Sürekli bulaşan sınıf arkadaşları

Kardeşim bizim okul özel , burslu olarak okuyorum. Fen lisesindeyim. Kafam rahat. Aşağıda ki anadolu lisesinde boş beleş insanlar var. Onlar da zenginler işte. Senin yapman gereken sadece çalışmak. Derslerin ve denemelerin iyi olduktan sonra kolay kolay karşılamazlar. Çünkü artık sınıfta ve öğretmenler arasında söz sahibi olursun. Hoca seni gördü mü onlar ile işe bi el atar. Sonuçta senin iyi yapman onlarada yarıyor.
Sınav içinde pek kafana takma. Ama her zaman ders çalış. Bizim sınıfın en iyilerinin 2,3 tel saçı beyazlaştı. Sen sosyalleşmeyide unutma. Yani aşağı in oyun oyna .
Bilgisayar ve internetten biraz uzak dur. Seni dersten alıkoyabilir. Neyse;
Senin en iyi yapabileceğin şey onları takmamak ve onları Lgsde geçip ezdiğini düşün. Moralini pek bozma.

Herkes okul müdürün den korkar sonuçta😉
Siz öylesiniz galiba ama ben okul müdürüne işim var dışarıda dediğimde izin kağıdı verirdi. Şu bilgisayarı kullanıyorum zaten bir şey yapmıyorsun dediğimde kendi koltuğunu bile verirdi. Mezun oldum hala da kendisiyle görüşürüm. Çoğu müdürün böyle şeyler umurunda olmaz. Özellikle de ilkokulda. İcraat olunca olaya müdahale ederler. Yumruklar konuşunca müdüre gidilebilir; işte o zaman iyi, kötü bir şeyler yapar.
Komik olan bu işte.

Sınav zordu bizi yaktılar ne demek 😁 Sınav kolaysa herkese kolay olur, zorsa herkese zor olur.
Dediğim şey yaşamadan öğrenebileceğin bir şey değil. 8. Sınıfta matematik derslerim boş gibi geçiyordu. Üstelik evet insanları deneme tahtası gibi kullandılar. Oturmamış sistemi çocuklarda denemek nedir?

Dediğim şey yaşamadan öğrenebileceğin bir şey değil. 8. Sınıfta matematik derslerim boş gibi geçiyordu. Üstelik evet insanları deneme tahtası gibi kullandılar. Oturmamış sistemi çocuklarda denemek nedir?
Kusura bakmayın ama yaptığınız tamamen ağlamak. Ülkedeki neredeyse her nesin bir şeyde denendi. Matematik derslerini bırakın diğer derslerin de boş geçtiği bir çok okul var. Sınavda iyi puan yapıp girilen okulda bile böyle şeyler oluyor. Olay öğrencide. Hayat herkese altın tepside sunulmuyor.

Kusura bakmayın ama yaptığınız tamamen ağlamak. Ülkedeki neredeyse her nesin bir şeyde denendi. Matematik derslerini bırakın diğer derslerin de boş geçtiği bir çok okul var. Sınavda iyi puan yapıp girilen okulda bile böyle şeyler oluyor. Olay öğrencide. Hayat herkese altın tepside sunulmuyor.
Dostum ben sana burada bunlardan başka bir şey söyleyemem. Kalanlar özel durumlarım çünkü. Eğer bunları anlatırsam ağlamak olurdu. İnsanların yaşadıklarını gram bilmeden ağlamak gibi söylemlerde bulunmakta tamamen aptallık. Sen de kusura bakma. Benim üzüldüğüm tek nokta İstanbul'da okumama rağmen İstanbul'daki çocuklarla eşit şartlarda girmedim sınava.

Siz öylesiniz galiba ama ben okul müdürüne işim var dışarıda dediğimde izin kağıdı verirdi. Şu bilgisayarı kullanıyorum zaten bir şey yapmıyorsun dediğimde kendi koltuğunu bile verirdi.

Müdürünüz, geleceğin mafya babası olacağınızı düşünüp arayı iyi tutmaya çalışmış. Bu durum başka bir açıklaması olamaz.

Son seneye gelmişsin, takma bu kadar. Hepimiz yaşadık bu sorunları, en azından ben yaşadım. Yedinci sınıftayken sınıfın tabiri caizse kabadayısı bana laf attı diye bende cevabını vermiştim. Olayı şiddete dökme ama aşırı sessizde kalma. Sessiz kaldıkça daha da insanın üzerine gelir böyle tipler.

Siz öylesiniz galiba ama ben okul müdürüne işim var dışarıda dediğimde izin kağıdı verirdi. Şu bilgisayarı kullanıyorum zaten bir şey yapmıyorsun dediğimde kendi koltuğunu bile verirdi. Mezun oldum hala da kendisiyle görüşürüm. Çoğu müdürün böyle şeyler umurunda olmaz. Özellikle de ilkokulda. İcraat olunca olaya müdahale ederler. Yumruklar konuşunca müdüre gidilebilir; işte o zaman iyi, kötü bir şeyler yapar.
Komik olan bu işte.

Ben okula gittiğim zaman okul müdürüne şikayet etmezdim. Beni onlar okul müdürüne şikayet ederlerdi 🤠

En son ben artık seni görmek istemiyorum demişti hatta. Şikayet eden değil, şikayet edilendim😉

Sataşanları hırpalamaktan başka çaren yok maalesef. Birisini hırpalayacaksın ki korksunlar. Müdüre felan gitmek hiç ise yaramaz deneme.

Dostum ben sana burada bunlardan başka bir şey söyleyemem. Kalanlar özel durumlarım çünkü. Eğer bunları anlatırsam ağlamak olurdu. İnsanların yaşadıklarını gram bilmeden ağlamak gibi söylemlerde bulunmakta tamamen aptallık. Sen de kusura bakma. Benim üzüldüğüm tek nokta İstanbul'da okumama rağmen İstanbul'daki çocuklarla eşit şartlarda girmedim sınava.
Ben de üniversite sınavında yaşadım. 1,5 ay hastanede yattım, zaten hastalığım yüzünden ders çalışamıyordum üzerine okula da gidemez oldum. Ama olan oldu. Kimse eşit değil maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı