Şu an Windows 10'dan 11'e geçilir mi?

Windows 11'in dizaynı çok daha şık duruyor, ayrıca Windows 10'da bulunan çoğu sıkıntı yok ama Windows 10'da bulunmayan sıkıntıları da var. Bence geçin, öyle aman aman sorunlar değil hepsi.
 
2025 de win10 desteğinin sona ereceği gibi bir gerçek varken en erken ne zaman adapte olursanız o kadar iyi diye düşünüyorum. Yani geçilebilir.
 
Windows 10 gayet stabil çalışıyor, eğer geçiş için somut bir nedeniniz yoksa Windows 10'da kalmaya devam edin. Şu an için herhangi bir geç kalmışlık söz konusu değil.

Katılıyorum, bana göre tasarımın o kadar önemi yok, tasarımı iyi olsa bile stabilite olarak Windows 10'un çok gerisinde, temiz kurulumla geçtiğim ilk gün Windows 11'e çok akıcıydı fakat aradan 1 ay geçti kasmaktan tepki vermiyordu sistem. Gayet de yeterliydi aslında sistemim 11 kaldırmak için.
 
Ultra ayarlarda oyun oynuyorsan geç-me! Fazladan 1 GB RAM kullanıyor 11. Daha sonra oyunlarda gereksiz performans düşüşün olacak. Ezbere konuşup duruyorlar. Ben zamanında FX 6300 sistemde ilk çıktığı gün geçtim. Şu an 16GB RAM 12100F sistemde 10 kullanıyorum. En full grafik TLOU 1'de 14 GB sınırında kullanıyor.
 
Ben daha önce 10'dan 11'e geçiş yaptım ve karşılaştığım sorunlar;
1-Windows Gezgini donuyor, takılıyor ve kendi kendine yeniden başlatıyor
2-klasör içerisindeki fotoğraflar daha geç yükleniyor, aşırı zaman kaybı yaşattı.
3-sağ tık menüsü geç yükleniyor.
4-uygulamalar arası geçiş daha yavaştı.
5-stabil değildi.

Bunların hepsi 1 yıl içinde yaşandı gelen güncellemelerle de çözülmemişti. Eğer sırf görüntü için geçiyorsanız, Windows 11 icon paketini indirerek aynı 11 gibi yapabilirsiniz. Windows 11'in deneysel bir sürüm olduğunu düşünüyorum. Yaşadığım sorunlar için bilgisayarımın eski olduğunu düşünen olabilir. Profilimden özelliklere bakabilir.
 
Windows 11'i yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Bazı sorunlar ile karşılaştım fakat kullanımı etkileyecek bir sorun değildi. Şu zamana kadar ki tecrübelerime dayanarak daha geç değil diyebilirim. Ciddi anlamda Windows 10'dan 11'e geçmek için bir nedeniniz yok ise kesinlikle kalın, geçmeyin.
Stabil çalışması, kullanışlı olması, performans olarak hala Windows 10, tasarım olarak Windows 11. Zaten desteği kesildiği dönem geçersiniz. Hızlı adapte olursunuz.
 
Soru başlıktaki gibi. Geçmek mantıklı mı farklı özellikleri ne? Windows 11'in pozitif ve negatif yönleri ne? Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

Evet geçilir. Negatif bir yanını görmedim şu ana kadar, üstüne tasarım olsun kullanış olsun daha iyi geliyor bana. Hem zaten Windows 10 desteğide kesilecek diye biliyorum fazla vakit kalmadı. Geçmenizi öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı