Sürekli ağlayan otistik çocuk sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı şeyler insanların başına gelmeden anlayamıyor elbette sessiz bir ortam istemek en doğal hakkın ama çocuk normal bir çocuk değil yani ailesi sus dediğinde susmama ihtimali yüksek otistik çocuk sahibi olmak oldukça zor olmalı. Böyle bir durumda aileyi uyarmaktan başka çare olacağını sanmıyorum dava açma gibi düşünceler ise hepten yanlış çünkü haklı olduğun halde engelli bir çocuğa dava açarsan hem kaybedersin hem adın çıkar. Ama çocuğun ailesinin gerekli uygulamaları tedavileri uygulamadığını yada gereken ilgiyi göstermediklerini düşünüyorsan belki yasal bir işlem başlata bilirsin onun dışında ne desek boş bir tarafta doğal hakkı olan ders çalışması gereken üniversite hazırlığında bir genç diğer taraftan belkide yeterince aile ilgisi görmeyen ve elinde olmayan sebeplerden laftan anlayamayan bir çocuk neresinden tutarsan elinde kalıyor. Şurada bir hafta var YGS'ye eğer varsa bir tanıdığın akraban onlarda geçirebilirsin ders çalışmak için yoksa maddi durumunuz el veriyorsa bir haftada olsa otelde kalabilirsin.

Ders çalışamıyorum, uyuyamıyorum vs. bunlar bahane. İnsan istediği sürece her şeyi yapar. İstemiyor ise maazeret bulur. Yazdığın bazı şeyler gerçekten çok ayıp. Biraz empati kurman lazım.
Bilip bilmeden konuşma bahaneyimis diyorsun gel bir gün katılan bakayım tabi konuşmak kolay.Çocuk sabah 9'da uyanıyor 4'de kadar ağlıyor zıplıyor 4'te uyutoylwt 9'da ağlamaya başlıyor sabah 6'ya kadar burada benim suçum ne galiba yazılımı iyi okumadim sese çok hassasiyetin diyorum anlamıyorum yada anlamak istemiyorsan.

Adam çekmek zorunda mı milletin zırlamasını ? Otustik diye ben hiç çekmezdim o sesi mahkemeye kadar giderdi iş.
Hak veriyorum size millet gözünde küçük birşey gibi çocuk günde 19 saat ağlıyor ve benim 1 hafta sonra sinagim var benim yerinde olsanız ne yapardiniz yani? Ailesi zaten tam ilgisiz hasta diyim gecisiriyolar.

Baska bir yere git. Sart mi o apartmanda durman?
Ailemin evi.

Arkadaşlar bu çocuk buraya yazın geldi yazdan beri cekiyorum sesim çıkmıyordu ama eğitimim çok etkilendi ailesi çok ilgisiz size şöyle diyim bunu normalde 20 soruda 18 net yapan birisyim bu durum yüzünden 9'a dustu çok ciddiyim tek gidecek yerim kütüphane teyzeme gidiyorum orda zaten 7 yasında kuzenim var yanı.Pek çarem yok.

Defolsun gitsin başka yere. Gürültüyü çeken kişi neden gidiyor başka yere ben anlamıyorum. Buradan hava atmak kolay sıkıyorsa kendi tepelerine geçsin böyleleri bak bakalım neler yapıyorlar..
İşte apartamn 8 daire bizde bunların kiracisiyi ses oldukça duvara vuruyorum ama emre abiyide kırmak İstemiyorum durum vahim. bir yılım boşa gitti..

Kulak tıkacı almaktan başka çaren yok. Davayla falan bir yere varamazsın.
İnternetten sipariş verdim kaliteli.bir tane kullanıyorum ise yarıyor ama oda belirli saatrn sonra ağrı yapıyor.

Bide gelip burada beni yayınlayanlar var onlara ayrı uyuz oluyorum bana empati yapsınlar bir 10 aydır günde 19 saat ağlayan biri olsa ust katinizda ne yapardiniz?

Defolsun gitsin başka yere. Gürültüyü çeken kişi neden gidiyor başka yere ben anlamıyorum. Buradan hava atmak kolay sıkıyorsa kendi tepelerine geçsin böyleleri bak bakalım neler yapıyorlar..

Hava atan kim anlamadım kimse konuyu açan arkadaşı suçlamadı herkes hak verdi ama kimse senin gibi de zalimce düşünmedi diye milleti havalanıyor sanıyorsun. Senin başında gelirse böyle bir durum git davanı aç kavganı çıkar neticede aldığın sonucu da burada paylaş çocuk otistik ömründe otistik çocuk gördün mü acaba sen çünkü görmüş birinin lafları olamaz herhalde bunlar. Arkadaşın şansızlığı umarım kimseyi üzmeyecek bir çözüm bulup sınavda istediği sonucu alır.

Sanki çok basit bir gürültü gibi davrananlara diyorum ben onu. Ömrümde zihinsel özürlü pek görmedim görmek istemem.

Elbette basit bir gürültü değil ki arkadaş konu açmış ayrıca normalden de fazla hassasım diyor ama otistik çocukların özellikle ufak olanların sıkıntıları çok oluyor bunu aşan ailelerde genelde sevgi ve ilgiye aşıyor tabi bu çocuğun çevresin içinde geçerli ne yaptığının neden yaptığının farkında olmayan ufak bir çocuğa her ne kadar haklı sebeplerle de olsa kızmak bağırmak yada şikayetçi olmak onu daha kötü noktalara getirecektir o yüzden dedim neresinden tutarsan tut elinden kalan bir problem tek çözüm olarak 1 haftalığına evden ayrılıp akrabaya arkadaşa yada otele yerleşmesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı