Su Faturasını Ödemeyen Kiracı

Aaaapşu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kiracı 6-7 ay kira ödemediği için evden çıkarmak zorunda kaldık. Faturalar bizim üstümüzeydi. Hiç birini ödememiş mecbur onları da biz ödedik, sadece su kiracının üstüne. 300 TL gibi bir ödenmemiş fatura var onu bu kiracı ödemeden yeni kiracıya evi verebilir miyiz? Onu da mı benim ödeyip suyu açtırmam lazım?

Yalnış yapıyorsunuz abi tamamiyle kiracı kendisi açacak suyu elektriği kendi üstüne. Kirada sözleşme yaptığınızda yoktu muhtemelen. Çok zor alamazsınız o şekilde eski kiracınızdan parayı ve yenisine de veremezsiniz o şekilde hem etik değil hem yasal değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 300 TL gibi bir para için mahkeme falan uğraşmayın sakın akıl verenlere de bakmayın size daha pahalıya patlar bu iş. Daha önce mahkemelerle uğraştığım için biliyorum. Avukatlara göre kaybedilecek hiç bir dava yoktur zaten. Maalesef bu durumda siz ödemeniz gerekecek dersen ki ödeyecek durumum yok kiracıyla anlaşırsınız o öder kiradan düşersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 300 tl gibi bir para için mahkeme falan uğraşmayın sakın akıl verenlerede bakmayın size daha pahalıya patlar bu iş daha önce mahkemelerle uğraştığım için biliyorum. Avukatlara göre kaybedilcek hiç bir dava yoktur zaten. Malesef bu durumda siz ödemeniz gerekecek dersen ki ödeyecek durumum yok kiracıyla anlaşırsınız o öder kiradan düşersiniz.
300 TL az'mı ? Fikir verenler zaten belirtiyor, en iyisi bir avukatla konuş diyor.

300 TL az'mı ? Fikir verenler zaten belirtiyor, en iyisi bir avukatla konuş diyor.
Hocam ayrıntılara girmek gerekirse davayı kazansanda kaybetsende avukat senden % olarak komisyon alıyor sadece kaybeden taraftan değil zaten 300 tl gibi bir ücret için dava da açılmaz uzlaştırmaya gidilir.

Hocam ayrıntılara girmek gerekirse davayı kazansanda kaybetsende avukat senden % olarak komisyon alıyor sadece kaybeden taraftan değil zaten 300 tl gibi bir ücret için dava da açılmaz uzlaştırmaya gidilir.
Bizim de bir dava olayımız oldu. Davayı açtık ve kazandık. Bizden bir kuruş çıkmadı. Ama uzman bir avukatla görüşmesini belirttim zaten.

Yeni bir kiracı geldiğinde tüketim abonelikleri kiracının üzerine geçirilir, kira sözleşmesi yapılır.
Bunları yapmadıysanız paşa paşa ödeyeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı