerilen ürünün özellikleri belirtilmiş ve senin okumuş olduğun sebebiyle evet hakkını kullanmış olacaksın.

Ancak eğer eposta içerisinde belirtilmeyen bir özelliğin önceki laptopundan daha düşük olduğunu bulursan, bu özelliğin düşük olduğu saklanmış olacağı ve açıkça belirtilmesi gerekmesi gerekiyor olduğu gerekçeleriyle yeniden hakkını kullanabilirsin. Fakat sorun çıkartarak işi uzatmaya çalışma ihtimalleri büyük bir ihtimal.

Eğer teslim alırsan muadili ile değişim hakkın kapsamında önerilen ürünün özellikleri belirtilmiş ve senin okumuş olduğun sebebiyle evet hakkını kullanmış olacaksın.

Ancak eğer e-posta içerisinde belirtilmeyen bir özelliğin önceki laptopundan daha düşük olduğunu bulursan, bu özelliğin düşük olduğu saklanmış olacağı ve açıkça belirtilmesi gerekmesi gerekiyor olduğu gerekçeleriyle yeniden hakkını kullanabilirsin. Fakat sorun çıkartarak işi uzatmaya çalışma ihtimalleri büyük bir ihtimal.

Anladım hocam o zaman ben pazartesi yine yazarım bunlara bakalım stoklara göre konuşuruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı