Sürekli uyku felci ve aynı kabus

Uyku bozukluğum zaten var insomnia adlı uyku bozukluğuna sahibim.
Geç uykuya dalma, uyuduktan sonra alakasız saatlerde aniden uyanma. Yeteri kadar uyumama sebebiyle gün boyu yorgun gezme gibi problemlerim var.
 
Zaten uyku sorunu olan bir insanım ortalama 4 saat civarı uyuyabiliyorum bu 4 saat boyuncada başıma gelmeyen kalmıyor.
Hocam ZMA ve Melotinin takviyesi alabilirsiniz ben de insomniamı öyle yenmiştim size de önrebilirim.

Uyku felci ile karabasan arasında ki farkı anlatabilir misiniz merak ettim?
İkisinde de hareket vs. edemiyorsun. Karabasan da bir tane yaratık gibi bir şey görüyürosun fark bu.
 
Her şeyi denedim hocam, şanslı olupta 4-5 saat uyuyabilirsem en azından gün boyu pek yorgun hissetmiyorum, fakat 2-3 saat anca uyursam uykumu daha fazla hissediyorum gün içerisinde.
 
Hocam halk arasında uyku felci aninda tuhaf yaratıklar halisinasyonlar gorundugu soylenir sizde gordunuzmu? Çok korkunca benziyor umarim hemen atlatirsiniz
 
Bende de bir ara çok sık oluyordu, bir gecede 3-4 kere olduğu oluyordu bazen. Gün içerisinde daha önceden uyuduysanız, aç yattıysanız ve stresli bir dönemdeyseniz normal. Bunlara dikkat ederseniz düzeleceğini düşünüyorum, sırt üstü yatmayın.
 
Karabasanla uyku felci aynı şey. Karabasan denmesinin sebebi bazen uyku felci halindeyken halisünasyon görebiliyorsunuz, hareket edemediğiniz için de halisünasyonunuza bu üstünüze çöken birisi olarak yansıyor sanırım.

Uzun zamandır aynı şeyi yaşayan birisiyim. %90 uyku düzenimin bozulduğu dönemlerde yaşıyorum ben bunu, şu anda da mesela sınav dönemimdeyim yine aynı şeyi yaşıyorum. İkinci olarak stres de etkili oluyor sanırım. Üçüncüsü de sırt üstü yatmak kesinlikle çok etkiliyor. Tedavisini bilmiyorum 10 yıl falan olmuştur hala yaşıyorum, hiç doktora gitmedim. Geçmiş olsun.

Bir üstümdeki mesajda tam olarak aynı şeyler yazıyormuş, okumamıştım. Aklın yolu bir, demek ki aynı şeyleri tecrübe etmişiz.
 
Merhaba. Son 1 haftadır sürekli uyku felci yaşıyorum, uyandığım zaman 30-60 saniye kadar hareket edemiyorum, konuşamıyorum ve kulaklarım dehşet şekilde çınlıyor. İkinci sorunsa sürekli aynı kabusu görüyorum, rüyamda yatağımdan kalkıyorum odadan çıkarken yine aynı odaya geliyorum ve rüya sırasında hiç konuşamıyorum anne baba yardım edin diye bağırmak istiyorum fakat bağıramıyorum Silent Hill pt oyununu bilirsiniz aynı şeyler oluyor. Özellikle uyku felci yaşarken kulağımın çınlaması çok rahatsız edici.
Yaşınız kaç? Hangi pozisyonda yatıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı