Sürücü harfi değiştirirken "Parametre hatalı" uyarısı

  • Konuyu başlatan aly68
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3B

aly68

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2016
Mesajlar
66
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, yeni bir SSD aldım ve ona Windows 10 yükledim. bilgisayarda 2 tane daha HDD vardı, birinde Windows 10 yüklüydü.
Normalde HDD'lerden birisinin yolu "C" harfiydi. Onu "F" olarak değiştirmeyi başardım ancak SSD'mi bir türlü C yapamadım.
Önyüklemeyi başka diske aldım, kilitlenme bilgisini kapattım. Disk yöneticinde sadece sağlam (önyükleme, temel veri bölümü) yazıyor.
Değiştirmeye çalıştığımda parametre hatalı uyarısı alıyorum. Şu an diskten bir 500 MB alan böldüm ve tek aklıma gelen şey; sıkıntının önyükleme ile alakalı olduğu ve önyüklemeyi SSD'yi genişletip o bölüme atmam gerektiği gibisinden bir şey. Fazla da bilgim yok o yüzden sormak istedim, bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Forumdaki diğer yöntemleri denedim, zaten disk belleği dosyası yazmıyor resimde görünmektedir.

diskmng.png
 
D diskinin altında disk belleği dosyası yazıyor o yüzden değiştiremiyorsun. Şu şekilde halledebilirsin:



Denetim masasını aç, şu yolu izle; Sistem ve Güvenlik > Sistem > (sol taraftaki) Gelişmiş performans ayarları > Performans yazısının altındaki ayarlar butonu > açılan pencerede üst taraftaki gelişmiş butonu > Sanal bellek yazısının altındaki değiştir seçeneği > Tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönet tikini kaldır > D: diskine bir kere tıkla > Disk belleği dosyası yok yazan yuvarlağa tıkla > Ayarla butonuna tıkla > Daha sonra C: diskine bir kere tıkla > Sistem yönetimli boyut kısmındaki yuvarlağı doldur ve tekrar ayarla butonuna tıkla > Tamam diye diye bütün pencereleri kapat > Bilgisayarı yeniden başlat.
 
Easeus Partition diye bir uygulama var. Disk yöneticisine çok benzer bir uygulama daha kapsamlı. Bende de D sürücüsü e olmuştu, onu düzeltmek için çok uğraştım. Sonra dediğim program gösterdiki gizli bir sürücüye D harfi atanmış onun harfini değiştirince düzeldi. Ama anlamadığım tek şey C sürücüsünü değiştirmek mümkün mü? Windows açıkken mümkün olmasa gerek.
 
D diskinin altında disk belleği dosyası yazıyor o yüzden değiştiremiyorsun. Şu şekilde halledebilirsin:

Denetim masasını aç, şu yolu izle; sistem ve güvenlik > sistem > (sol taraftaki) gelişmiş performans ayarları > performans yazısının altındaki ayarlar butonu > açılan pencerede üst taraftaki gelişmiş butonu > sanal bellek yazısının altındaki değiştir seçeneği > tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönet tikini kaldır > D: Diskine bir kere tıkla > disk belleği dosyası yok yazan yuvarlağa tıkla > ayarla butonuna tıkla > daha sonra C: Diskine bir kere tıkla > sistem yönetimli boyut kısmındaki yuvarlağı doldur ve tekrar ayarla butonuna tıkla > tamam diye diye bütün pencereleri kapat > bilgisayarı yeniden başlat.

Hocam dediğin şeyi denemiştim. Zaten ilk olarak C diskimde sanal bellek vardı diğerlerinde yoktu, o zamanda değiştirememiştim. Ben D diskinin harfini değil C ninkini değiştirmek istiyorum. Dediğiniz yöntemi denedim yine parametre hatalı hatasını aldım.

EaseUS Partition diye bir uygulama var. Disk yöneticisine çok benzer bir uygulama daha kapsamlı. Bende de D sürücüsü e olmuştu, onu düzeltmek için çok uğraştım. Sonra dediğim program gösterdiki gizli bir sürücüye D harfi atanmış onun harfini değiştirince düzeldi. Ama anlamadığım tek şey C sürücüsünü değiştirmek mümkün mü? Windows açıkken mümkün olmasa gerek.

Deneyeceğim şimdi.
Edit: Hocam baktım "C" harfinde herhangi bir gizli sürücü bulunmuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı