Süper Lig şampiyonu kim olur?

ensarinho

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet herkese selamlar, sizce Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonu kim olur? Galatasaray benim için bitti galiba Beşiktaş veya Trabzonspor olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fenerbahçe'deki kadro derinliği hiçbir kulüpte yok. Ama başındaki hoca sürekli farklı şeyler deniyor.

Galatasaray'ın kadrosu kapalı kutu. İlerde ne yapacağı bilinmez ama şu aşamada ihtimalleri zor.

Beşiktaş'ın kadrosu diğer kulüplere göre daha oturmuş gözüküyor. Şampiyonluğun favorisi.

Trabzonspor'un kadrosu da şahane denebilecek düzeyde ama gerek kadro derinliği, gerekse istikrar konusunda sıkıntısı var.

Aslında Fenerbahçe'nin hocası sürekli farklı şeyler denemiyor. Geldiğinden beri aynı sistemi oturtmaya çalışıyor. Sadece son maçta fazla rotasyon yapıp hücum bölgesinde iş yapabilecek oyuncuları kenarda oturttu. Fenerbahçeli olarak söylüyorum kadro kalitemiz Beşiktaş'ın önünde değil. Belli bölgelerde (özellikle savunma üçlüsü ligin en iyisi olabilir) çok iyi oyunculara sahibiz ama kritik anlarda maç kazandıracak oyuncu sayımız az. Santrafor sorunu da hala devam ediyor bence.

Galatasaray'dan bu sene bir şey beklemiyorum. Fatih Terim son maçtan sonra her zaman yaptığı gibi oyuncuları topun ağzına attı. Bu sene de egolarının altında kendini bitireceğini düşünüyorum. Zaten mevcut oyuncular şu anki performanslarının üzerine koyamazlarsa veya gelişme sağlayamazlarsa kaliteleri çok yüksek değil.

Trabzonspor'un o teknik direktörle şampiyon olma şansı yok. İyi gitseler bile kendi iç dinamikleri onları bir süre sonra aşağı çeker.

Kadro kalitesi olarak en iyi durumda olan Beşiktaş. Şampiyonlar ligi fazla yormazsa sezonun sonuna yine şampiyonluk adayı olarak girerler. Tabii sakatlıklara dikkat etmeleri gerekir. Şans her zaman gülmez. Geçen sene o kadar kötü oynayan Fenerbahçe yine son maça kadar getirdi. Galatasaray 1 golle şampiyon olamadı. Beşiktaş birkaç maç daha puan kaybederse sergen yalçın yine sağa sola sallamaya başlar.

@ensarinho Final haftalarını iyi oynayan, sakin oynayan şampiyon olur. Hiçbir takım 5 maçla şampiyon olmaz, şampiyonluğa havlu atmaz. Bunun en büyük örneğini geçen sezon yaşadık. En yakın rakiplerine 10 puan fark atan Beşiktaş, averajla zar zor şampiyon olmuştu.

Beşiktaş sakatlık sıkıntısı çekmezse bu sene Fenerbahçe ile yarışır. İkinci yarıya önde giren takım da liderliği bırakmaz diye düşünüyorum.

Trabzonspor geçen senenin ikinci yarısında oynadığı futboldan biraz uzak. Zamanla toparlarsa bu 3 takım arasında da ligin ikinci yarısında çekişme bekliyorum. Hamsik sorumluluk alarak goller hazırlıyor. Fakat savunmada biraz sıkıntı çekiyorlar.

Beşiktaş'ın kadro derinliği şu an için çok iyi değil(orta saha hariç sakatlıklar var). Güzel ve oturmuş bir ilk 11'i var ancak rotasyonda bir hayli sıkıntı çekeceklerini düşünüyorum. Umarım sakatlık yaşamazlar ve bize güzel futbol izletirler. Kanatlarda sağ kanatta gayet etkililer ancak sakatlıklar peşlerini bırakmazsa gol yollarında sıkıntı çekecekleri bir gerçek. Stoper alternatifleri var ancak Welinton'un sakatlığı biraz problem yaratmışa benziyor. Orta saha rotasyonuna diyecek bir şey yok. Pjanic kesin 11 olarak yazılırken yanındaki 2 oyuncunun kim olacağı sürekli tartışılacak ancak hepsi üst seviye oyuncular olduğundan Beşiktaş ve Fenerbahçe şu anda Süper Lig'de en iyi orta saha rotasyonuna sahip takımlar.

Fenerbahçe'de sistem çok oturmadığından ötürü son 2 maçta biraz sıkıntı yaşadılar. Gol yollarında da sürpriz gollerle kazanıyorlar. Ferdi'yi kanat beke evirmeye çalışmak yerine Burak Kapacak gibi gelecek vadeden bir oyuncuyu oynatmayı denemeli hoca. Mesut gibi bir oyuncu sorumluluk almalı. Gustavo'nun yanına ileride pas trafiğinde etkin rol oynayacak bir oyuncu monte etmeli. Sosa'nın sakatlığından beri ceza sahasında daha az topla buluşan 2. bölgede topla daha çok oynayan bir takım görünümü var. Zaten Sosa sakatlandığından beri sonuçlar da pek iç açıcı değil. Bu akşamki kolay mücadelede Giresun'a şans vermeyeceklerini düşünüyorum.

Galatasaray hakkında konuşulacak çok şey var ancak benim fark ettiğim kadarıyla Fatih Terim'in birkaç yıldır uyguladığı içeri kat eden kanat oyunu bu sene çok işe yaramıyor gibi görünüyor. Çünkü hocanın elinde sahte 9 oynayacak ve yaya gelerek pas dağıtabilecek kalitede bir futbolcusu bulunmuyor. Kanat oyunu konusunda Morutan'ın çok fazla içeri kat etmeyen bir oyuncu olduğunu da söylemek gerek. Şu anda Fatih Hoca'nın sisteminde uyan bir oyuncu değil. Orta sahada da oynayan oyuncular kanatların oyunu ağır kaldığından dolayı yavaş oyun kurmak durumunda kalıyor. Rakip savunmalar çok hızlı yerleşiyor. Fatih Hoca'nın acilen bu taktiğinden vazgeçmesi gerekiyor.
Not: Fenerbahçe taraftarıyım. Fakat şu anda Fenerbahçe'nin gelecek vadeden bir oyun oynadığını düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı