Tabii ki evet.Desteği bitti derken ne anlama geliyor? Şu an Windows 7 kullanırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Sosyal tarihinin en iyi yorumu.Güvenlik güncellemeleri alınamayacağından bir süre sonra riskli olabilir. Bu arada Windows Update hizmetini tamamen kapat. Yoksa çıplak kadın fotoğrafıyla "100 metre yakınındayım. Beni yemek ister misin" diyen sapık reklamları gibi Windows 10 reklamlarıyla karşılaşmaya başlarsın![]()
Güvenlik konularında çalışıyorum. Virüs yazarı olarak Windows XP, Vista, 7, 8 ve 8.1'i aştım. Ama bir baktım ki denek olarak kullandığım bir cihaz benden etkilenmedi. Elektrik alamadı. Bir baktım ki Windows 10'un en güncel sürümü çalıştırıyormuş.Bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yaşamazsın çünkü şimdiye kadar gelmiş tüm güncelleştirmeleri almaya devam edecek lâkin şimdiden sonra gelecek olan güvenlik ve donanım güncellemelerini alamayacaksın. Sn.Recep Baltaşın da dediği gibi Microsoft güvenlik güncellemeleri gelmeyecek. Şimdilik kullanımının bir sakınca taşımadığını düşünüyorum çünkü henüz çok devasa bir güvenlik problemi söz konusu değil. Bildiğim kadarıyla da Meltdown gibi güvenlik açıkları ortaya çıktığında Windows güncelleştirmelerini Windows7 alabilmekteydi. Hatam varsa düzeltin..
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.