Sudan sebepler yüzünden aldığım cezalar

Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
3.427
Makaleler
9
Çözümler
12
Arkadaşlar dakika başı uyarı yiyorum mobilde oluyorum, yanlıs bir harfe basıyorum, parmağım kayıyor, Zınk anında uyarı "Türkçe kurallarına uymayan mesaj sebebi ile 1 uyarı puanı aldınız."
Bundan başka mesela harflerin noktalama işaretleri mobilde çok sıkıntı; örneğin "örneğin" kelimesi yerine "ornegin" yazıyorum, yine uyarı ...
Konu açıyorum mesela konu kalabalığı olmasın diye tek konuda 2 soru soruyorsam benim için önemli olanı başlığa yazıyorum bir bakıyorum "Başlık ile uyumlu olmayan konu içeriği nedeni ile 1 uyarı puanı aldınız."

Demem o ki arkadaşlar forumda cezalar çok sık veriliyor, insanı forumdan soğutuyor, lütfen biraz kolaylık sağlayın :)

He bir de; Geçen ay "Masaüstü Bilgisayarlar" kategorisinde konu açımı sınırı doldurduğum için 1 ay kadar ceza verdi, bu süreler biraz da fazla değil mi sizce ? Şu an aklımda deli sorular var fakat konu açmaya korkuyorum, bu arada o cezayı aldıktan sonra 100 iletiye ulaşıp rütbe atladım ... Bu yeni konular açarsam ceza almayacağım anlamına mı geliyor ? Sınır olarak tabii ...

Şimdiden teşekkürler :)
 
Mesaj sayın arttıkça veya rütben yükseldikçe ceza sayısında bir değişme olmuyor. Ama bu sürede yaptığın hataları daha iyi anlayıp daha az ceza alır hale geliyorsun. Yani daha çok mesajı olana ceza verirken bir duraksama söz konusu değil.

Forumdan soğuduğunuzu biliyoruz ama kural kuraldır. Uzun vadede Sosyal'in devamlılığı için kurallar gerekli. Sıkıldığınızda ara verebilirsiniz.
 
Ben de genellikle mobilden giriyorum. Şuana kadar yazım hatası ile ilgili ceza almadım. Yani uyulabilir kurallara bence. [emoji4]
 
Mobilden girmek bir bahane değil. Türkçe karakter desteği bulunmayan denen Samsung'un bile 4.1.2 ile gelen klavyesinde ayarlardan Türkçe QWERTY modu aktifleştirebiliyorsunuz. Zaten ona alışınca bilgisayardan farkı kalmıyor telefonun. Aynı şey LG, Sony ve HTC'nin klavyeleri içinde geçerli.

Hatta klavyeden bir ekran görüntüsü bile atıyorum.
Screenshot_2015-05-07-01-10-55.png
 
Ben de SwiftKey klavye kullanıyorum ve Türkçe tahmini olduğu için genellikle kendi düzeltiyor çoğu yazdığımı ve "." koyunca otomatik boşluk bırakıyor vb. Bence mobildeysen Play Store'dan Türkçe karakterler olan bir klavye indir.
 
Mesaj sayın arttıkça veya rütben yükseldikçe ceza sayısında bir değişme olmuyor. Ama bu sürede yaptığın hataları daha iyi anlayıp daha az ceza alır hale geliyorsun. Yani daha çok mesajı olana ceza verirken bir duraksama söz konusu değil.

Forumdan soğuduğunuzu biliyoruz ama kural kuraldır. Uzun vadede Sosyal'in devamlılığı için kurallar gerekli. Sıkıldığınızda ara verebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler, üyelerle ilgilenmeniz gerçekten çok hoş :)
Öncelikle;
Sormak istediğim soru bu değildi. Rütbe atladıkça belli bir kategoriye açabileceğim konu sayısı artıyor mu ? Bunu sormaya çalışmıstım :)
Türkçe klavyenin ayarlanabildiğini bilmiyordum, benim klavyem bu şekilde ve mesela "ş" yazmak için "s" tuşuna basılı tutmak gerekiyor ve gerçekten uzun yazılar yazmam gerekince, tahmin edeceğiniz gibi can sıkıyor, neyse kurcalıyayım birazcık şu ayarları :)
Yazım hatası konusunda cevabı aldım, fakat kim niye yapıyor çözemedim bu işi ama yukarıda da yazdığım gibi bazen gerçekten sudan sebepler ile ceza alıyorum. Örneğin; "GTX 960 mı, R9 285 mi ?" başlıklı bir konu açtım ve konu içerisinde basit bir şekilde, kalabalık yapmasın diye, esas sormak istediğim soru o olmadığından "Bunlardan biri için hangi anakart seçebilirim ?" diyorum, fakat sonra baktığımda başlık "Ekran Kartı için Anakart Seçimi" oluyor ve ben bu yüzden ceza alıyorum. Bunun için ne yapmalı ? 2 tane mi konu açayım ufak tefek şeyler için bile ?
Tekrardan teşekkürler, bu da klavyemin resmi :)

DİPNOT : Bu klavye ayarından anlayan var mı arkadaşlar ?
"Dil ve Giriş"e girip klavye ayarlarını seçiyorum fakat zaten "Türkçe QWERTY", yine de yukarıda attığınız gibi "ğ" felan yok ?

rQZgOm.png
 
Son düzenleme:
En son, noktadan sonra boşluk koymadığım için ban yedim. Hayatımda bu kadar saçma bir sebep görmedim ya cezalar kesinlikle gözden geçirilmeli. Bu kadar katı kurallar insanı deli ediyor resmen. İnsan yorum yazmaya korkuyor. En azından noktadan sonra boşluk koymadığımız için ban atmamanız gerektiğini düşünüyorum.
 
@igayin61 Normal bir kural. Noktadan sonra boşluk koyulmayınca ve yazı uzun olunca okumak işkence oluyor çünkü.

@Carlsberg Ben Google Klavye kullanıyorum ve memnunum. Türkçe harfi yazarken basılı tutma süresi az. Hatta basılı tutma süreni bile ayarlayabiliyorsun. Ancak ben basmak istemiyorum diyorsan Swiftkey öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı