Su canlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
65
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Merhaba, iyi sosyaller.

Birkaç yerde duyduğuma göre su, insan hal ve hareketlerine göre tepki veriyormuş. Aynı şekilde sulu yemekler pişirilirken insanın durumuna göre yemeğin tadı da değişiyormuş. Ufak bir araştırma sonrası bunların doğru olduğu kanısına vardım ve sizin de görüşlerinizi almak istedim. Sizce su, canlı mıdır?

Vallahi ne desem bilemedim. Şu yemek pişirme olayında beynim error verdi. :D

Belki pozitif ve negatif enerjiden bahsedilebilir ancak suyun canlı olduğu kanısı fazla saçma geliyor.
Bilimsel yaklaşayım, bir varlığın canlı olabilmesi için içinde amino asit yani protein bulundurması gerekir. Suda amino asit bulunmaz.

Su hayattır :D Kısaca su olmadan yaşayamazsın ve doğal olarak yaşam kaynaklarından biridir.
Su içinde H2O harici moleküllerin hareketinden, farklı cisim ve materyallerle etkileşiminden kaynaklı canlı olduğunu sanabilirsiniz. Ayrıca içinde bulunduğu mikro organizmalardan dolayı da bu kanıya varmış olabilirsiniz :)

Merhaba, iyi sosyaller.

Birkaç yerde duyduğuma göre su, insan hal ve hareketlerine göre tepki veriyormuş.

Eğer gazete ve televizyonların çoğunda verilen suya hakaret edince farklı iltifat edince farklı şekiller aldığı haberinden bahsediyorsan bu bir palavradır. Böyle yerlerdeki bilim(?) haberlerine iyice araştırmadan inanmayın.

Su canlı değildir, kimyasal bir bileşiktir. Canlı ve cansız kavramlarının ayrımı insanlar tarafından, tanım noktasında mümkündür. Bilimde bu canlıdır, bu değildir gibi kesin ve üstünkörü bir ayrım bulunmamaktadır. Canlı kavramının tanım öğeleri ise şunlardır:

-Uyarana tepki gösterme
-Üreme
-Büyüme ve Gelişme
-İç Dengeyi Koruma
-Belli bir organizasyona sahip olma
-Metabolik faaliyetleri gerçekleştirme ve enerji üretme
-Adapte olabilme

Tekrar belirtmekte fayda görüyorum ki canlı ve cansız ayrımı sadece bir anlam ayrımıdır.

Konuyu daha ayrıntılı incelemek isterseniz bu makaleye göz atabilirsiniz: Abiyogenez - 1: Kimyasal Evrim, Canlılık ve Cansızlık Tanımları – Evrim Ağacı

Sulu yemeğe gelecek olursak. Mesela ben patlıcan sevmiyorum. Patlıcan olduğunda yemekte sevmeyerek yemeğe geliyorum. Tadında değişiklik göremedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı