Şu an Windows 7 kullanmakta sakınca var mı?

• Konuyu başlatan Dyzex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.558

Dyzex

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Desteği bitti derken ne anlama geliyor? Şu an Windows 7 kullanırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşayacağını pek düşünmem ama güncel bir işletim sistemi kullanmanı öneririm. Güvenlik ve destek açısından senin için daha iyi olur.

Güvenlik güncellemeleri alınamayacağından bir süre sonra riskli olabilir. Bu arada Windows Update hizmetini tamamen kapat. Yoksa çıplak kadın fotoğrafıyla "100 metre yakınındayım. Beni yemek ister misin canım?" diyen sapık reklamları gibi Windows 10 reklamlarıyla karşılaşmaya başlarsın :D

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yaşamazsın çünkü şimdiye kadar gelmiş tüm güncelleştirmeleri almaya devam edecek lakin şimdiden sonra gelecek olan güvenlik ve donanım güncellemelerini alamayacaksın. Sn. Recep Baltaş'ın da dediği gibi Microsoft güvenlik güncellemeleri gelmeyecek. Şimdilik kullanımının bir sakınca taşımadığını düşünüyorum çünkü henüz çok devasa bir güvenlik problemi söz konusu değil. Bildiğim kadarıyla da Meltdown gibi güvenlik açıkları ortaya çıktığında Windows güncelleştirmelerini Windows 7 alabilmekteydi. Hatam varsa düzeltin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenlik güncellemeleri alınamayacağından bir süre sonra riskli olabilir. Bu arada Windows Update hizmetini tamamen kapat. Yoksa çıplak kadın fotoğrafıyla "100 metre yakınındayım. Beni yemek ister misin" diyen sapık reklamları gibi Windows 10 reklamlarıyla karşılaşmaya başlarsın :D
Sosyal tarihinin en iyi yorumu.

Kardeşime eski laptobumu hazırladım format attırdık ve windows 7 proffesional kurduk yaklaşık 1 haftadır kullanıyor hiç bir sorun görmedik, rahat bir şekilde kullanıyor ama yine de dikkatli olmak gerekir çünkü virüs koruması yok diye biliyorum.
Velhasılkelam windows 7 yi kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yaşamazsın çünkü şimdiye kadar gelmiş tüm güncelleştirmeleri almaya devam edecek lâkin şimdiden sonra gelecek olan güvenlik ve donanım güncellemelerini alamayacaksın. Sn.Recep Baltaşın da dediği gibi Microsoft güvenlik güncellemeleri gelmeyecek. Şimdilik kullanımının bir sakınca taşımadığını düşünüyorum çünkü henüz çok devasa bir güvenlik problemi söz konusu değil. Bildiğim kadarıyla da Meltdown gibi güvenlik açıkları ortaya çıktığında Windows güncelleştirmelerini Windows7 alabilmekteydi. Hatam varsa düzeltin..
Güvenlik konularında çalışıyorum. Virüs yazarı olarak Windows XP, Vista, 7, 8 ve 8.1'i aştım. Ama bir baktım ki denek olarak kullandığım bir cihaz benden etkilenmedi. Elektrik alamadı. Bir baktım ki Windows 10'un en güncel sürümü çalıştırıyormuş.
Ekleme: Diğer cihazlar da Windows Update üzerinden güncellenmişti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı